Mi jakoś ta Perła wybitnie nie leży i nie rozumiem zachwytów nad tym piwem. Lidl mocno wszedł w piwa z mniejszych browarów, ale trzeba dobrze patrzeć, bo cena nie zawsze jest super okazyjna
Piwko piwo piweczko...
#61 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2014 - 21:31
#62 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2014 - 21:52
temat o piwach już był kiedyś podjęty w tym dziale
http://jerkbait.pl/t...=+atak +chmielu
ja dziś jako ciekawostkę pomiędzy różnymi rzemieślniczymi spróbowałem nowości od żywca tj APA
i jak za tą cenę jakość jest ok. Można pić
Co do Lidla ostatnio był fajny rzut Niemieckich browarów, było pare pszenic na których można było oko zawiesić
#63 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2014 - 22:02
Od kilku lat Ciechan , chociaż był czas że lubiłem Amsterdama ( dostępny był w puszce zielonej i
czerwonej ) jak na piwo bardzo mocne. Obecnie dawno go nie widziałem w sprzedażny.
#64 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2014 - 22:04
No nie powiem bo ostatnio trochę się zawiodłem na perełce, kiedyś jakoś była lepsza, a teraz jest różnie raz podchodzi fajnie, a raz nie da sie pić dosłownie..
#65 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2014 - 22:14
Mnie w sklepach brakuje piw o zawartości alkoholu około 4%. Tak jak większość słowackich piw ma. A u nas królują te w okolicach 6%.
Za duża ilość alkoholu niszczy smak piwa.
- woblery z Bielska lubi to
#66 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2014 - 22:48
Mnie w sklepach brakuje piw o zawartości alkoholu około 4%. Tak jak większość słowackich piw ma. A u nas królują te w okolicach 6%.
Za duża ilość alkoholu niszczy smak piwa.
Polecam Kormoran Ciemny
#67 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2014 - 23:48
Kłopot w tym, że ciemnych nie lubię. Ale spróbuję. Czy ktoś wie, gdzie można Smadnego Mnicha w PL. kupić?
#68 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2014 - 00:02
Pilsner Urquel to jest to!
Tuborg green też.Krombacher ist gut auch!
Może się ze mną zgodzicie,a może nie ,ale pierwszy łyk piwa w upale jest czymś nieocenionym,ale każdy następny już trąci codziennością
- Marcin Rafalski lubi to
#69 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2014 - 00:04
- patu i Zwierzu lubią to
#70 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2014 - 00:19
Kłopot w tym, że ciemnych nie lubię. Ale spróbuję. Czy ktoś wie, gdzie można Smadnego Mnicha w PL. kupić?
To faktycznie będzie słabo z wyborem . Z jasnych z dobrą dostępnością sam znam tylko Pilsner Urquell
#71 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2014 - 00:27
Było kiedyś takie piwo "Grodziskie" z Grodziska Wielkopolskiego. Nie wiem jak nazywa się ono poprawnie, ale miało w butelkach zawsze osad, było pyszne. Jedyne, które komponowało się z czymś słodkim w postaci domowego soku malinowego. Ponoć zmarł browarnik i jedyny posiadający recepturę i i zabrał piwo do grobu... ale to chyba mit.
polecam:
http://www.browarpin...3-0-7-8,15.html
#72 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2014 - 09:57
Mają jakieś słowackie piwa na wejściu do Reala na Jubilerskiej ale czy "Mnicha"? To piwo kupowałem chyba rok czy dwa temu na Jagielońskiej przy pl.Leńskiego , nazywa się to "Świat Piwa" czy jakoś tak.
#73 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2014 - 13:22
Po udarze zmienił mi się smak.
Najpierw spróbowałem wina. Pierwsza myśl - zepsute. Drugiego - to samo. Dopiero trzecie miało "normalny" smak. Porównanie cen dało odpowiedź - bolesną dla kieszeni.
Później przyszedł czas na piwo. W przeciwieństwie do głosów poprzedników, ja pijam piwo nieomal wyłącznie na rybach. Jak mam ze sobą lodówkę (na łódce to u mnie standard), to jedno piwo piję zwykle 6-7 godzin. Po łyku i z powrotem zamykam butelkę. Wracając do tematu - Żywiec wyplułem, to samo z Tyskim. Sorry, nie dałem rady. dopiero "Zacne Niepasteryzowane" i "Brackie Mastne" byłem w stanie wypić. "Zacne" ma jeszcze jedną (dla mnie) zaletę, jest w butelkach 0,33. Mój rozmiar piwa
Z innych piw (które pamiętam, choć ostatnio nie próbowałem) mogę polecić Austriackie piwo Zipfer. Mój osobisty, butelkowy nr 1.
Bo piwo oczywiście powinno pić się beczkowe, najlepiej domowe
#74 ONLINE
Napisano 16 listopad 2014 - 14:46
... na Jagielońskiej przy pl.Leńskiego ...
Sacha, to już konsekwentnie: jeżeli na Jagiellońskiej to przy placu Hallera, a jeżeli przy placu Leńskiego to na Stalingradzkiej
#75 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2014 - 17:16
Sacha, to już konsekwentnie: jeżeli na Jagiellońskiej to przy placu Hallera, a jeżeli przy placu Leńskiego to na Stalingradzkiej
upsss, oczywiście masz rację, przy Stalingradzkiej. Mimo upływu czasu jeżdżę Stołeczną czy Marchlewskiego a które rondo jest które Dmowskiego?Radosława?ONZ?
#76 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2014 - 19:40
Posłuchajcie tego faceta, dobrze gada:
W Realu,- mają promocję na Porter i Koźlak z browaru Amber, Porter taki sobie za to Koźlak super.
Bardzo dobre piwa warzy Kormoran, polecam szczególnie Podróże Kormorana. Z koncernlagerów jedynie Perła Export daje radę, reszta to syf i zgaga.
#77 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2014 - 19:41
A próbowaliście nowego Piasta, tego "Chmielowe Ratuszowe"? Czuć dodatek amerykańskich chmieli, ciekawe nuty żywiczne, szczególnie w aromacie. Piana słaba, ale wg mnie, jak za cenę około 2,50-2,90 za butelkę, to naprawdę spoko. Piwko w porównaniu do całej reszty sklepowych lagerów, bardzo pijalne.
Pozdrówka
Kamil
Użytkownik Kamil Z. edytował ten post 16 listopad 2014 - 19:43
- Dagon lubi to
#78 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2014 - 19:53
Namówiłeś mnie.
#79 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2014 - 20:04
A próbowaliście nowego Piasta, tego "Chmielowe Ratuszowe"? Czuć dodatek amerykańskich chmieli, ciekawe nuty żywiczne, szczególnie w aromacie. Piana słaba, ale wg mnie, jak za cenę około 2,50-2,90 za butelkę, to naprawdę spoko. Piwko w porównaniu do całej reszty sklepowych lagerów, bardzo pijalne.
Pozdrówka
Kamil
Próbowałem, na pewno lepsze od Tyskie, czy perły. Z tych tańszych kupowanych w celu spożycia kilku na "spotkaniu studenckim" najbardziej pasuje mi Zakmowe niepasteryzowane (2,5zł butla brązowa bezzwrotna)
Edit : Nawet jest recenzja
http://blog.kopyra.c...ne-z-namyslowa/
Użytkownik dekosz edytował ten post 16 listopad 2014 - 20:15
#80 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2014 - 20:17
Ograniczam się w zasadzie do Perły, Łomży i Ciechana... Czasem wypiję też jakiegoś witbier'a
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych