Koniec roku to i podsumowania krążą w głowie. W interesującym nas temacie nie był to chyba dla mnie zły okres. Nowe modele, pomysły i nowe doświadczenia. Samo tworzenie dobrych woblerów przychodzi już dość łatwo, a nieocenionym źródłem informacji jest pękaty zeszyt notatek, doświadczenia z nad wody i - oczywiście! - wiedza, jaką dzielą się koledzy z niniejszego forum.
Ten powyższy woblerek był moim ostatnim tegorocznym prototypem. W nadchodzącym roku planuję "ustatkować" kilka wybranych modeli i wymyślić coś nowego, bo przecież jak inaczej . Nie można popadać w rutynę
Znacznie więcej wydarzyło się w całym lurebuildingowym dziale jerkbaita - ogólnie rzecz biorąc. Przeglądając różne wątki nie sposób nie zauważyć, że w Polsce tworzy się mnóstwo pięknych, znakomitych przynęt - nie tylko woblerów, ale i błystek czy róźnych innych twórczych odpałów. Człowiek niejednokrotnie jest w szoku, co można wymyślić i wykonać! Kilku kolegów z forum nauczyło się robić przynęty wyglądające na oblane lakierem ryby czy owady lub inne płazy i gady Jestem przekonany, że wędkarze, twórcy z innych krajów, wyłapując jerkbait.pl w google, nie raz i nie dwa sapią z uznaniem, przeglądając wątki naszych rodzimych twórców. Przy okazji także z mojej strony: ukłon głęboki dla wszystkich.
Kolegom zaglądającym od czasu do czasu do mojego wątku serdecznie dziękuję za wszelkie komentarze, sugestie i kliknięcia.
Wydaje mi się, że wszyscy wzajemnie napędzamy się do działania, a efekty tego wszędzie widać gołym okiem (pozostaję z cichą nadzieją, że i w moim tworzeniu nie jest najgorzej). Piękny jest również brak zawiści i ogólnie zauważalny przyjazny klimat pomiędzy maniakami tematu na jerkbait.pl.
U mnie niestety mały noworoczny falstart. Zamiast imprezy sylwestrowej mam chusteczki, smarki i przeziębienie. Nie będzie też planowanej inauguracji pstrągowej 2-go stycznia. Bywa i tak Są też plusy, Nie będzie tańców, to przy okazji jakiegoś filmu postrugam co nieco
Korzystając z okazji życzę wszystkim udanego Sylwestra i spełnienia planów na nadchodzący rok!!!