#2961 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 16:34
Niestety sam tego nie zobaczę gdyż za polubienie jednego z niepochlebnych wpisów zostałem tam zablokowany :-)
#2962 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 16:43
Nie znam się na Stellach (ani innych kołowrotkach), ale chciałbym zwrócić uwagę na jakość smarów Shimano stosowanych choćby w szosowych klamkomanetkach. Smary te po 6-10 latach, nawet w nieużywanych rowerach gęstnieją na tyle, że uniemożliwiają zrzucanie biegów. Może w kołowrotkach spotykamy się z tym samym problemem?
#2963 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 16:56
Napiszę specjalnie w oddzielnym poście bo zadzwonił do mnie kolega z tematem że ten tik- tokowy serwisant wrzucił fotki tej stelli i na przekładni nie ma zużycia więc się nie pomyliłem.
Niestety sam tego nie zobaczę gdyż za polubienie jednego z niepochlebnych wpisów zostałem tam zablokowany :-)
Ten tit-tokowy fachowiec to też jest dobry.U niego najważniejsze żeby korba opadała, żeby kręcił jak helikopter. Dla mnie to żaden fachowiec.Jak ktoś pisze że serwisował ten Pan to dla mnie dyskwalifikacja sprzętu na starcie...
#2964 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 17:12
Pokazuje swoją pracę na różnych mediach społecznościowych przez wiele lat bez wtopy to tylko świadczy o jego profesjonalizmie. Zdecydowanie takie działania wzbudzają zainteresowanie, są reklamą to wiadomo, ale przede wszystkim budują zaufanie. Życzyłbym sobie tylko więcej takich fachowców.
#2965 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 17:15
A nie prościej najpierw odtworzyć kołowrotek i późnej wystawić opinie.Jak by było coś nie tak.
- Sławek77 i przemo_w lubią to
#2966 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 17:27
Jeżeli wszystko byłoby ok to kołowrotek nie lądowałby na serwisie.
#2967 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 17:31
No. A ta nowa stella z tego filmiku też potrzebowała serwisu?Jeżeli wszystko byłoby ok to kołowrotek nie lądowałby na serwisie.
:-)
O przepraszam zapomniałem że teraz młynki potrzebują serwisu
" zerowego" he he :-)
- popper i Sławek77 lubią to
#2968 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 17:31
Jeżeli wszystko byłoby ok to kołowrotek nie lądowałby na serwisie.
Mylisz się, czasami młynek leży kilka lat i trzeba przesmarować.Niekiedy ludzie wysyłają na smarowanie nawet nowe kołowrotki...A czasami jest głupota,tak jak Przemek napisał może smar na ośkę "spaść".Wystarczyło otworzyć,sprawdzić ,postawić diagnozę a nie robić spektakl...
Użytkownik Sławek77 edytował ten post 24 luty 2024 - 17:35
- WedkarzIncognito lubi to
#2969 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 17:58
Ten tit-tokowy fachowiec to też jest dobry.U niego najważniejsze żeby korba opadała, żeby kręcił jak helikopter. Dla mnie to żaden fachowiec.Jak ktoś pisze że serwisował ten Pan to dla mnie dyskwalifikacja sprzętu na starcie...
Bardzo mnie to cieszy Ty mój mistrzu
- Umbra lubi to
#2970 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 18:00
Pokazuje swoją pracę na różnych mediach społecznościowych przez wiele lat bez wtopy to tylko świadczy o jego profesjonalizmie. Zdecydowanie takie działania wzbudzają zainteresowanie, są reklamą to wiadomo, ale przede wszystkim budują zaufanie. Życzyłbym sobie tylko więcej takich fachowców.
Dziękuję
- Pescador de caña lubi to
#2971 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 18:02
Mylisz się, czasami młynek leży kilka lat i trzeba przesmarować.Niekiedy ludzie wysyłają na smarowanie nawet nowe kołowrotki...A czasami jest głupota,tak jak Przemek napisał może smar na ośkę "spaść".Wystarczyło otworzyć,sprawdzić ,postawić diagnozę a nie robić spektakl...
Widzę kolego, że pomyliłeś teatr z cyrkiem. Nie pajacuj
- Glova lubi to
#2972 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 18:09
Ooo,zabolało...
#2973 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 18:10
Panie Spigocie, proponuję jednak więcej merytoryki fajnie byłoby poznać więcej szczegółów tej całej akcji.
- Sławek77 i fox mulder lubią to
#2974 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 18:18
Ooo,zabolało...
Ale niby co ? Twoja głupota ?
Wypadałoby napisać sprostowanie Panie mądraliński. Jednak pozwolisz, że to ja i właściciel będziemy decydować co robimy z kołowrotkiem, nie Ty. Apropo Stella FI C3000 XG przekładnia z wyraźnymi śladami. Kołowrotek grzebany. Blaszka oporówki nie wycentrowana. Łożyska do wymiany. Nadążasz ? Czy przeliterować. Jak już piszę to wyprzedzę Twoje mądrości odnośnie Stella FK i szumiący MM. To też była decyzją Klienta, nie Twoja. Zrobiłem niepełny serwis dla Twojej wiadomości Ty mój idolu. Dużo zdrówka i cieszę się, że jednego buca mniej mam w obserwujących mój Fan Page. Bez urazy "Miszczu"
- Pescador de caña lubi to
#2975 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 18:25
Ale niby co ? Twoja głupota ?
Wypadałoby napisać sprostowanie Panie mądraliński. Jednak pozwolisz, że to ja i właściciel będziemy decydować co robimy z kołowrotkiem, nie Ty. Apropo Stella FI C3000 XG przekładnia z wyraźnymi śladami. Kołowrotek grzebany. Blaszka oporówki nie wycentrowana. Łożyska do wymiany. Nadążasz ? Czy przeliterować. Jak już piszę to wyprzedzę Twoje mądrości odnośnie Stella FK i szumiący MM. To też była decyzją Klienta, nie Twoja. Zrobiłem niepełny serwis dla Twojej wiadomości Ty mój idolu. Dużo zdrówka i cieszę się, że jednego buca mniej mam w obserwujących mój Fan Page. Bez urazy "Miszczu"
I wystarczyło tak od razu merytorycznie opisać.Jeśli chodzi o FK to chyba mnie Pan z kimś pomylił,bo nie wiem o co Panu chodzi,miszczu...
#2976 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 18:47
Ale się porobiło... Zapytałem jedynie o prawdziwość tej transakcji, ponieważ jeżeli kołowrotek był opisany jako mocno używany, ciężko pracujący itp. to kupujący wiedział na co się pisze. Jeżeli kołowrotek był opisany jako cud, miód, malina, wszystko cacy, to nawet jeżeli byłby wystawiony za 1000 zł, to wypadałoby takiego sprzedającego uświadomić, żeby takich numerów na jerkbaitowej giełdzie nie robił i ewentualnie zbanować jego konto. Kupujący, że się napalił i dobijając targu na taką perełkę w okazyjnej cenie poczuł się jakby złapał Pana Boga za nogi, to już jego problem. Jego problem, że dał się zrobić w jajo i będzie miał nauczkę na przyszłość.
Napiszę specjalnie w oddzielnym poście bo zadzwonił do mnie kolega z tematem że ten tik- tokowy serwisant wrzucił fotki tej stelli i na przekładni nie ma zużycia więc się nie pomyliłem.
Witam w klubie zablokowanych na grupie Pana delikatnego, któremu najdelikatniejszego słowa uzasadnionej krytyki nie można na grupie napisać
Panie Spigocie, proponuję jednak więcej merytoryki fajnie byłoby poznać więcej szczegółów tej całej akcji.
Czego? Merytoryki? Na własnym przykładzie przekonałem się, że Panu spigotowi bardzo daleko do merytorycznej wymiany zdań, lecz z drugiej strony za Panem Rafałem przemawia buta, arogancja oraz niskim poziom kultury języka.
Pozdrawiam
- Adam K., Sławek77 i przemo_w lubią to
#2977 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 20:00
Cena była ok
Z tego co pamiętam to w opisie było że był serwisowany u jakiegoś spigota (nie znam goscia) ale dobra zaryzykowałem. Z reguły nie kupuje kołowrotków w którym ktoś grzebał.Nie ufam nikomu, a kołowrotki serwisuje sobie sam.
Wracając do kolowrotka
Jak sprzedajacy napisał że wg serwisanta stan przekładni dobry i praca ok.
Dla mnie praca ok to znaczy że nic w kolowrotku się nie dzieje i kręci w miarę gładko.
Kolowrotek przyszedł
Kręcę i ręce mi opadły
Nie będę tu przytaczał epitetów jakie wtedy leciały bo to nie wypada
Skończyło się na wymianie przekładni na nową.Kolowrotek sprzedałem bo już siedziało mi w głowie.
Nauczkę mam że nie kupuje gmeranych kołowrotków. Używane od pewnych osób, a najchętniej kupuje nowe i nie ma problemu
Tak ,że nawet tu u nas na forum nie ma okazji
Jak jest tanio to znaczy że jest coś z młynkiem jest lub było nie tak
Pozdrawiam
- Sławek77, fox mulder i WedkarzIncognito lubią to
#2978 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 20:05
A tak narzekali na pewnego serwisanta, którego kiedyś pogonili z tego forum. A on dalej kręci i zawija w te sreberka.
#2979 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 20:07
A tak narzekali na pewnego serwisanta, którego kiedyś pogonili z tego forum. A on dalej kręci i zawija w te sreberka.
Pan podkładka ?
Użytkownik Rampampam edytował ten post 24 luty 2024 - 20:11
#2980 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 20:09
Kto to pan podkładka, bo nie znaju?
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: serwis, kołowrotek
Użytkownicy przeglądający ten temat: 10
0 użytkowników, 10 gości, 0 anonimowych