Rzeka Bug
#7341 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2022 - 23:01
Ale powiedz co im zrobisz jak szarpią przed zimowiskiem 50 metrów na wędki?!
Można ich tylko napiętnować!!!
Opisywać jak łowią i wypisywać w publicznych miejscach kto to jest.
Tu wchodzi tylko w grę powiększenie zimowiska do następnego słupa granicznego w dół rzeki.
Rozmawiam z SG ale z chłopaków mało kto wędkuję, żeby ich gnębili tam! Ciągle to te same osoby, nad Bugiem dowiedziałem się, że jeden z nich to prezes jakiegoś koła z Małaszewicze, chyba kolejarza
#7342 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2022 - 02:53
To się zapisz do SSR i pokaż nam jak się działa.
A Ty jesteś w SSR ? Jak się zapisać ?
#7343 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2022 - 08:33
#7344 OFFLINE
Napisano 20 grudzień 2022 - 12:33
A i w smażalni w Białej Podl. można zamówić smażonego soma!
#7345 OFFLINE
Napisano 20 grudzień 2022 - 12:50
Widzę, że szarpakocy którzy nazywają się wędkarzami już rzadziej jeżdżą nad Bug w okolicach Woroblina czyżby już zamrażarki były pełne i somsiedzi nakarmieni
A i w smażalni w Białej Podl. można zamówić smażonego soma!
Myślę że bardziej chodzi i krę i śnieg poczekaj na odwilż.
#7346 OFFLINE
Napisano 21 grudzień 2022 - 20:18
#7347 OFFLINE
Napisano 21 grudzień 2022 - 20:22
- Hesher i NAD BUGIEM lubią to
#7348 OFFLINE
Napisano 22 grudzień 2022 - 10:22
Kiedyś z św. pamięci,,Koniem,, kilka razy żeśmy ich poganiali. Kilku nawet wyroki wychaczyło. Ale to stara historia a teraz nie ma czasu i z kim.
Jeden z najlepszych wędkarzy w okolicy, z takimi burakami jak teraz wędkują/szarpią to się niepier---ił! Jak pływał ,,Koniu,, to oni/mięsiarze odpływali, szkoda go bardzo, super kolega dla uczciwych,normalnych ludzi!
- BOSMAN 76 lubi to
#7349 OFFLINE
Napisano 22 grudzień 2022 - 10:24
Jak mi przykro!
#7350 OFFLINE
Napisano 25 grudzień 2022 - 18:14
#7351 OFFLINE
Napisano 25 grudzień 2022 - 19:12
Miałem jutro jechać ale...zrezygnowałem.Jak przedstawia się sytuacja z krą na wodzie i wysokością wody?
Kry nie ma, ale od piątku woda mocno przybiera. W trzy dni prawie 50 cm i rośnie😨
Brudna, pośniegowa i niosąca zebrane z brzegów różne śmieci woda, nie wróży skutecznego łowienia😕.
Chyba, że się mylę.
Pozdrawiam Tomi 😎.
- Wobi i tomchaf11 lubią to
#7352 OFFLINE
Napisano 31 grudzień 2022 - 17:35
Miejsce które wybrałem gwarantowało bezpieczny dojazd i powrót z łowiska bez udziału życzliwego traktorzysty z najbliższej wioski.
Rzeka nie zawiodła. Miała być duża woda i była 👍.
Zalane brzegi, podtopione wikliny i łęgi.
Głównym korytem co jakiś czas przepływały całe drzewa porwane z brzegów.
Przez 2 godziny nie miałem kontaktu z rybami.Nie zerwałem też żadnej przynęty, a jedyną zdobyczą był Chiński wobler znaleziony w zalanych chaszczach i używana zapalniczka na parkingu.
Wszystkim łowiącym i wypuszczajacym ryby w Bugu życzę dużo zdrowia i sukcesów w Nowym Roku.
Pozdrawiam Tomi 😎.
- beton007, Wobi, Hesher i 13 innych osób lubią to
#7353 OFFLINE
#7354 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2023 - 21:43
Pisałem kiedyś post - strona 282- od tamtego czasu brak możliwości, a uprzedzając - przepustkę od żony mam zawsze w kieszeni
Ciągnie mnie dalej nad tę rzekę. Kiedy tam bywałem dzika i piękna rzeka, och piękna. Trochę wody w ostatnich czasach mało i w tej rzece i w innych rzekach także. Cóż, taki mamy klimat, jak rzekła nasza minister w poprzednich latach. Chyba miała dar widzenia?
Suma nie zaprosiłem na ryby, nie miałem takiej okazji, a telefonu nie zostawił, Może kiedyś go odwiedzę z zaskoczenia i wyciągnę go z domu. Wróci, wróci nie martwcie się, drogę zna do swojej chaty.
Mi pozostałyby piękne wspomnienia. Trochę boję się sam samotnie wyjeżdżać na ryby, pijaczki młodociane mnie postraszyli i dziury bobrowe także mnie zaskoczyły niemile na wyjazdach, a kompana (lub kompanii) nie mam na ciut dłuższy wyjazd. Chyba, że ktoś kiedyś... ?
Wspomnienia, wspomnienia. To właśnie jest piękne - nikt ich mi nigdy nie zabierze i ukradnie
Powodzenia i do zobaczenia nad wodą.
#7355 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2023 - 23:36
Witaj Bielsku Podlaski na forum o tak póżnej godzinie
#7356 OFFLINE
#7357 OFFLINE
Napisano 09 luty 2023 - 10:08
masakra 7km wyczyscili , a u me na wsi chcieli ukarac sasida za wycinke jego swierka na prywatnej posesji i chyba nawet ukarali, a tu nikt nic nie wie ,kto zlecił kto wykonał, dziwne .
#7358 OFFLINE
Napisano 09 luty 2023 - 15:05
Co za głupoty piszą ja właściciela działki tz drogi nad Bugiem ustalałem 30 min. w Gminie Sadowne
Oni pismaki nie wiedzą co to geomapa ustalenie nr działki i wniosek do gminy opłata i znasz właściciela .
Prokurator z uprawnionym geodetą ustali właściciela w parę minut .
Tak jak Viking napisał zwykły śmiertelnik tego nie zrobił .
Mój znajomy dostał mandat nad Bugiem za podpórkę zrobioną z krzaka .
Zaobserwowałem ze nie ma znaczenie kto jest u władzy robią kur....a co chcą nie ma na nich kary .
Możemy sobie pisać użalać się kłócić miedzy sobą i tak to nic nie da .
Temat ,, ODRA " znikł i to się pod dywan zamiecie .
- BOSMAN 76, MARCUS, Byniek i 2 innych osób lubią to
#7359 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2023 - 13:25
Witam. Ktoś coś słyszał nowego o drutach na granicznym czy nadal cisza? Bedą sćiągać czy nie? Mam informację z dwóch niepewnych zródeł, ale oba się wykluczają....
#7360 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2023 - 12:38
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych