Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Rzeka Narew

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1683 odpowiedzi w tym temacie

#701 OFFLINE   radmac5

radmac5

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 657 postów
  • Imię:Radek

Napisano 18 maj 2019 - 13:32

W ostrolece stytuacja wyglada dobrze ...TYLKO NIE MOW NIKOMU ;)
  • k.gluchy lubi to

#702 OFFLINE   tost

tost

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 291 postów
  • LokalizacjaMińsk Mazowiecki

Napisano 18 maj 2019 - 16:01

No nareszcie znalazł się Kolega który nie narzeka .
Przecież ne tak całkiem dawno zarybiali szczupakiem. 6(sześć) ton to przecież niemożliwe żeby przynajmniej jednego za dupę nie złowić.
Wiem, wiem... zarybiali przy siatach. A nie można było bezpośrednio do smażalni.
OM PZTFUU.

#703 OFFLINE   tomex11

tomex11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 postów

Napisano 18 maj 2019 - 21:18

Byłem znowu i niestety na splawik wynik dwie okleje giganty po 20 cm masakra od 14.30 do 21 na dwie wędki 6.5 h tyle godzin 4 razy i tylko jeden niewymiarowy linek , ale... co widziałem na wodzie duże szczupaki tlukly i jeden na koniec łowienia był przy moich splawikach na oko ryba ponad 2-3 kg gruby złoty szczupak... i teraz żałuję że na spina nie poszedłem :( lowil ktoś może dziś na spina na odcinku Wierzbica - Pogorzelec ? bo naprawdę duże esoxy tłukly i zerowaly z tego co widziałem to pewnie brały... na przeciwko mnie w grazelach tez tlukl spory okolo 2 kg na oko bo pare razy go widzialem , zerowal tam pare h w ogole to zerowaly z tego co widzialem tak od 16 do 19 i na koniec ten duży przy moich splawikach to być może był ten sam z grazeli , mogl podpłynąć na wieczór pod trzciny na te okleje , które tam były po moim neceniu pod splawik ...a gosc co byl od rana do zmroku na grunt dwa krapiki zaledwie zlapl

Użytkownik tomex11 edytował ten post 18 maj 2019 - 21:30

#704 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6352 postów
  • LokalizacjaPułtusk
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Prażmowski

Napisano 19 maj 2019 - 13:28

Dolewa wody ładnie, niech pada to się rybeły ruszą. Przyjamniej u mnie tak jest. Z weekendu tak w okolicach 10 szczupaków ale wszystko małe, niemniej cieszy. Ryba maja poza zasięgiem przez odkręcony za mocno hamulec :/

#705 OFFLINE   tomex11

tomex11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 postów

Napisano 19 maj 2019 - 14:39

Hesher a na jakim odcinku lowisz?

Użytkownik tomex11 edytował ten post 19 maj 2019 - 15:11

#706 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6352 postów
  • LokalizacjaPułtusk

Napisano 19 maj 2019 - 19:17

Kacice i w górę tak do Rapatów (Rapat?). Wody dolało naprawdę sporo, za dzień dwa rybki ustawią się bliżej brzegu, już zaczynają podchodzić "pod nogi". Właśnie wróciłem znad rzeki jeszcze jeden szczupły i sumek wyszedł powąchać wobler.

Użytkownik Hesher edytował ten post 19 maj 2019 - 19:21

#707 OFFLINE   tomex11

tomex11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 postów

Napisano 19 maj 2019 - 19:34

Kacice coś słyszałem to, chyba kawałek dalej od moich miejscówek, a stan wody nie jest niski przecież , przynajmniej u mnie

#708 OFFLINE   JG39

JG39

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 142 postów
  • Lokalizacjatam gdzie są ryby

Napisano 19 maj 2019 - 22:58

Kacice coś słyszałem to, chyba kawałek dalej od moich miejscówek, a stan wody nie jest niski przecież , przynajmniej u mnie

Kacice to jeszcze przed Łubienicą 4-5km poniżej Pułtuska.Dzisiaj od16do20.30 jedno branie na spina  :( Zapomniałem już jak to jest z tym drgniem na końcu zestawu  :( .Młodemu fajny wyszedł do gumy-widziałem go w całości przy łodzi się przewinoł tak jakby już mu miejsca  brakło.Trącil tylko i przewrotka  :rolleyes: .Znajomi z rana z biaorybu karpika tak z 1,2kg i leszcza już nawet nawet.Jakiś białoryb jeszcze na tarle jest bo widzialem ale tyko w jednym miejscu.Stan wody w okolicach Pogorzelca raczej normalny.Lipa z tymi szczupakami w tym roku.Bolki z wieczora troszkę latały za drobicą ale to nie moja bajka.

#709 OFFLINE   malcz

malcz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2195 postów
  • Lokalizacjawarszawa
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:malczewski

Napisano 20 maj 2019 - 11:44

Witam,

planuję mały wypad nad Narew ze spinem. Chodzi mi o rejon mniej więcej w okolicach miejscowości Stare Orzechowo.

Jak z dojazdem autem nad wodę? Da radę jakoś w miarę blisko podjechać?

Pozdrawiam,

malcz

#710 OFFLINE   Rexxx

Rexxx

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 729 postów

Napisano 20 maj 2019 - 12:45

Jak masz terenowy samochód to zjedziesz bez problemu.

#711 OFFLINE   malcz

malcz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2195 postów
  • Lokalizacjawarszawa
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:malczewski

Napisano 20 maj 2019 - 13:13

A jeśli dysponuję zwykłą osobówką 1.6 ale z naklejką jerkbaita to jak daleko od wody ostatecznie uda mi się dotrzeć ? :)

#712 OFFLINE   Rexxx

Rexxx

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 729 postów

Napisano 20 maj 2019 - 13:19

Nad samą będzie ciężko dojechać, z tego co pamiętam zostawialiśmy samochód na skarpie, tam jest dosyć ciężki zjazd,jeszcze jak jest sucho to ok, jak ulewy to straszne błoto się robi. Jak będziesz jechał od strony Serocka na Orzechowo to za takim żółtym budynkiem musisz skręcić w stronę rzeki. Nad wodą fajne miejsca są pod rurociągiem.
  • malcz lubi to

#713 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6352 postów
  • LokalizacjaPułtusk

Napisano 20 maj 2019 - 14:57

Ku pokrzepieniu serc, nowa "zabawka" SSR w Ostrołęce. Predatory będą pilnować tarła leszcza.
Załączony plik  FB_IMG_15583604523536600.jpg   37,13 KB   15 Ilość pobrań
Załączony plik  FB_IMG_15583604437669655.jpg   20,64 KB   14 Ilość pobrań

#714 OFFLINE   olo86

olo86

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 714 postów
  • Lokalizacjabrzegi mazowieckich rzek..
  • Imię:Olaf

Napisano 20 maj 2019 - 15:19

A jeśli dysponuję zwykłą osobówką 1.6 ale z naklejką jerkbaita to jak daleko od wody ostatecznie uda mi się dotrzeć ? :)

Dojedziesz nad samą wodę. GoogleMaps pokaże Ci przynajmniej 2 dobre zjazdy w okolicy :)

• malcz i wisniowy21 lubią to

#715 OFFLINE   fryc203

fryc203

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 107 postów

Napisano 20 maj 2019 - 15:22

Szybkie info dla chętnych łowienia na główkach w Okuninie. Betonowa droga, która prowadziła do wału została rozebrana. Podobno w związku z syfem i innymi niedogodnościami, których przyczyną byli przyjezdni wędkarze, wspólnota przegłosowała zwiniecie drogi.

• pan bubu 1 lubi to

#716 OFFLINE   tomex11

tomex11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 postów

Napisano 20 maj 2019 - 15:25

4. Zakaz używania jednostek pływających z silnikami spalinowymi, poza szlakiem żeglownym w obszarze Nadbużańskiego Parku Krajobrazowego, który swym zasięgiem obejmuje lewobrzeżną część doliny Dolnego Bugu od ujścia rzeki Tocznej w miejscowości Drażniew w gminie Korczew do ujścia rzeki Liwiec w pobliżu miejscowości Kamieńczyk, a także fragment dolnej Narwi do miejscowości Zambski Kościelne (powyżej Pułtuska) do umownej granicy wsi Stawinoga i Pogorzelec – 47 km rzeki Narew. (indeks 4 w zezwoleniu)

jak to rozumieć czyli gdzie jest zakaz pływania z silnikami spalinowym...?

niech oni się lepiej za zarybienia porządnie wezmą i za usuwanie sieci

postanowiłem , że będę chodził na ryby , aż do skutku i wyznaczyłem sobie cel lin powyżej 1,5 kg i szczupak powyżej 3 kg ciekawe ile mi to czasu zajmie dni, tygodni, miesięcy, lat i czy w ogóle złowię...

Użytkownik tomex11 edytował ten post 20 maj 2019 - 15:42

#717 OFFLINE   Kamil_D

Kamil_D

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 956 postów
  • LokalizacjaPolska

Napisano 20 maj 2019 - 19:42

Kolego @malcz dzis bylem w Orzechowie pod rurociągiem zjeżdżalem przed szkołą i jezeli lubisz choć trochę swoje autko to nie polecam tam wjeżdżać bez 4x4 😉😏 miejscami bagno po kolana😉 cale szczęście ze mnie nie podkusilo zjeżdżać i poszedł pieszo😀✋
  • Rexxx lubi to

#718 OFFLINE   Ciastek

Ciastek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 201 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Paweł

Napisano 20 maj 2019 - 22:50

Przy takiej pogodzie zjazd wąwozem w Orzechowie bez napędu 4x4 może być tylko w jedną stronę :) 

#719 OFFLINE   CM Punk

CM Punk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 689 postów

Napisano 22 maj 2019 - 17:28

4. Zakaz używania jednostek pływających z silnikami spalinowymi, poza szlakiem żeglownym w obszarze Nadbużańskiego Parku Krajobrazowego, który swym zasięgiem obejmuje lewobrzeżną część doliny Dolnego Bugu od ujścia rzeki Tocznej w miejscowości Drażniew w gminie Korczew do ujścia rzeki Liwiec w pobliżu miejscowości Kamieńczyk, a także fragment dolnej Narwi do miejscowości Zambski Kościelne (powyżej Pułtuska) do umownej granicy wsi Stawinoga i Pogorzelec – 47 km rzeki Narew. (indeks 4 w zezwoleniu)

jak to rozumieć czyli gdzie jest zakaz pływania z silnikami spalinowym...?

niech oni się lepiej za zarybienia porządnie wezmą i za usuwanie sieci

postanowiłem , że będę chodził na ryby , aż do skutku i wyznaczyłem sobie cel lin powyżej 1,5 kg i szczupak powyżej 3 kg ciekawe ile mi to czasu zajmie dni, tygodni, miesięcy, lat i czy w ogóle złowię...

Mnie też to interesuje,bo mam zamiar łowić powyżej Zambsk Kościelnych. Jak to się ma do przemieszczania się jachtów w górę rzeki na Mazury?

#720 OFFLINE   olo86

olo86

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 714 postów
  • Lokalizacjabrzegi mazowieckich rzek..
  • Imię:Olaf

Napisano 22 maj 2019 - 18:20

Zakaz jest od Zambsk w dół do Pogorzelca.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych