#101 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 10:35
#102 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 11:39
never już są robione modyfikacje w gniazdach także ma sie trzymać nie ma innej opcji.
#103 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 11:47
Ciekawe jak się spłyca gniazdo ?
- Szymon82 lubi to
#104 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 11:52
nie interesuje mnie to ma trzymać i już jak dlamnie może tam czarować ma nie latać na boki
#105 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 12:03
Ja tam bym się zainteresował. Sfrezowanego drewna nie da się raczej pogrubasić. Można coś nalepić, ale raczej nie drewno.
#106 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 12:09
Wg mnie jedyną słuszną "naprawą" jest wymiana uchwytu na nowy. Kołowrotki Shimano to pewnie 40-50% (jak nie więcej) młynków nad polskimi wodami, stąd nie rozumiem, jak insert może być nie "kompatybilny" z ich stopkami?
#107 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 12:17
Pan Kawalec ma swoje ideologie i tłumaczenia. Ja mam dostać produkt który pozwoli mi na zamocowanie shimano bez żadnych luzów.
niestety ta pracownia nie przyznaje reklamacji " mógł Pan powiedzieć jaki ma Pan młynek" .
Insert z frezowanego drewna i skss17 nie pasują pod ta stopkę. Jedną z opcji jest zdjęcie wszytskiego i frezowanie drewna ale za to Pan kawalec liczy sobie ....
#108 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 12:33
Jeśli uchwyt trzyma dobrze większość innych kołowrotków, to warto byłoby zachować zdrowy rozsądek. Nie wiem o jakie frezowanie miałoby chodzić skoro już teraz gniazdo jest sfrezowane za głęboko dla Twojego kołowrotka.
Moim zdaniem, jeśli nie ma problemu z innymi kołowrotkami, to lepiej zastosować jakąś przekładkę między stopką a insertem i sobie nie robić niepotrzebnie zamieszania.
#109 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 12:44
tak bedzie zrobione kij bedzie u mnie we wtorek dam znać czy bedzie wszystko ok dla mnie to czarna magia.
najważniejsze jest aby i shimano i penny i daiwy sie pewnie trzymały w insercie a nie latały na boki tylko tyle .
#110 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2016 - 12:35
Jak zacząłem czytać jak to wszystkim goły skss nie leży to siłą sugestii zaczęło i mi to przeszkadzać, po dłuższym użytkowaniu. Pytanie, czy istnieje możliwość dołożenia czegoś na wzór insertu do już zamontowanego skss? Może ktoś przerabiał taki temat?
Odświeżę trochę temat i ponowie pytanie kolegi @shavt zwracając pytanie w kierunku rękojeści z pianki.
Znają koledzy coś takiego, prawie gotowego, do wklejenia na szybko ?
#111 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2016 - 12:42
Odświeżę trochę temat i ponowie pytanie kolegi @shavt zwracając pytanie w kierunku rękojeści z pianki.
Znają koledzy coś takiego, prawie gotowego, do wklejenia na szybko ?
Jesli chodzi Tobie o insert, to wytoczyc z pianki, przeciac i wkleic.
Jak dobrze pokombinujesz to nawet sladu nie bedzie ze dodatkowo wklejany.
#112 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2016 - 13:45
Zgadza się chodzi mi o insert.
Chciałem bez toczenia, prawie na gotowo dopasowane, ewentualnie do małego przycięcia na długości.
Użytkownik GoLoManoLo edytował ten post 08 wrzesień 2016 - 13:45
#113 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2016 - 14:13
Miedzy czesciami SKSS powinno byc 34mm przestrzeni, wiec spokojnie ktos by mogl Tobie wytoczyc taki insert, ktory bys sobie pozniej wkleil
#114 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2016 - 14:14
Zgadza się chodzi mi o insert.
Chciałem bez toczenia, prawie na gotowo dopasowane, ewentualnie do małego przycięcia na długości.
Mam insert do skss do odsprzedania (kupiony tutaj na forum) z drewna egzotycznego - tylko nie pamiętam jaki rozmiar. Zmieniła mi się koncepcja zbrojenia i leży wolny. Jeśli byłbyś zainteresowany to daj znać PW.
#115 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2016 - 14:17
Mam insert do skss do odsprzedania (kupiony tutaj na forum) z drewna egzotycznego - tylko nie pamiętam jaki rozmiar. Zmieniła mi się koncepcja zbrojenia i leży wolny. Jeśli byłbyś zainteresowany to daj znać PW.
Zrozumialem, ze koledze chodzi o to ze ma juz wedke zbudowana na SKSS bez insertu i by chcial wkleic cos w miejsce tej przerwy miedzy czesciami SKSS.
W takim przypadku, drewniany insert mu sie nie przyda.
No chyba ze dopiero buduje wedke, to juz inna bajka
- Bander lubi to
#116 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2016 - 14:22
Zrozumialem, ze koledze chodzi o to ze ma juz wedke zbudowana na SKSS bez insertu i by chcial wkleic cos w miejsce tej przerwy miedzy czesciami SKSS.
W takim przypadku, drewniany insert mu sie nie przyda.
No chyba ze dopiero buduje wedke, to juz inna bajka
... ja zrozumiałem że chodzi o przebudowanie/zbudowanie całej rękojeści od nowa.
Taki głuchy telefon
- Del Toro i Krzysiek P lubią to
#117 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2016 - 16:37
możesz nawinąć taśmę malarską ,a na nią coś takiego https://www.sklep.br...c-25,4mm-1/1103
https://www.sklep.br...c-25,4mm-1/1104
#118 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2016 - 17:02
A ta taśma malarska nie głupi pomysł. Tylko do oklejenia potrzebuję czegoś w ciemnych kolorach bo rękojeść mam z pianki.
#119 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2016 - 18:03
taśma malarska to jako podkład , ta z pierwszego linku jest ciemna , zobacz do tej galerii http://jerkbait.pl/t...idingiem/page-9
#120 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2016 - 19:51
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: tech, tech-rb, insert
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przelotka szczytowa o wiekszej średnicyNapisany przez Bolesław , 12 lis 2021 tech-rb, przelotki |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych