Batson ISP843 w starej zielonej wersji był moim ideałem kija pstrągowego.
#541 ONLINE
Napisano 23 październik 2019 - 11:45
- strumien lubi to
#542 Guest_Tomek O_*
Napisano 23 październik 2019 - 13:51
Batson ISP843 w starej zielonej wersji był moim ideałem kija pstrągowego.
Zgadza się. Stary zielony bajka.
Jednak obecnie ten blank nie jest moim faworytem na budowanie wędki pstrągowej.
#543 OFFLINE
Napisano 23 październik 2019 - 19:28
- szpieg lubi to
#544 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2019 - 23:46
Matagi tr78 super nimble minnow
Talon vi + 83mlxf2 10lb, 252 cm, od 3.5 do 14 g.
Który Waszym zdaniem będzie odpowiedniejszy?
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
#545 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2019 - 04:52
Jako ciekawostkę powiem Ci,że przy trochę grubszym kleniowaniu na Odrze złowilem na niego i skutecznie wyholowałem bolenia 91 cm
Pozdrawiam:
Adam K.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
- PiterKO lubi to
#546 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2019 - 08:17
Dość długo łowiłem tym Talonem i z czystym sumieniem polecam ten blank, pod zastosowania o których piszesz.
Jako ciekawostkę powiem Ci,że przy trochę grubszym kleniowaniu na Odrze złowilem na niego i skutecznie wyholowałem bolenia 91 cm
Pozdrawiam:
Adam K.
Imienniku ... masz foto tego bolenia?
- Guzu lubi to
#547 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2019 - 08:51
Dość długo łowiłem tym Talonem i z czystym sumieniem polecam ten blank, pod zastosowania o których piszesz.
Pozdrawiam:
Adam K.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Mimo nie bycia imiennikiem, pozwolę sobie również wrazić zainteresowanie zdjęciem owej Ryby.
Z góry dziękuję za publikację fotki
- AdasCzeski lubi to
#548 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2019 - 09:03
Koledzy,
nie wierzycie, że taki bolenie pływają w Odrze i że można je złowić?
Wracając do tematu, kije różnią się długością. Zależy czy rzeczki, na których łowisz są mocno zakrzaczone i jaka długość wędki odpowiada Tobie. Obie uporają sobie z woblerami i pstrągami.
#549 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2019 - 09:07
Koledzy,
Wracając do tematu, kije różnią się długością. Zależy czy rzeczki, na których łowisz są mocno zakrzaczone i jaka długość wędki odpowiada Tobie. Obie uporają sobie z woblerami i pstrągami.
Przepraszam za off...
to nie brak wiary z mojej strony tylko czysta ciekawość i chęć zobaczenia no powiedzmy marzenia...rym przypadkowy.
- Guzu, Banjo i Marek Tański lubią to
#550 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2019 - 09:10
Koledzy,
Pływają i większe. Ale rzadko mam okazję zobaczyć zdjęcia takich zwierząt.
Stąd ta uprzejma prośba.
Nie wiem, czemu od razu trzeba się doszukiwać jakiś podtekstów ?
#551 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2019 - 09:17
#552 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2019 - 10:33
Talon, to inna konstrukcja wędki niż Matagi. Ciężarem bym się nie przejmował, nie wiem skąd taki pęd o zmniejszanie wagi sprzętu przy tego typu łowieniu. Ganiam za pstrągami po 8 godzin i nie odczuwam zmęczenia rąk. Zależy jak chodzisz z wędką, jeśli nie zwracasz zbyt dużej uwagi wchodząc w krzaki, to lepiej weź Talona. Mnie się zdarzyło szczytówki połamać w delikatnych kijach, właśnie zahaczając linką o krzaki. Wolę zapas w kiju, może zdarzyć się przecież jakaś niespodzianka . Jeśli pilnujesz się wchodząc w krzaki i ciężar ma znaczenie, to weź Matagi. Nikt za Ciebie nie podejmie decyzji. Łowię Lamiglasem 2.75, też ma grube ścianki, ma szczytową akcję, mocny dolnik i to mi odpowiada, co nie oznacza, że każdemu też.
- PiterKO lubi to
#553 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2019 - 10:45
- Mulat lubi to
#554 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2019 - 10:48
Witam Panowie. Stoję właśnie przed wyborem blanku tylko pod woblery 5 cm raczej agresywnie pracujące, rzadko 7 cm ale typu minnow. Lato wyżej wspomniane oraz +/- 5 cm twitche. Łowie na pomorskich średnich rzekach z brzegu. Pstrągi do 50 cm. Dostałem bardzo dużo rozbieżnych propozycji z pracowni, zastanawiam się nad dwoma blankami,
Matagi tr78 super nimble minnow
Talon vi + 83mlxf2 10lb, 252 cm, od 3.5 do 14 g.
Który Waszym zdaniem będzie odpowiedniejszy?
matagi jest bardzo fajny przy łowieniu, ale ma pewne wady... delikatna szczytówka mi w niczym nie przeszkadzała tyla, że preferuję łowienie z prądem... nie wiem jak wyglądają rzeki w których łowisz, ale jeśli łowisz z brzegu to odpuść - blank ma po prostu bardzo delikatne ścianki i po którymś z kolei uderzeniu w gałęzie musi pęknąć... swojego sprzedałem właśnie z tego powodu... polecam suzuki w wersji podstawowej:)
- PiterKO lubi to
#555 ONLINE
Napisano 16 listopad 2019 - 10:51
#556 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2019 - 11:01
Merytorycznie... Talon Trout.
http://jerkbait.pl/t...-plus-80-trout/
Zadzwoń do Tomka Mańczaka z Art Rod.
- Banjo i PiterKO lubią to
#557 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2019 - 11:14
#558 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2019 - 11:18
Brak tego blanku 😟Merytorycznie... Talon Trout.
http://jerkbait.pl/t...-plus-80-trout/
Zadzwoń do Tomka Mańczaka z Art Rod.
Czekaja na dostawe
Mialem Trouta i ja. Sprzedalem i zaluje 😕
Użytkownik pmiszk1 edytował ten post 16 listopad 2019 - 11:29
#559 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2019 - 12:01
Właśnie Art Rod poleca tego 83mlxf2 sen łowcy. Z innych pracowni padły propozycje ULXF8010-2N Ultralight Slim XF, kraag xf skxf867, batson ist993f, Matagi tr78...
"Sen łowcy".. to tylko Michał mógł wymyślić.
Niemniej ten blank jak dla mnie jest idealny do łowienia pstrągów w naszych wodach,,,i nie tylko pstrągów. Klenie, jazie z pływadła w rzece też doskonale obsłuży.
Zresztą pisałem już o tym wiele razy... co będę się powtarzał.
- PiterKO lubi to
#560 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2019 - 16:15
Jaki blank suzuki masz na myśli? Latem łowie głównie w górę rzeki. Dzięki za info
używam 4lb, daje radę... z zyłką spadów nie ma i praktycznie każdy pstrąg zamiast iść w zaczepy zaczyna młynkować na powierzchni... jak za słaby weż 6lb - niewielka różnica...
masz też propozycję na priw:)
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: pstrąg, glass, blank
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Top 5-ciu woblerów pod pstrąga :)Napisany przez Livers , 13 gru 2023 pstrąg, woblery i 1 więcej |
|
|
||
Hand made →
Lurebuilding (wątki autorskie) →
HM MatrycNapisany przez Matryc , 05 wrz 2023 jaż, kleń, pstrąg, hand made i 1 więcej |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
MJ Rod BlanksNapisany przez bartosz311287 , 26 paź 2021 blank, mjrodblanks |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank do morskiej wędki typu stickbait - prośba o pomocNapisany przez Such a Jerk... , 31 paź 2020 blank, pomoc, morski blank |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych