Szanowni koledzy, trochę z mojej praktyki łódek laminatów miałem pare w różnych rozmiarach i wielkościach silnika mocy, teraz posiadam drugą łódkę SKYLLE 450 z silnikiem 60 a wcześniej miałem 370 z silnikiem 20
A teraz do rzeczy , za każdym razem jak konfigurowałem łódkę i zamawiałem, zawsze wydawało mi się że ta wielkość i moc jest wystarczająca i niestety duże rozczarowanie, jeżeli pływanie tylko na swoim zbiorniku i sami to można dobrać łódkę z mocą do zbiornika.
Ale jeżeli pływacie na różnych zbiornikach i to dużych to wielkość łodzi i moc ma duże znaczenie ze względu na bezpieczeństwo a nie na szpan dot. wielkości łodzi i mocy.
Wielokrotnie zdarzało mi się przed burzą uciekać na pełnej mocy i nawet musiałem pomóc kolegom, którzy wypłynęli słabą łódką o małej mocy i nie mogli wrócić do portu lub do brzegu.
Czym więcej macie gratów wędkarskich i sprzętu wspomagającego do łowienie to łódka będzie wolniej pływać i tak jest a nawet z innym kolegą o innej masie będzie inaczej się zbierać i tu trzeba zawsze mieć różne śruby.
SKYLLE są to łodzie projektowane przez projektanta z dużym doświadczeniem i dla tego pływalność jest świetna , nigdy nie miałem problemu z dogadaniem się z właścicielami jak również z wykonawcami do uwag z mojej strony i nawet sami mi podpowiadali jakie będzie lepsze rozwiązanie.
I na koniec nie ma takiej łodzi, która jest najlepszą bo od każdego producenta można coś wziąć do swojej łodzi bo się podoba rozwiązanie.