Sezon na... zakup pontonu
#3081 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2024 - 16:18
- mario i Popej lubią to
#3082 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2024 - 18:32
Andrzej, a kiedy go w końcu zabierzesz nad wodę na ryby?
Ważniejsze jest gonienie króliczka....
- ubot i Przemek_M lubią to
#3083 OFFLINE
Napisano 26 listopad 2024 - 16:59
#3084 OFFLINE
Napisano 26 listopad 2024 - 18:35
Andrzej dogoniłeś może gdzieś w międzyczasie tego króliczka z dmuchaną podłogą?
Nie, zima mnie dopadła.
#3085 OFFLINE
Napisano wczoraj, 12:26
Witam
Panowie proszę o pomoc, mam taki problem, czym mogę doczyścić ponton maweric, wydaje mi się że jest to jakiś grzyb, za cholere nie idzie tego usunąć cif, benzyna ekstrakcyjna, rożnego rodzaju odplamiacze, soda ocet, lekko przecierałem papierem ściernym i lipa, szkoda żeby tak wyglądał, mam go drugi sezon dopiero, podsyłam fotki.
Załączone pliki
#3086 OFFLINE
Napisano wczoraj, 13:16
Dawniej miałem ponton i zawsze sypałem do środka ,, talk " i on był w środku suchy i nigdy nie miałem problemu żeby się sklejał zagrzybił . Tu widać że od środka wylazło dla tego z góry niczym to nie schodzi , tu do środka trzeba coś wypryskać żeby się to nie powiększało , takie moje spostrzeżenie .Tak samo trzeba zadbać o łódkę , jak będzie wilgoć między płaszczami to też zacznie grzyb wchodzić .
#3087 OFFLINE
Napisano wczoraj, 16:12
Musisz jakiś środek grzybobójczy. W budowlance też walczą z grzybem i plamami jak u Ciebie powyłaziły. Spróbuj może czegoś z budowlanki np. takiego https://allegro.pl/o...savo-8919546619 Nie znam się na tym ale ja bym przynajmniej spróbował jak nic innego nie działa.
#3088 OFFLINE
Napisano wczoraj, 20:04
Od środka to raczej odpada bo mam takie plamy jeszcze na mocowaniach ławeczki, kurde spróbuje jeszcze tym środkiem co kolega darek napisał. No kurde szkoda, w ostateczności może okleję cienką gumą w takim kolorze i coś z tego będzie. radźcie panowie, może ktoś też borykał się z czymś takim.
#3089 OFFLINE
Napisano wczoraj, 20:14
Co ciekawe na piance EVA też zaczęło rosnąć i wszytko zeszło myjką ciśnieniową ale ponton strach bo tnie.
Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka
#3090 OFFLINE
Napisano wczoraj, 20:32
Witam panie Łukaszu, z racji że oglądam pana filmy pomyślałem również napisać do pana, ale mnie pan uprzedził. Tym pufasem to długo czekać jak spsikam ?? a detergent to jaki najlepiej ?? (dobrze jak by było bezpiecznie dla pontonu) ponton maweric
#3091 OFFLINE
Napisano wczoraj, 22:17
Spróbuj może czymś takim.Witam
Panowie proszę o pomoc, mam taki problem, czym mogę doczyścić ponton maweric, wydaje mi się że jest to jakiś grzyb, za cholere nie idzie tego usunąć cif, benzyna ekstrakcyjna, rożnego rodzaju odplamiacze, soda ocet, lekko przecierałem papierem ściernym i lipa, szkoda żeby tak wyglądał, mam go drugi sezon dopiero, podsyłam fotki.
U mnie ładnie czyści ponton choć nie mam takich zabrudzeń jak u Ciebie.
https://cavomarine.c...4824181172.html
#3092 OFFLINE
Napisano dziś, 01:32
Wygląda mi to faktycznie na grzyba więc na początek trzeba się go pozbyć. A chyba najlepszym i zarazem nieinwazyjnym dla gumy środkiem jest przesolona woda. Ja w każdym razie tak ratowałem zawilgocone ściany i niewielką część parkietu w poprzednim domu. Po takiej kuracji już grzybki nie weszły mimo ponad 10 lat mieszkania. Trochę też powinno zejść ale na pewno nie wszystko. Potem, potem to trzeba będzie pomyśleć. Ja bym szorował jakąś grubszą gąbką z mocniejszym detergentem. Ale dopiero po jakiś 3,4 dniach tępienia solą. Ten patent znam od mojej świętej pamięci ciotki która to pracowała w sanepidzie. Kobitka twierdziła że nie ma lepszego sposobu na grzyba.
PS. Niech zgadnę, ponton niezbyt dokładnie umyty i niedosuszony dodatkowo złożony i składowany w jakimś ciepłym miejscu?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych