Kij cukierek, zdjęcia w klimacie, pięknie zintegrowany insert z korkiem!
Andrzej, napisz proszę jakie wrażenia z użytkowania uchwytu downlock, czyżby Twój pierwszy kij z tym rozwiązaniem?
Cukierek to fotki, trochę przejaskrawione ale to świadomy zamysł. Na zimno (kiepskie światło) blank jest spokojny, stonowany z przepiękną fakturą (nieszlifowany) + lakier transparentny. Korek wydaje się przypalony, nie chciało mi się już grzebać w fotce, robione z marszu zaraz po powrocie z Krakowa. Koledzy z "Klubu Plus 50" będą mogli ocenić w realu, może sami coś napiszą. Montaż jak zawsze pierwsza klasa, złącza spigoty, trzy części. Sam uchwyt downlock, nawet nie wiedziałem że tak się to nazywa jest ok, miałem podobne w latach 80-te, kije szklane Shakespeare i klejonki od Kubackiego z Katowic.
PS.
Chciałem mieć szklaka typu Epic a mam kij kompozytowy - nano szkło + nano grafit tak to fachowo nazwał Krzysiek Zieliński. Niebawem pokaże się jego nowa strona FA i wszystko będzie opisane łącznie z ofertą na nowe blanki muchowe j/w. Na kołowrotku Cortland 444 #5WT, dzisiaj doszła. Kij razem z Hardy i linką fajnie zbalansowany, dobrze leży w ręce. Jutro planuję pomachać na zaporówce za okoniem.
Użytkownik Andrzej Stanek edytował ten post 04 kwiecień 2018 - 19:44