Oooto panowie chodziło. Ta okładzina powinna zrobic robotę plus oczywiscie tasma malarska pod.
Do pierwszego konkretnego zmoczenia,zamozenia kija...kolega Del Toro ofiarował pomoc,więc nie kombinuj tylko skorzystaj.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 11 wrzesień 2016 - 12:53
Oooto panowie chodziło. Ta okładzina powinna zrobic robotę plus oczywiscie tasma malarska pod.
Do pierwszego konkretnego zmoczenia,zamozenia kija...kolega Del Toro ofiarował pomoc,więc nie kombinuj tylko skorzystaj.
Napisano 13 wrzesień 2016 - 06:22
Tak chyba zrobię i zostaje dotoczyć insert z pianki, dzięki !
Napisano 24 maj 2019 - 10:53
odgrzeję temat
Wszedłem w posiadanie wędki z nowej serii robinsona diaflex speeder zander i owa wędką ma zamontowany uchwyt skss bez insertu.
Nie wiem kto wpadł na tak fantastyczny pomysł żeby do wędki która bez problemu macha 50g+ zamontować taki uchwyt bez insertu, ale wędkę dostałem "za flaszkę"
Blank i akcja wędki są naprawdę fajne i myślę że parę ładnych sezonów u mnie zostanie, dlatego nie chce się bawić w okleiny bo to jest zabieg na chwilę.
Szukam kogoś kto byłby chętny / jest w stanie wytoczyć insert z pianki, który będę mógł później wkleić
Napisano 24 maj 2019 - 11:03
To nie takie proste jak się wydaje ...
Napisano 24 maj 2019 - 11:07
zdaję sobie z tego sprawę, jak trzeba będzie to pójdzie okleina, trudno.
Ale jak to mówią Sky is the limit
Napisano 24 maj 2019 - 11:13
Aby, TO wyglądało i trzymało się jak trzeba ..... trzeba zdemolować trochę tę wędkę - dokładniej jej dolnik .
Można zrobić TO na szybko , ale efekt wizualny nie powali na kolana i z trwałością może być różnie....
Napisano 24 maj 2019 - 19:10
Mariusz,
jeśli Przemek nie jest pedantycznym estetą to bardzo łatwo dotoczyć insert z pianki, rozciąć z jednej strony wzdłuż i przykleić, nie będzie to dzieło sztuki ale poprawi wygodę uchwytu i da przyjemność z użytkowania wędki. Osobiście SKSS z insertem z pianki jest moim ulubionym uchwytem w kijach spiningowych, dla mnie najwygodniejszym i ciepłym.
Z pozdrowieniami,
Andrzej
Napisano 24 maj 2019 - 19:19
Dokładnie o tym myślałem ...
Napisano 25 maj 2019 - 11:08
Napisano 03 czerwiec 2019 - 19:28
Napisano 19 czerwiec 2019 - 09:19
Dzieki za odp. Faktycznie może lepiej rozebrać uchwyt i zrobić to porządnie. Przyszedł mi do głowy tez pomysł żeby całkowicie wymienić uchwyt, przy takim zabiegu trzeba zmieniać rozmieszczenie przelotek ?
Jeśli nie zmienisz położenia uchwytu (odległość stopki kołowrotka od końca rękojeści) to nie trzeba.
A jeśli zmienisz... to musisz sprawdzić jak to będzie grało z przelotkami.
Napisano 27 styczeń 2021 - 11:31
Chodzi mi po głowie jeden projekt po dłuższej przerwie. Gdzie mogę kupić rurki woven pod uchwyt SKSS 16 i 17? Proszę też o informację jakie mają wymiary (średnica zewnętrzna i wewnętrzna).
Napisano 27 styczeń 2021 - 19:35
Chodzi mi po głowie jeden projekt po dłuższej przerwie. Gdzie mogę kupić rurki woven pod uchwyt SKSS 16 i 17? Proszę też o informację jakie mają wymiary (średnica zewnętrzna i wewnętrzna).
Ebay, aliexpress, pewnie i na na Allegro.
Napisano 28 styczeń 2021 - 20:00
insert.jpg 20,73 KB 10 Ilość pobrań
Używam wyłącznie uchwytów rozmiaru 16 i do nich rurki o średnicy zewnętrznej 18 mm, wewnętrznej 16 mm. Długość insertu przy uchwycie nie zakończonym u dołu korkiem/pianką to 38 mm.
Jeśli uchwyt jest od dołu zakończony elementem z korka/pianki, a ich średnica jest większa niż gwintu uchwytu to insert musi być dłuższy (dobrze sprawdzić z kołowrotkiem, który chcesz stosować) aby bez problemu włożyć i wyjąć stopkę kołowrotka z uchwytu. Można pozostać przy długości insertu 38 mm, jeśli korek/pianka pod uchwytem na pewnej długości np.10 mm będzie zbliżony do średnicy gwintu uchwytu.
Rurkę jak na zdjęciu kupisz tu: https://www.pitlab.p...8mm-detail.html
Napisano 29 styczeń 2021 - 11:43
Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź i wskazówki. Jak człowiek raz na rok/dwa buduje wędkę, to wiele "trików" umyka:). Pozdrawiam
Napisano 18 luty 2021 - 22:25
Użytkownik Wisni@ edytował ten post 18 luty 2021 - 22:25
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przelotka szczytowa o wiekszej średnicyNapisany przez Bolesław , 12 lis 2021 tech-rb, przelotki |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych