Sezon na... zakup pontonu
#2761 OFFLINE
Napisano 08 lipiec 2023 - 10:59
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
#2762 OFFLINE
Napisano 08 lipiec 2023 - 11:00
Pomimo tego namówiłem go na Twój ponton. Kupił był u mnie miał go w kartonie pojechał na wodę napompował i popołudniu przysłał film jak ucieka z obu ołówków. Granatowego rzeczywiście nie widziałem, tu już tylko z relacji o odkręconej śrubie w knadze i tych taśmach.
ps ja tam dalej polecam Twoje pontony jak ktoś mnie pyta.
Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka
#2763 OFFLINE
Napisano 08 lipiec 2023 - 11:02
To te uszkodzenia w jednym i w drugim, Na tej podstawie zwróciłem kasę,
@Tresor na podstawie tych dwóch zdjęć moro i filmiku gdzie widać bąble z ołówka , wymieniłem ponton na nowy, Nikt nie wysyłał do mnie pontonu moro na reklamacje, wysłałem szaro granatowy do kolegi, na swój koszt, i jako przesyłka zwrotna odebrałem moro też na mój koszt, Oba pontony z tego roku.
Jako sprzedawca uważam że zachowałem się OK, co do wykonania obu pontonów moim zdaniem jest OK, ale klient ma rację.
A Ty powinieneś przy piwie z kolegą zweryfikować jego opowieści.
Tak, śruba była odkręcona, przykręciłem w 2 min.
Użytkownik maweric edytował ten post 08 lipiec 2023 - 11:04
#2764 OFFLINE
Napisano 08 lipiec 2023 - 11:26
Powiem tak mamy w kole 5 maverikow bo zawsze zachwalałem je. Z tych 5 cztery podkejalismy w tym mój. Wszystkie 4 popuszczały minimalnie na listwach wzmacniających łączenia. Po tych zabiegach pontony trzymają powietrze i wszyscy jesteśmy zadowoleni. Wcześniej trzeba było pompować raz w tygodniu obecnie raz na miesiąc raz na dwa...
Pomimo tego namówiłem go na Twój ponton. Kupił był u mnie miał go w kartonie pojechał na wodę napompował i popołudniu przysłał film jak ucieka z obu ołówków. Granatowego rzeczywiście nie widziałem, tu już tylko z relacji o odkręconej śrubie w knadze i tych taśmach.
ps ja tam dalej polecam Twoje pontony jak ktoś mnie pyta.
@Tresor - nie mówię że maweric jest najlepszym pontonem, robią go ludzie, jeden klei na kacu drugi się stara. Zawsze coś się może zdarzyć , moim zdaniem to norma.
Ja jestem sprzedawcą i staram się żeby klient był zadowolony, ale jak ktoś pisze i mówi nie do końca prawdę to nie jest OK.
#2765 ONLINE
Napisano 08 lipiec 2023 - 11:47
Jeszcze tak dla ciekawostki wrzucę Wam film o gumiaku. Ja karpiarzem nie byłem nie jestem i nie będę. Ale ta guma robi robotę. Warto to obejrzeć sobie. Inne filmy tego pana też są bardzo ciekawe. Warto popatrzeć jak jest zorganizowany w tym co robi, bo przekaz płynie mega pozytywny.
Użytkownik darek63 edytował ten post 08 lipiec 2023 - 11:48
- CLAUDIO lubi to
#2766 OFFLINE
Napisano 08 lipiec 2023 - 11:50
Może warto zwrócić chińczykom uwagę na klejenie?
Ja siedzę w silnikach i ostatnio na 10 sztuk 5 miało problem z montażem gumki w pompie wody. Importer skontaktował się z fabryką i w nowej dostawie ani jednej sztuki z tym felerem...
#2767 OFFLINE
Napisano 08 lipiec 2023 - 12:06
Przyznaje znałem relacje z jednej strony. Dlatego super ze wytłumaczyłeś.
Może warto zwrócić chińczykom uwagę na klejenie?
Ja siedzę w silnikach i ostatnio na 10 sztuk 5 miało problem z montażem gumki w pompie wody. Importer skontaktował się z fabryką i w nowej dostawie ani jednej sztuki z tym felerem...
Zwracam uwagę za każdym razem, ale przy sprzedaży ponad 200 szt. rocznie zawsze się coś felernego trafi. Tego nie wyeliminuję w 100%, ale jako sprzedawca staram się jak mogę by klieńci byli zadowoleni. Twojemu koledze wymieniłem ponton tylko na podstawie zdjęć i rozmowy, dostał nowy, nie podszedł zwróciłem kasę. Zakup 5 kwietnia , zwrot 26 czerwca,
Mam swoje lata i staram się jak mogę. Dobrze starczy. Pozdrawiam wszystkich użytkowników mawerica.
- CLAUDIO i Tresor lubią to
#2768 OFFLINE
Napisano 08 lipiec 2023 - 18:17
Mam od niego gumiaka z 2020r i nic się nie dzieje .
- jajakub lubi to
#2769 OFFLINE
Napisano 09 lipiec 2023 - 10:57
- Przemek_M lubi to
#2770 OFFLINE
Napisano 09 lipiec 2023 - 13:10
.... gdy zapytałem o możliwośc przepłyniècia siè przed zakupem to mnie wręcz wyśmiał.I dobrze się stało bo nabyłem Krakena.
Sprzedawca Krakena zgodził się pewnie nawet na tygodniowe wędkowanie przed zakupem.
#2771 OFFLINE
Napisano 09 lipiec 2023 - 13:11
Pewnie się zgodził i dlatego sprzedał ponton.Sprzedawca Krakena zgodził się pewnie nawet na tygodniowe wędkowanie przed zakupem.
Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
- Bulter lubi to
#2772 OFFLINE
Napisano 09 lipiec 2023 - 13:40
Jskbyś tam býł,skąd wiesz?Sprzedawca Krakena zgodził się pewnie nawet na tygodniowe wędkowanie przed zakupem.
#2773 OFFLINE
Napisano 09 lipiec 2023 - 14:23
Kiedy býłem ns etapie szukania pontonu rozmawiałem z tym panem przez telefon,sprawiał wrażenie jakby nie chciał sprzedać produktu którym handluje.A gdy zapytałem o możliwośc przepłyniècia siè przed zakupem to mnie wręcz wyśmiał.I dobrze się stało bo nabyłem Krakena i jestem mega zadowolony.Jeszcze wróce do posta kolegi Tresor,czy ponton który trzeba dopompowywać raz w miesiącu do dobra opcja? Mojego Krakena dopompowuje po zimie i trzyma ciśnienie do jesieni,kiedy robi się chłodniej w tedy powietrza ubywa ,co jest normalne.Pozdrawiam
Jak się chciałeś przepłynąć przed zakupem ?? Sprzedający miał Ci wysłać , Ty byś użył produktu i przy braku chęci zakupu odesłał używany produkt ?? I zasadnicze pytanie kto poniósł by koszty transportu palety w dwie strony ? Choć byś wziął na siebie wyslki (około 500zl) , produkt używany nie może zostać sprzedany jako nowy , tym samym sprzedający ponosi stratę ,bo ktoś ma fantazje… nie chodzi o to by bronić sprzedającego , ale sam na codzień mam doczynienia z duża liczba klientów, i naprawdę czasami ludzka fantazja (bo w końcu klient nasz pan) przebija wszytsko. Jeden się naogląda na YouTube , drugi naczyta na forum , trzeci wie ale nie powie… Trzeba wymagać od sprzedającego swoich praw , ale i być ogarniętym trochę .
- Janusszr lubi to
#2774 OFFLINE
Napisano 09 lipiec 2023 - 14:32
#2775 OFFLINE
Napisano 09 lipiec 2023 - 14:37
Sprzedający prezentował pontony na wodzie dokładnie zbiornik Domaniów,nie było więc problemu do zdjęcia.A że mieszkam niedaleko kwestia umówienia siè nad zbiornikiem i przepłynięcia chyba jest do ogarnięcia,przynajmniej tak myślę.Nikt nie mówił o wysyłce produktu do klijenta ,przetestowaniu i ewentualnym kupnie.pzdr
W takim sytuacj zwracam honor w 100%
#2776 OFFLINE
Napisano 09 lipiec 2023 - 14:37
Trzeba wymagać od sprzedającego swoich praw , ale i być ogarniętym trochę .
Święte słowa.
#2777 OFFLINE
Napisano 09 lipiec 2023 - 14:44
Nie trzeba zwracać,bo nigdy nie straciłemW takim sytuacj zwracam honor w 100%
#2778 OFFLINE
Napisano 09 lipiec 2023 - 15:26
Sprzedający prezentował pontony na wodzie dokładnie zbiornik Domaniów,nie było więc problemu do zdjęcia.A że mieszkam niedaleko kwestia umówienia siè nad zbiornikiem i przepłynięcia chyba jest do ogarnięcia,przynajmniej tak myślę.Nikt nie mówił o wysyłce produktu do klijenta ,przetestowaniu i ewentualnym kupnie.pzdr
@Bulter - opanuj się człowieku , co za głupoty wypisujesz. Słońce Cie przygrzało, nigdy nie robiłem żadnej prezentacji nad żadną wodą tym bardziej nad Domaniowem.
Zabłysnąć chcesz czy głupio Ci się zrobiło.
Pomyśl zanim coś napiszesz.....
#2779 OFFLINE
Napisano 09 lipiec 2023 - 15:49
Kolega Bulter miał na myśli sprzedawcę pontonów Kraken@Bulter - opanuj się człowieku , co za głupoty wypisujesz. Słońce Cie przygrzało, nigdy nie robiłem żadnej prezentacji nad żadną wodą tym bardziej nad Domaniowem.
Zabłysnąć chcesz czy głupio Ci się zrobiło.
Pomyśl zanim coś napiszesz.....
Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
- Przemek_M lubi to
#2780 OFFLINE
Napisano 09 lipiec 2023 - 16:03
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych