Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Sezon na... zakup pontonu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3081 odpowiedzi w tym temacie

#2761 OFFLINE   Bulter

Bulter

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 41 postów

Napisano 08 lipiec 2023 - 10:59

To moje pływadełko,trzeci sezon i nic się nie dzieje.Kraken 370.8d170c1179b8d17e8feeb862ae864b47.jpg

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

#2762 OFFLINE   Tresor

Tresor

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1427 postów
  • LokalizacjaCzerwieńsk
  • Imię:Łukasz

Napisano 08 lipiec 2023 - 11:00

Powiem tak mamy w kole 5 maverikow bo zawsze zachwalałem je. Z tych 5 cztery podkejalismy w tym mój. Wszystkie 4 popuszczały minimalnie na listwach wzmacniających łączenia. Po tych zabiegach pontony trzymają powietrze i wszyscy jesteśmy zadowoleni. Wcześniej trzeba było pompować raz w tygodniu obecnie raz na miesiąc raz na dwa...
Pomimo tego namówiłem go na Twój ponton. Kupił był u mnie miał go w kartonie pojechał na wodę napompował i popołudniu przysłał film jak ucieka z obu ołówków. Granatowego rzeczywiście nie widziałem, tu już tylko z relacji o odkręconej śrubie w knadze i tych taśmach.

ps ja tam dalej polecam Twoje pontony jak ktoś mnie pyta. :)

Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka

#2763 OFFLINE   maweric

maweric

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1369 postów
  • LokalizacjaRadom
  • Imię:Ryszard
  • Nazwisko:Przybyłowski

Napisano 08 lipiec 2023 - 11:02

To te uszkodzenia w jednym i w drugim, Na tej podstawie zwróciłem kasę,

@Tresor na podstawie tych dwóch zdjęć moro i filmiku gdzie widać bąble z ołówka , wymieniłem ponton na nowy, Nikt nie wysyłał do mnie pontonu moro na reklamacje, wysłałem szaro granatowy do kolegi, na swój koszt, i jako przesyłka zwrotna odebrałem moro też na mój koszt, Oba pontony z tego roku.

Jako sprzedawca uważam że zachowałem się OK, co do wykonania obu pontonów moim zdaniem jest OK, ale klient ma rację.

A Ty powinieneś przy piwie z kolegą zweryfikować jego opowieści. :)

Tak, śruba była odkręcona, przykręciłem w 2 min.

Użytkownik maweric edytował ten post 08 lipiec 2023 - 11:04

#2764 OFFLINE   maweric

maweric

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1369 postów
  • LokalizacjaRadom

Napisano 08 lipiec 2023 - 11:26

Powiem tak mamy w kole 5 maverikow bo zawsze zachwalałem je. Z tych 5 cztery podkejalismy w tym mój. Wszystkie 4 popuszczały minimalnie na listwach wzmacniających łączenia. Po tych zabiegach pontony trzymają powietrze i wszyscy jesteśmy zadowoleni. Wcześniej trzeba było pompować raz w tygodniu obecnie raz na miesiąc raz na dwa...
Pomimo tego namówiłem go na Twój ponton. Kupił był u mnie miał go w kartonie pojechał na wodę napompował i popołudniu przysłał film jak ucieka z obu ołówków. Granatowego rzeczywiście nie widziałem, tu już tylko z relacji o odkręconej śrubie w knadze i tych taśmach.

ps ja tam dalej polecam Twoje pontony jak ktoś mnie pyta. :)

@Tresor - nie mówię że maweric jest najlepszym pontonem, robią go ludzie, jeden klei na kacu drugi się stara. Zawsze coś się może zdarzyć , moim zdaniem to norma.

Ja jestem sprzedawcą i staram się żeby klient był zadowolony, ale jak ktoś pisze i mówi nie do końca prawdę to nie jest OK.

#2765 OFFLINE   darek63

darek63

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 434 postów
  • Lokalizacjawlkp.
  • Imię:Darek

Napisano 08 lipiec 2023 - 11:47

Jeszcze tak dla ciekawostki wrzucę Wam film o gumiaku. Ja karpiarzem nie byłem nie jestem i nie będę. Ale ta guma robi robotę. Warto to obejrzeć sobie. Inne filmy tego pana też są bardzo ciekawe. Warto popatrzeć jak jest zorganizowany w tym co robi, bo przekaz płynie mega pozytywny.

Użytkownik darek63 edytował ten post 08 lipiec 2023 - 11:48

• CLAUDIO lubi to

#2766 OFFLINE   Tresor

Tresor

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1427 postów
  • LokalizacjaCzerwieńsk
  • Imię:Łukasz

Napisano 08 lipiec 2023 - 11:50

Przyznaje znałem relacje z jednej strony. Dlatego super ze wytłumaczyłeś.
Może warto zwrócić chińczykom uwagę na klejenie?
Ja siedzę w silnikach i ostatnio na 10 sztuk 5 miało problem z montażem gumki w pompie wody. Importer skontaktował się z fabryką i w nowej dostawie ani jednej sztuki z tym felerem...

#2767 OFFLINE   maweric

maweric

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1369 postów
  • LokalizacjaRadom

Napisano 08 lipiec 2023 - 12:06

Przyznaje znałem relacje z jednej strony. Dlatego super ze wytłumaczyłeś.
Może warto zwrócić chińczykom uwagę na klejenie?
Ja siedzę w silnikach i ostatnio na 10 sztuk 5 miało problem z montażem gumki w pompie wody. Importer skontaktował się z fabryką i w nowej dostawie ani jednej sztuki z tym felerem...

Zwracam uwagę za każdym razem, ale przy sprzedaży ponad 200 szt. rocznie zawsze się coś felernego trafi. Tego nie wyeliminuję w 100%, ale jako sprzedawca staram się jak mogę by klieńci byli zadowoleni. Twojemu koledze wymieniłem ponton tylko na podstawie zdjęć i rozmowy, dostał nowy, nie podszedł zwróciłem kasę. Zakup 5 kwietnia , zwrot 26 czerwca,

Mam swoje lata i staram się :) jak mogę. Dobrze starczy. Pozdrawiam wszystkich użytkowników mawerica.

• CLAUDIO i Tresor lubią to

#2768 OFFLINE   sero1975

sero1975

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1511 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Sergiusz

Napisano 08 lipiec 2023 - 18:17

Tak ten z Radomia .

Mam od niego gumiaka z 2020r i nic się nie dzieje .
  • jajakub lubi to

#2769 OFFLINE   Bulter

Bulter

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 41 postów

Napisano 09 lipiec 2023 - 10:57

Kiedy býłem ns etapie szukania pontonu rozmawiałem z tym panem przez telefon,sprawiał wrażenie jakby nie chciał sprzedać produktu którym handluje.A gdy zapytałem o możliwośc przepłyniècia siè przed zakupem to mnie wręcz wyśmiał.I dobrze się stało bo nabyłem Krakena i jestem mega zadowolony.Jeszcze wróce do posta kolegi Tresor,czy ponton który trzeba dopompowywać raz w miesiącu do dobra opcja? Mojego Krakena dopompowuje po zimie i trzyma ciśnienie do jesieni,kiedy robi się chłodniej w tedy powietrza ubywa ,co jest normalne.Pozdrawiam

• Przemek_M lubi to

#2770 OFFLINE   Janusszr

Janusszr

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1367 postów
  • LokalizacjaSuwałki
  • Imię:Janusz
  • Nazwisko:Ja_to_ja

Napisano 09 lipiec 2023 - 13:10

.... gdy zapytałem o możliwośc przepłyniècia siè przed zakupem to mnie wręcz wyśmiał.I dobrze się stało bo nabyłem Krakena.

Sprzedawca Krakena zgodził się pewnie nawet na tygodniowe wędkowanie przed zakupem.

#2771 OFFLINE   xjakub

xjakub

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 48 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Jakub

Napisano 09 lipiec 2023 - 13:11

Sprzedawca Krakena zgodził się pewnie nawet na tygodniowe wędkowanie przed zakupem.

Pewnie się zgodził i dlatego sprzedał ponton.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
  • Bulter lubi to

#2772 OFFLINE   Bulter

Bulter

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 41 postów

Napisano 09 lipiec 2023 - 13:40

Jskbyś tam býł,skąd wiesz?

#2773 ONLINE   siarq

siarq

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5558 postów
  • Imię:adam

Napisano 09 lipiec 2023 - 14:23

Kiedy býłem ns etapie szukania pontonu rozmawiałem z tym panem przez telefon,sprawiał wrażenie jakby nie chciał sprzedać produktu którym handluje.A gdy zapytałem o możliwośc przepłyniècia siè przed zakupem to mnie wręcz wyśmiał.I dobrze się stało bo nabyłem Krakena i jestem mega zadowolony.Jeszcze wróce do posta kolegi Tresor,czy ponton który trzeba dopompowywać raz w miesiącu do dobra opcja? Mojego Krakena dopompowuje po zimie i trzyma ciśnienie do jesieni,kiedy robi się chłodniej w tedy powietrza ubywa ,co jest normalne.Pozdrawiam

Jak się chciałeś przepłynąć przed zakupem ?? Sprzedający miał Ci wysłać , Ty byś użył produktu i przy braku chęci zakupu odesłał używany produkt ?? I zasadnicze pytanie kto poniósł by koszty transportu palety w dwie strony ? Choć byś wziął na siebie wyslki (około 500zl) , produkt używany nie może zostać sprzedany jako nowy , tym samym sprzedający ponosi stratę ,bo ktoś ma fantazje… nie chodzi o to by bronić sprzedającego , ale sam na codzień mam doczynienia z duża liczba klientów, i naprawdę czasami ludzka fantazja (bo w końcu klient nasz pan) przebija wszytsko. Jeden się naogląda na YouTube , drugi naczyta na forum , trzeci wie ale nie powie… Trzeba wymagać od sprzedającego swoich praw , ale i być ogarniętym trochę .

• Janusszr lubi to

#2774 OFFLINE   Bulter

Bulter

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 41 postów

Napisano 09 lipiec 2023 - 14:32

Sprzedający prezentował pontony na wodzie dokładnie zbiornik Domaniów,nie było więc problemu do zdjęcia.A że mieszkam niedaleko kwestia umówienia siè nad zbiornikiem i przepłynięcia chyba jest do ogarnięcia,przynajmniej tak myślę.Nikt nie mówił o wysyłce produktu do klijenta ,przetestowaniu i ewentualnym kupnie.pzdr

#2775 ONLINE   siarq

siarq

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5558 postów
  • Imię:adam

Napisano 09 lipiec 2023 - 14:37

Sprzedający prezentował pontony na wodzie dokładnie zbiornik Domaniów,nie było więc problemu do zdjęcia.A że mieszkam niedaleko kwestia umówienia siè nad zbiornikiem i przepłynięcia chyba jest do ogarnięcia,przynajmniej tak myślę.Nikt nie mówił o wysyłce produktu do klijenta ,przetestowaniu i ewentualnym kupnie.pzdr

W takim sytuacj zwracam honor w 100%

#2776 OFFLINE   Janusszr

Janusszr

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1367 postów
  • LokalizacjaSuwałki
  • Imię:Janusz
  • Nazwisko:Ja_to_ja

Napisano 09 lipiec 2023 - 14:37

Trzeba wymagać od sprzedającego swoich praw , ale i być ogarniętym trochę .

Święte słowa.

#2777 OFFLINE   Bulter

Bulter

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 41 postów

Napisano 09 lipiec 2023 - 14:44

W takim sytuacj zwracam honor w 100%

Nie trzeba zwracać,bo nigdy nie straciłem

#2778 OFFLINE   maweric

maweric

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1369 postów
  • LokalizacjaRadom

Napisano 09 lipiec 2023 - 15:26

@Bulter - opanuj się człowieku , co za głupoty wypisujesz. Słońce Cie przygrzało, nigdy nie robiłem żadnej prezentacji nad żadną wodą tym bardziej nad Domaniowem.

Zabłysnąć chcesz czy głupio Ci się zrobiło.

Pomyśl zanim coś napiszesz.....

#2779 OFFLINE   xjakub

xjakub

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 48 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Jakub

Napisano 09 lipiec 2023 - 15:49

@Bulter - opanuj się człowieku , co za głupoty wypisujesz. Słońce Cie przygrzało, nigdy nie robiłem żadnej prezentacji nad żadną wodą tym bardziej nad Domaniowem.
Zabłysnąć chcesz czy głupio Ci się zrobiło.

Pomyśl zanim coś napiszesz.....

Kolega Bulter miał na myśli sprzedawcę pontonów Kraken ;)

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
  • Przemek_M lubi to

#2780 OFFLINE   Bulter

Bulter

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 41 postów

Napisano 09 lipiec 2023 - 16:03

Nigdy nie nspisałem nazwy firmy ani nazwiska,pojawił się tylko handlujący pontonami maveric z Radomia,nie wiem czy to ty i mnie to nie interesuje.Faktem jest że taki ktoś jest i ma zdjęcia pontonów na wodzie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych