Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Rzeka Narew

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1683 odpowiedzi w tym temacie

#641 OFFLINE   RedJin

RedJin

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 425 postów
  • Lokalizacja07-300 Bug, Narew
  • Imię:Piotr

Napisano 01 maj 2019 - 20:49

Panowie, potrzebuję zadać kilka pytań komuś kto ma oblatane z brzegu okolice Bronowa. Chodzi o rzekę, nie o starorzecze. Proszę o odzew na priw.

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka

#642 OFFLINE   rafcik87

rafcik87

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 202 postów
  • LokalizacjaPiaseczno
  • Imię:Rafał

Napisano 04 maj 2019 - 15:07

Pływaliśmy z kolegą 2 i 3 od "prawie" pogorzelca do Serocka. W ciągu dwóch dni spędziliśmy ponad 10 godzin nad wodą bez dotknięcia. Czy może koledzy z forum mają lepsze informacje z tych okolic. Zwłaszcza, że w kwietniu wpuszczono tam 6 ton dorosłego szczupaka.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

#643 OFFLINE   MarcinMal

MarcinMal

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 249 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Marcin

Napisano 04 maj 2019 - 15:15

Pływaliśmy z kolegą 2 i 3 od "prawie" pogorzelca do Serocka. W ciągu dwóch dni spędziliśmy ponad 10 godzin nad wodą bez dotknięcia. Czy może koledzy z forum mają lepsze informacje z tych okolic. Zwłaszcza, że w kwietniu wpuszczono tam 6 ton dorosłego szczupaka.

6 ton?Pierwsze słyszę ,1maja złapałem 3szt ale to krótkie w przedziale 40-55 cm.

#644 OFFLINE   Kamil_D

Kamil_D

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 956 postów
  • LokalizacjaPolska

Napisano 04 maj 2019 - 15:25

3 dni po kilka godzin ponizej zapory w kierunku WND bez dotkniecia. Woblery , gumy , zelazo i nic... tragedia zero aktywnosci i atakow drapieżnika.

#645 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6352 postów
  • LokalizacjaPułtusk
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Prażmowski

Napisano 04 maj 2019 - 15:41

Wczoraj to karuzela pogodowa zrobiła swoje. U mnie ryby żerowały w krótkim okienku ok 1,5 h potem wszystko siadło. Wczoraj jeden boleń i spięty kleń. Po południu martwa woda.

#646 OFFLINE   asp

asp

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 410 postów
  • LokalizacjaW-wa Bielany
  • Imię:Bartek

Napisano 04 maj 2019 - 15:55

1 Maja na odcinku poniżej zapory złowiłem 2 bolenie, leszcza i okonia. Wszystko małe. Wczoraj przyzerowałem.

#647 OFFLINE   rafcik87

rafcik87

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 202 postów
  • LokalizacjaPiaseczno

Napisano 04 maj 2019 - 19:47

https://ompzw.pl/new...arszawie-2019-r

Temat zarybień 

#648 ONLINE   cyprys19

cyprys19

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 4033 postów
  • Lokalizacjapułtusk okolice
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:k

Napisano 05 maj 2019 - 01:18

Może już wyjedzone zostały...?

#649 OFFLINE   Rexxx

Rexxx

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 729 postów

Napisano 05 maj 2019 - 08:45

Kormorany zrobiły swoje...

#650 OFFLINE   michal7709

michal7709

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 495 postów
  • Lokalizacjana nieznanych wodach
  • Imię:Michal

Napisano 05 maj 2019 - 09:05

Kormorany w gumofilcach....widziałem takie już w kwietniu siedziały na brzegu a na wodzie unosiły się czerwone bojki ...ech szkoda słów .

#651 OFFLINE   rafcik87

rafcik87

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 202 postów
  • LokalizacjaPiaseczno

Napisano 05 maj 2019 - 09:46

Nie powiem, że tak nie jest ale 6 ton!! Oczywiście wszyscy korzystają z tego dobrodziejstwa, zwłaszcza pzw bo zaraz obok stanicy w Wierzbicy są rozstawione siaty o wymiarach boiska. Ustawione zaraz po wpuszczeniu ryby ale nie wierzę, że można wyczyścić wodę tak szybko.

#652 OFFLINE   Byniek

Byniek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 241 postów
  • LokalizacjaWyszków
  • Imię:Zbigniew
  • Nazwisko:Kołczyk

Napisano 05 maj 2019 - 13:44

Rafcik siaty ustawione obok stanicy są po to, żeby rybki nie mogły wrócić do stanicy.Nie słyszałeś że ryba wraca do .........?

pozdrawiam byniek

• cyprys19 i Pinciu lubią to

#653 OFFLINE   rafcik87

rafcik87

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 202 postów
  • LokalizacjaPiaseczno

Napisano 05 maj 2019 - 17:18

Aj wypadło mi z głowy no nic i tak miło było

• Byniek lubi to

#654 OFFLINE   Viking

Viking

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 267 postów

Napisano 05 maj 2019 - 18:33

Kormorany w gumofilcach....widziałem takie już w kwietniu siedziały na brzegu a na wodzie unosiły się czerwone bojki ...ech szkoda słów .

Zwróciłeś uwagę -zgłosiłeś gdzie trzeba ? Watpie, to po co biadolisz na forum -ech szkoda słów 

#655 OFFLINE   rafcik87

rafcik87

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 202 postów
  • LokalizacjaPiaseczno

Napisano 06 maj 2019 - 11:36

Z tym zgłaszaniem też nie piszcie w taki sposób, bo nie ma gdzie i komu zgłaszać. Jeśli pod koniec kwietnia wrzucają do wody 6 ton i nikt nie pilnuje tego to znaczy, że nie ma chętnych do pilnowania. Ponadto pływałem 1,2 i 3 maja na całym zarybionym odcinku i nie miałem ŻADNEJ kontroli!!! Początek maja i przez 3 dni bez kontroli. Żal dupę ściska. 

Po zarybieniu zazwyczaj jest okres zakazu połowu w tych miejscach. 

• Tabor i cyprys19 lubią to

#656 OFFLINE   tomex11

tomex11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 postów

Napisano 12 maj 2019 - 19:20

Witam

Łowił ktoś może w ten wekend?

Bo ja 9 h od 11 do 20 na odcinku między Wierzbicą, a Pogorzelcem we dwóch i nawet brania. Rano było sporo łódek po czym wszyscy się zawinęli bo nikt nic nie złowił, każdy robił ciągłe zmiany miejsc to przy trzcinach, przy brzegu to przy grążelach, to w grążelach, to od strony nurtu to w nurcie i wszyscy bez brania na wieczór już żadnej łódki nie było i to samo dzisiaj sąsiad był też bez brania , a on chodził też w tygodniu i już w ogóle łódek było zero co niedziela i nawet w miarę ładna pogoda była. Woda jakaś dziwnie brudna, słaba widoczność i brązowa woda...

To jak oni tyle ryb wpuścili i nic nie bierze... aha te sieci w Wierzbicy gość mówił, że to nie są normalne sieci tylko jakieś co kosztowały 100 000 zl i to są żaki i mówił , że w te sieci też nic nie wchodzi, że przez cały dzień dwa linki weszły co dziwne bo te sieci są mega duże

To gdzie te ryby siedzą..? bo nawet drobnicy nie widać, żeby się spławiała

• PawelMAT lubi to

#657 OFFLINE   JG39

JG39

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 142 postów
  • Lokalizacjatam gdzie są ryby

Napisano 14 maj 2019 - 06:23

Witam wszystkich.Śledzę już to forum od jakiegoś czasu i po ostatnich wynikach na Narwi postanowiłem coś tu skrobąć.Znam ten odcinek rzeki dobrze żeby nie powiedzieć bardzo dobrze  :rolleyes: .Tak koledzy jak już pisaliście takiego nędznego rozpoczęcia sezonu to jeszcze nie miałem.Byłem na wodzie 1go 3go.6,8 i dwa brania d w a.... w tym jeden smyk bez wymiaru.Woda wygląda jak martwa bez życia.Nie widać nawet drobnicy,spławiajacych się leszczy czy czegokolwiek z łuskami i ogonem.Kolor wody mocnej herbaty z zawisiną fusiastej kawy może to jest przyczyną bezrybia.Z tego co wiem znacznie lepiej jest z rybami na odcinku od zapory do Wisły.Woda już tam trochę bardziej czystrza.Najlepsze jest to jak kolega pytał gościa z wypożyczalni w Pogorzelcu Panie co tak cieńko z rybami a on nie to tylko dzisiaj bo na 1go do 3go to padło trochę szczupaka  :D  chyba że w siaty  :D pozdro

#658 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4679 postów
  • LokalizacjaMazowieckie. Lubelskie.
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Nikt

Napisano 14 maj 2019 - 06:36

Końcówka wpisu godna uwagi zwłaszcza słowo padło ... Tak właśnie niestety jest. Ryby się nie łowi tylko ona złowiona jest w łeb walona i pada bo poza bardzo niewielkim odsetkiem wędkarzy cała reszta czeka na sezon aby zamrażarki napchać. Smutne, ale prawdziwe. Miałem jeden fajny dzień w maju na fajnej wodzie. Coś tam złowilem i wypuściłem, ale spotkałem też i "wędkarzy" i każda rozmowa wyglądała tak: panie bida, dwa małe ledwo wymiarki... Ale jak się zapytałem gdzie są to odpowiedź była jedna: w bagażniku. Ja na to: jak nie dajecie im urosnąć to większych i więcej nie będzie. Itd., itp., szkoda słów. Smuci też fakt, że widać, iż nie każdy z głodu tę rybę zabiera, a badziej dla zasady i dlatego, że: panie jak nie ja to kto inny weźmie, a te mniejsze to nawet lepsze ... 😞

Użytkownik Sławek Nikt edytował ten post 14 maj 2019 - 06:39

• arrowana lubi to

#659 OFFLINE   JG39

JG39

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 142 postów
  • Lokalizacjatam gdzie są ryby

Napisano 14 maj 2019 - 06:46

Pewnie w wypożyczalniach boją się o brak wędkarzy na te ich łódki bo naprwawdę jak na razie to szkoda czasu na ten odcinek rzeki  :(

#660 OFFLINE   tomex11

tomex11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 postów

Napisano 14 maj 2019 - 08:04

w Wierzbicy to nawet mało łódek schodzi tak mówił ten gość co je wypożycza 

tak się zastanawiam , gdzie te ryby mogą być.... może gdzieś się przeniosły przez tą wodę brudną czy co, z tego co pamiętam w ostatnich latach to woda była coraz to czystsza, a teraz nagle prawie zero widoczności

z roku na rok było coraz to gorzej z rybami już od paru lat bo były czasy , że rewelacji nie było , ale czasami i fajnie połowić było można czy to na spina czy to z gruntu

z tego co sprawdzałem na stronie pzw to w tamtym roku i w tym łącznie wpuścili 21 ton szczupak, węgorz, lin, karaś , karp , okoń, sum , także zarybienie było dość solidne, a gdzie te ryby są to jest zagadka...

a własnie teraz mi się przypomniało kiedy na Narwi na tym odcinku brały najlepsze ryby było to po przydusze, która była na Bugu bo wtedy zarybiali i był jakiś taki okres chyba 3 letni, że zdjęli całkowicie sieci i wtedy ładne ryby zaczęły brać przez jakiś czas , a ostatnio znowu z roku na rok coraz to gorzej, a i przed tym tez było bardzo słabo bo tez były czasy , wtedy chyba wymiar był 45 cm, że złowić wymiara to cud był dosłownie

Użytkownik tomex11 edytował ten post 14 maj 2019 - 08:26

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych