To się Adam musi odezwać, bo nie wiem
Przynęty Ubik.
#201 OFFLINE
Napisano 21 sierpień 2015 - 16:25
#202 OFFLINE
Napisano 21 sierpień 2015 - 18:32
#203 OFFLINE
Napisano 21 sierpień 2015 - 18:45
Czyli dobrze zrozumiałem Wykonanie Adamie - tak jak skrobnąłem we wcześniejszym poście.
#204 OFFLINE
Napisano 21 sierpień 2015 - 18:53
Dzięki
#205 OFFLINE
Napisano 23 sierpień 2015 - 17:51
Super! Nieco inna faktura odciśniętej łuski, krąpik z zaczepem na grzbiecie oraz kombinacja miedziana, to najfajniejsze rzeczy
- Ubik lubi to
#206 OFFLINE
Napisano 23 sierpień 2015 - 22:32
Dziękuję Robercie za dobre słowo. Bawię się tematem, więc przy każdej seryjce staram się coś zmieniać, próbować i szukać. Przy okazji powstają różne przynęty, co przydaje się w praktyce
#207 OFFLINE
Napisano 13 wrzesień 2015 - 19:13
Potraciłem kilka woblerków z najnowszej serii zanim jeszcze pstryknąłem fotki, więc dzisiaj szybka sesyjka żeby w ogóle było co wkleić
Modele z poprzednich wpisów, kilka nowych kombinacji z kolorystyką. Pływające i tonące, z odpowiednio utwardzonej balsy, z błyskającą lusterkującą pracą. Plus minus 5,5cm. Trochę frajersko, bo raczej pod pstrąga, czyli niezbyt w porę. Fotki nieszczególne, gdzieniegdzie poginęły aparatowi błyszczące elementy, a każdy woblerek coś takiego ma i odpowiednio daje w wodzie po oczach.
Eksperymentuję od jakiegoś czasu z takimi mikruskami. Chcę z tego zrobić mały lotny pocisk i ciągle jeszcze kombinuję pod kątem pracy:
I mały dodatek, kilka nieco dziwacznych futurystycznych stworzeń wodnych . Czasami warto mieć coś takiego w pudełku :
IMG_5109.JPG 55,33 KB 14 Ilość pobrań IMG_5114.JPG 53,57 KB 13 Ilość pobrań IMG_5184.JPG 53,41 KB 14 Ilość pobrań IMG_5194.JPG 55,1 KB 15 Ilość pobrań IMG_5208.JPG 64,14 KB 14 Ilość pobrań IMG_5229.JPG 54,1 KB 15 Ilość pobrań IMG_5123.JPG 39,93 KB 15 Ilość pobrań
Następna w kolejności będzie spora partyjka krąpików mikro, bo model elegancko sprawdza się na kleniojaziach i pasiakach, a zostało mi ledwie kilka sztuk. Udał się prawdziwy kilerek. Chyba znowu przyjdzie odłożyć na później projekt popperka i czegoś bardziej pod szczupaka. No ale nie da się robić wszystkiego Pozdrawiam zaglądających
- Artech, prezes79, stoner i 16 innych osób lubią to
#208 OFFLINE
Napisano 13 wrzesień 2015 - 19:57
Ślicznoty
- Ubik lubi to
#209 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2015 - 20:06
- prezes79 i Ubik lubią to
#210 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2015 - 20:14
Moc i super wygląd trochę jednak pracy to kosztuje
- Ubik lubi to
#211 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2015 - 10:11
Dzięki panowie za dobre słowo , za to z przesadą też Trochę roboty przy tym jest, ale jak się robi niezmiennie z przyjemnością to leci z górki.
Szukam nazwy dla modelu 5,5cm, czyli tego z pierwszych zdjęć ostatniego wpisu. Robię go w różnych kolorkach, więc nimi nie ma się co sugerować - od naturalnych srebrnych do drobnych kombinacji. Model fantazyjny, nie imituje żadnej konkretnej rybki, traktuję go jako "smugę" barw. Może uda się komuś z zaglądających obmyślić nazwę dla tego bezimiennego biedaka? W podziękowaniu będzie sztuka pocztą Łatwiej operować konkretną nazwą zamiast "no ten, ten taki, ten właśnie"
#212 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2015 - 10:37
Dzięki panowie za dobre słowo , za to z przesadą też Trochę roboty przy tym jest, ale jak się robi niezmiennie z przyjemnością to leci z górki.
Szukam nazwy dla modelu 5,5cm, czyli tego z pierwszych zdjęć ostatniego wpisu. Robię go w różnych kolorkach, więc nimi nie ma się co sugerować - od naturalnych srebrnych do drobnych kombinacji. Model fantazyjny, nie imituje żadnej konkretnej rybki, traktuję go jako "smugę" barw. Może uda się komuś z zaglądających obmyślić nazwę dla tego bezimiennego biedaka? W podziękowaniu będzie sztuka pocztą Łatwiej operować konkretną nazwą zamiast "no ten, ten taki, ten właśnie"
Ja bym go nazwał "benzyna" bo z takim kolorem mi się kojarzy
- Ubik lubi to
#213 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2015 - 17:55
- Ubik lubi to
#214 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2015 - 19:03
głupik
ten strażaczek aż prosi sie aby wrzucić go w odmęty trociowej rzeki..
Piękne są
A masz moze filmik z pracą?
- Ubik lubi to
#215 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2015 - 19:56
Cześć
Może "chinook" to taki ciepły górski wiatr.
- Ubik lubi to
#216 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2015 - 11:52
"Głupik ludojad" , albo "ludojad mrugające oczko" , albo "jaskółka dymówka" 8325566_jaskolka--dymowka.jpg 46,48 KB 7 Ilość pobrań
- Ubik lubi to
#217 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2015 - 12:05
Bardzo fajne wobki, kolorystycznie bardzo mi sie podobaja
- Ubik lubi to
#218 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2015 - 12:12
Jeśli można, to nazwałbym: łuskowiec 5.5, ze względu na wyraźną łuskę. Przy innych modelach może być np: łuskowiec krąpik 3.5. Piękne te Twoje cudeńka.
- Ubik lubi to
#219 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2015 - 13:00
- Ubik lubi to
#220 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2015 - 17:14
Dziękuję panowie za wszelkie propozycje i motywujące słowa
Tak tymczasem na szybko, bo mam tylko chwilkę.
Benzyna - kolorki tego jednego rzeczywiście jak w mordę strzelił benzynowe No ale to tylko ten jeden kolorek, a nazwę trzeba dać wspólną
Ubot - fajna nazwa, nawet kiedyś o takiej myślałem, ale to bardziej pod jakiś głębinowy model. Ten jest bardziej pod nie za duże rzeczki i podobne głębokości
Głupik, głupik ludojad, ludojad mrugajace oczko - o matko, ludzie No jaskółka dymówka byłaby świetna jako propozycja dla mistrza projektów nietypowych, czyli dla Pride'a - podrzuć Jarosławie propozycję, Jestem przekonany, że Pride podoła i jaskółce
Łuskowiec nazwa oryginalna, ale to musiałbym też mieć Bezłuskowce, bo jednak w tym modelu robię też sztuki bez łuseczek
Peekol rzucił garść propozycji i jest nad czym myśleć
Temu woblerkowi rzeczywiście najbliżej do takiego stworzenia buszującego, drgającego nerwowo.
Są jeszcze na tapecie dwie propozycje: Troper i Pulsar.
Urwanie głowy
salmon1977 - filmiku nie mam. Po prawdzie nigdy jeszcze żadnego nie nagrałem. Ale kto wie, może trzeba spróbować...
- muddler lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych