Nie miałbym nic do Twojego postu, gdybyś umieścił tam treść w 3-4 zdaniach, bo więcej nawet nie trzeba. Ale nie, ale nie, Ty musiałeś stronę różnorakich mniej lub bardziej obraźliwych, prześmiewczych itp. tekstów wstawić. Wkoło sami imbecyle po fakultetach, tylko Ty taki mądry swą empirycznością udowodniłeś, że jednak Ziemia się kręci wokół Słońca, tylko brawo bić na stojąco Tylko czy wiesz wokół czego kręci się Słońce?
Nawet mając rację trudno ją bronić po takim wstępnym pokrętnym wywodzie.
Edit: literówka
Przeszkadza Ci kwiecistość wypowiedzi?
Podałem przykłady ludzi na pozór rozumnych i wykształconych, którzy powtarzają brednie. Prawdopodobnie z lenistwa, bo nie chce im się chwili poświęcić na zastanowienie i refleksję. Dla mnie to grzech. Dlatego się po niektórych ( anonimowych ) przejechałem. Zaś jeśli ktoś odebrał to personalnie, tym lepiej. Może uchroniłem go przed wejściem w błotnistą kałużę.
Wiem doskonale wokół czego kręci się Słońce, Galaktyka, grupa lokalna i tak dalej. Chcesz brnąć w tym kierunku?
Racja to racja, wartość sama w sobie i wywód taki czy inny nic tu nie zmieni. Racji ( faktu ) nie ma potrzeby bronić. Bowiem dwa plus dwa zawsze daje cztery i wszelkie polemiki z tym stwierdzeniem są zbędne. Prawdaż? Prawdaż.
Użytkownik skippi66 edytował ten post 02 marzec 2014 - 17:59