#21 OFFLINE
Napisano 23 czerwiec 2009 - 06:27
#22 OFFLINE
Napisano 23 czerwiec 2009 - 09:23
#23 OFFLINE
Napisano 23 czerwiec 2009 - 10:13
Moze cos w Seekerach poszukaj? Byle nie za dlugie bo srednica blanku bedzie duza.
Jak mozna sie dopatrzec wspomniana wedka to tez jest hot shot, z opisu wynika ze szzcytowka na koncu ma 1,8mm czyli bardzo cienko.
Jezeli to HS to ma gruby dolnik, dzieki ktoremu jest mozliwe osiaganie duzych mocy.
Przy opisywanej probie rzutu taka szzcytowka moze....sie zaplesc w supel...
Gumo
#24 OFFLINE
Napisano 23 czerwiec 2009 - 17:15
7'6 12-25lb 1pc
14 - 35g
Moc Ex. Heavy
Akcja Ex. Fast. Moze dałoby się go uzbroić tak żeby przedłużyć dolnik ale najlepiej skontaktuj sie z FishingArt.
#25 OFFLINE
Napisano 23 czerwiec 2009 - 22:10
Wiem że w Twoim wieku niektórych nawyków nie sposób zmienić
Ale nie pomyślałeś o tym żeby po prostu wybrać blank który najbardziej Ci pasuje nie zwracając uwagi na to że jest w 2 częściach, a łączenie najzwyczajniej w świecie skleić?
#26 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2009 - 11:40
Robert, napisałeś że problem wynika z tego że Twoja technika rzutu powoduje luzowanie się łącza i przyznałeś że przez to że nie kontrolujesz tego w trakcie łowienia kije strzelają.
Wiem że w Twoim wieku niektórych nawyków nie sposób zmienić
Ale nie pomyślałeś o tym żeby po prostu wybrać blank który najbardziej Ci pasuje nie zwracając uwagi na to że jest w 2 częściach, a łączenie najzwyczajniej w świecie skleić?
heheh też śledzę ten wątek i szczerze powiem - nie przyszło mi to do głowy Niby można tak zrobić :D
P.S. Chyba bym pękł widząc taki wynalazek
#27 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2009 - 15:57
#28 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2009 - 19:07
#29 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2009 - 10:09
#30 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2009 - 12:20
... a pozniej przestaniesz marzyc, bo sie obudzisz. (?)
Bez watpienia robi CTS swietne blanki, ale to nie tak ot sobie, odciac na zyczenie 128cm z duzego kawalka. 128cm jest zawsze 128cm, obojetne z ktorego konca zaczniemy mierzyc.
Wykonanie blanku, to nie tylko nawiniecie maty weglowej na rdzen i wypalenie tego przy odp. temp.
Ja nie ryzykowalbym kupowania kota w worku mimo znania jego rasy.
Czekam na Twoje pierwsze relacje z nad wody. Oby pozytywne.
Aa.., jesli mozna(?), ile cenią sobie za takie special cacko?
CU
TP
#31 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2009 - 13:59
#32 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2009 - 16:43
#33 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2009 - 17:16
Tak na marginesie...komputery to tylko maszyny, tak jak je czlowiek zaprogramuje tak dzialaja. Do budowy blankow niezbedne sa trzpienie, ktorych wymiary sa scisle zwiazane z parametrami pozniejszych wedzisk.
Zeby zas bylo oplacalne wyprodukowanie okeslonego rodzaju trzpienia, musi byc zbyt w postaci, mysle ze co najmniej 30 blankow ( i to w przypadku blanku 1cz, w przypadku 2cz liczbe trzeba podwoic).
Zeby bylo jasne, nie chodzi o jakis atak tylko o rzeczowy osąd.
Gumo
#34 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2009 - 19:06
#35 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2009 - 19:32
A co do gwarancji - my np udzielaliśmy i udzielamy dożywotniej od początku istnienia naszej pracowni-czyli od ok 2 lat, na wszystkie nasze wędki bez wyjątku . Dożywotnią gwarancję oferuje wielu producentów blanków- w przypadku CTS-u to żaden przełom na rynku raczej
Oczywiście nie neguję twojego zachwytu CTS-ami, ja też je bardzo lubię i bardzo podoba mi się elastyczność tejże firmy w podejściu do wykonania każdego nietypowego zamówienia, malowania, ilości składów etc. A to prawdziwa rzadkość na rynku.
Pozdr
#36 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2009 - 19:38
Pewnie jak się chce to się połamie wszystko :)Gumofilc ja myslę że na jednym trzpieniu da się zrobic wędke 2-cześciową tylko trzeba nawinąć materiał 2 razy i wszystko odpowiednio przyciąć.Gdzieś kiedyś widziałem filmik chyba firmy T&T. A mi chodziło o muchówki CTS które robią furorę w metodzie żykowej- naprawdę dają radę a nie znam wędek innych firm które mają blanki np. 3,6m do tak niskich AFTM.Sam posiadam wędkę CTS i widziałem 2 inne spinny i kilka muchówek i to naprawdę porządny sprzęt. Nie namawiam nikogo na siłę ale jak bedziesz miał okazję to weź w ręce i może sam się przekonasz. :)A dożywotnia gwarancja to pierwszy raz chyba u polskich rodbuilderów się pojawiła a to też niezaprzeczalny atut musisz przyznać. Pozdrawiam.
@ Robcyk
Czy możesz bliżej wytłumaczyć technologię nawijania materiału na 2 razy i wszystkiego tego odpowiednio przycięcia. Próbuję złożyć to w całość i kiepsko mi idzie... Czy w trzyczęściowych wędkach materiał nawija się 3 razy itp?
Pozdrawiam.
Roman Pietrzak.
#37 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2009 - 20:24
#38 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2009 - 21:01
??
#39 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2009 - 21:07
#40 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2009 - 21:23
Pozdr
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blank
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
MJ Rod BlanksNapisany przez bartosz311287 , 26 paź 2021 blank, mjrodblanks |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank do morskiej wędki typu stickbait - prośba o pomocNapisany przez Such a Jerk... , 31 paź 2020 blank, pomoc, morski blank |
|
|
||
Hand made →
Blanki karpiowe TAC z takle24.de.Napisany przez MarcinZ , 05 paź 2019 blank, karp, tac |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank TR845-3-MHXNapisany przez Waldi , 12 wrz 2019 blank, mhx, travel |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych