Dorzucę jeszcze trochę "śmieci" z dawnych lat. Jeżeli za dużo tego i nie warto poświęcać im uwagi to proszę Moderatora o wywalenie tam gdzie ich miejsce.
Może zaczniemy od żyłek, Mitchell "Green Line'', Shakespeare "Noryl", Hope "DX Excellent", Daiwa "Crystal Clear" i najbardziej dostępna i najtańsza w tamtych czasach żyłka "Leska".
Polsping robił takie zasobniki na żyłki "przyponowe". Mam też jakiś potwornie duże główki jigowe, chyba też Polsping'u, długość haka z "głową" ok 95mm, szerokość w kolanku ok 30mm. Nie wiem kto i czym chciał tym rzucać. Może to pod trolla.
Jest tez oryginalna kostka do podrywki z kołeczkami montażowymi. Siatki również były (mam) dostępne. Wszystkie części zamienne do tego co się produkowało w PL, oczywiście jak na tamte czasy przystało. Przelotki "agatowe" (szklane) dla majsterkowiczów, oczka do zaczepu haczyka (czyli "hook keeper") gdyby ktoś chciał sobie przy jakiejś uszkodzonej wędeczce wymienić.
Gdyby ktoś coś chciał z tego co wstawiam to pisać zanim to czy owo skończy swój żywot na śmietniku.
Pzdr.
________