No pięknie zadałem pytanie wielu Kolegów dokonało wpisów poczyniło komentarze i za nie dziękuje ......
Ale nie wypada nie skomentować wpisów Rheinagler-a ; człowieku , relatywnie proste pytanko z serii tych konkretnych . Pierwszy twój wpis na poziomie truizmu znacznym , nic nie wniósł do sprawy . Dalej poszedłeś w drwinę
śmiech i pseudo psychologiczne dociekania / śledztwo na temat sposobu mojego" chorego myślenia "...Co to wniosło do wątku , jaką jakość , jaką wiedzę ? Nie masz nic do powiedzenia , nie chcesz przynajmniej życzliwie
odnieść się do sprawy , to po co bijesz pianę ..? To ja uprawiam sofistykę i zaśmiecam wątek ? Nie masz nic ważnego do przekazania , a opisałeś się po pachy . Pytasz mnie czy testowałem jakieś moje teoretyczne rozważnia
nad wodą ? Opowiadam : tak i odsyłam do wątku Matagi , Suzuki . Phenix , Tenryu . Co do kwestii teoria / praktyka , wszystkie moje ostatnie projekty były konsultowane , przygotowane najpierw teoretycznie , a nastepnie
zrealizowane praktycznie . Efekt jest taki że uzyskałem precyzyjne narzędzia - trafione w punkt pod względem przeznaczenia , długości , ciężaru , stosowanych linek i przynęt itd . I co ważne uniknąłem , efektu nie
trafienia z blankiem lub zbrojeniem (odsyłam do w/w wątków ) tym samym myślę uniknąłem sprzedaży za pół ceny . Warto było ? ja nie mam wątpliwości ..Piszesz do mnie żebym się nie obrażał, bo mnie nie atakujesz ..
nie jesteś w stanie mnie obrazić , nie ten poziom nie jesteś dla mnie żadnym guru i nie masz myślę prawa określać ram i kierunków tej dyskusji taka jest moderatora . Jest wielu lepszych tutaj fachowców od ciebie
i co ważne na konkretne pytania udzielają odpowiedzi zgodnych ze swoim doświadczeniem , a przede wszystkim są życzliwi , a taka rozmowa ma sens .
Reasumując : nie chciałeś nie umiałeś wpisać czegoś sensownego , za to pojechałeś żółcią , drwiną i pseudo psychologią . Dokonałeś kilku wpisów nie na temat , robiąc zamęt - nabijasz posty dostałeś kilka lajków
uśmiechów brawo ty .
Szkoda jest taka ,że jeszcze ktoś coś mógł ciekawego napisać , myślę dla dobra ogółu zainteresowanych , a tak strach się wychylić/ napisać / zapytać bo zaraz drwina i efekt mrożący gotowy ..
pozdrawiam wszystkich życzliwych , myślących po swojemu , błądzących ale szukających celu i jeszcze teoretyków dobrze przygotowanych do praktyki ....
Maciej