Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Sezon na... zakup pontonu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3091 odpowiedzi w tym temacie

#3081 OFFLINE   Gadget

Gadget

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 724 postów
  • LokalizacjaRumia

Napisano 13 listopad 2024 - 16:18

Andrzej, a kiedy go w końcu zabierzesz nad wodę na ryby?
  • mario i Popej lubią to

#3082 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15700 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 13 listopad 2024 - 18:32

Andrzej, a kiedy go w końcu zabierzesz nad wodę na ryby?

Ważniejsze jest gonienie króliczka.... 

• ubot i Przemek_M lubią to

#3083 OFFLINE   jajakub

jajakub

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1047 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 26 listopad 2024 - 16:59

Andrzej dogoniłeś może gdzieś w międzyczasie tego króliczka z dmuchaną podłogą?

#3084 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15700 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 26 listopad 2024 - 18:35

Andrzej dogoniłeś może gdzieś w międzyczasie tego króliczka z dmuchaną podłogą?

Nie, zima mnie dopadła.  

#3085 OFFLINE   Krzy-siek

Krzy-siek

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 3 postów

Napisano wczoraj, 12:26

Witam :)

Panowie proszę o pomoc, mam taki problem, czym mogę doczyścić ponton maweric, wydaje mi się że jest to jakiś grzyb, za cholere nie idzie tego usunąć cif, benzyna ekstrakcyjna, rożnego rodzaju odplamiacze, soda ocet, lekko przecierałem papierem ściernym i lipa, szkoda żeby tak wyglądał, mam go drugi sezon dopiero, podsyłam fotki. 

Załączone pliki

#3086 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1000 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Każmierski

Napisano wczoraj, 13:16

Dawniej miałem ponton i zawsze sypałem do środka  ,, talk  "  i on był w środku suchy i nigdy nie miałem problemu żeby się sklejał  zagrzybił . Tu widać że od środka wylazło dla tego z góry niczym to nie schodzi , tu do środka trzeba coś wypryskać żeby się to nie powiększało , takie moje spostrzeżenie .Tak samo trzeba zadbać o łódkę , jak będzie wilgoć między płaszczami to też zacznie grzyb wchodzić .

#3087 OFFLINE   darek63

darek63

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 474 postów
  • Lokalizacjawlkp.
  • Imię:Darek

Napisano wczoraj, 16:12

Musisz jakiś środek grzybobójczy. W budowlance też walczą z grzybem i plamami jak u Ciebie powyłaziły. Spróbuj może czegoś z budowlanki np. takiego https://allegro.pl/o...savo-8919546619 Nie znam się na tym ale ja bym przynajmniej spróbował jak nic innego nie działa.

#3088 OFFLINE   Krzy-siek

Krzy-siek

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 3 postów

Napisano wczoraj, 20:04

Od środka to raczej odpada bo mam takie plamy jeszcze na mocowaniach ławeczki, kurde spróbuje jeszcze tym środkiem co kolega darek napisał. No kurde szkoda, w ostateczności może okleję cienką gumą w takim kolorze i  coś z tego będzie. radźcie panowie, może ktoś też borykał się z czymś takim.

#3089 OFFLINE   Tresor

Tresor

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1455 postów
  • LokalizacjaCzerwieńsk
  • Imię:Łukasz

Napisano wczoraj, 20:14

Ja bym to strzaskał pufasem kilka razy później grube szorowanie mocnym detergentem. Wszystko nie zejdzie raczej. Miałem tak na gumowych rączkach zeszło ok 60% przebarwienia zostały.
Co ciekawe na piance EVA też zaczęło rosnąć i wszytko zeszło myjką ciśnieniową ale ponton strach bo tnie.

Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka

#3090 OFFLINE   Krzy-siek

Krzy-siek

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 3 postów

Napisano wczoraj, 20:32

Witam panie Łukaszu, z racji że oglądam pana filmy pomyślałem również napisać do pana, ale mnie pan uprzedził. Tym pufasem to długo czekać jak spsikam ?? a detergent to jaki najlepiej ?? (dobrze jak by było bezpiecznie dla pontonu) ponton maweric

#3091 OFFLINE   ORKA

ORKA

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 171 postów
  • Lokalizacjasarnów
  • Imię:grzegorz

Napisano wczoraj, 22:17

Witam :)

Panowie proszę o pomoc, mam taki problem, czym mogę doczyścić ponton maweric, wydaje mi się że jest to jakiś grzyb, za cholere nie idzie tego usunąć cif, benzyna ekstrakcyjna, rożnego rodzaju odplamiacze, soda ocet, lekko przecierałem papierem ściernym i lipa, szkoda żeby tak wyglądał, mam go drugi sezon dopiero, podsyłam fotki.

Spróbuj może czymś takim.
U mnie ładnie czyści ponton choć nie mam takich zabrudzeń jak u Ciebie.
https://cavomarine.c...4824181172.html

#3092 OFFLINE   Kozi81

Kozi81

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 126 postów

Napisano dziś, 01:32

Wygląda mi to faktycznie na grzyba więc na początek trzeba się go pozbyć. A chyba najlepszym i zarazem nieinwazyjnym dla gumy środkiem jest przesolona woda. Ja w każdym razie tak ratowałem zawilgocone ściany i niewielką część parkietu w poprzednim domu. Po takiej kuracji już grzybki nie weszły mimo ponad 10 lat mieszkania. Trochę też powinno zejść ale na pewno nie wszystko. Potem, potem to trzeba będzie pomyśleć. Ja bym szorował jakąś grubszą gąbką z mocniejszym detergentem. Ale dopiero po jakiś 3,4 dniach tępienia solą. Ten patent znam od mojej świętej pamięci ciotki która to pracowała w sanepidzie. Kobitka twierdziła że nie ma lepszego sposobu na grzyba.

PS. Niech zgadnę, ponton niezbyt dokładnie umyty i niedosuszony dodatkowo złożony i składowany w jakimś ciepłym miejscu?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych