Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Rzeka Narew

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1683 odpowiedzi w tym temacie

#721 OFFLINE   SkiDivPL

SkiDivPL

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 696 postów
  • LokalizacjaWa-wa
  • Imię:Tom

Napisano 22 maj 2019 - 20:47

Zakaz dotyczy używania silników poza szlakiem żeglugowym.

#722 OFFLINE   JG39

JG39

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 142 postów
  • Lokalizacjatam gdzie są ryby

Napisano 22 maj 2019 - 22:32

Kto ten zakaz przestrzega..... :blink:

#723 OFFLINE   krokodyl

krokodyl

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 8 postów
  • LokalizacjaPułtusk
  • Imię:Marcin

Napisano 23 maj 2019 - 11:04

Pływam tam 2 razy w tygodniu (Zambski - Pułtusk), moim zdaniem na rzece możesz pływać jak tylko chcesz.

Po pierwsze bojki wyznaczające szlak, rozmieszczone są jedynie przy niebezpiecznych płyciznach, główkach kamienistych i tego typu "przeszkodach".

I to jest co ok. 2-3 km. Więc gdzie tu mowa o szlaku - chyba wirtualnie :)

Zakaz moim zdaniem dotyczy bardziej, starorzeczy, rozlewisk itp. (stara Narew, pałęka, rozlewiska poniżej holendrów itp.).

• gregox lubi to

#724 OFFLINE   pan bubu 1

pan bubu 1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 77 postów
  • Lokalizacjawarszawa

Napisano 24 maj 2019 - 16:47

Szybkie info dla chętnych łowienia na główkach w Okuninie. Betonowa droga, która prowadziła do wału została rozebrana. Podobno w związku z syfem i innymi niedogodnościami, których przyczyną byli przyjezdni wędkarze, wspólnota przegłosowała zwiniecie drogi.

#725 OFFLINE   pan bubu 1

pan bubu 1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 77 postów
  • Lokalizacjawarszawa

Napisano 24 maj 2019 - 17:04

Skąd masz to info ? Byłem dzisiaj i betonowa droga z płyt jak leżała tak leży. Ktoś wyciągnął z niej tylko dwa kawałki i położył je tak aby jak najmocniej utrudnić przejazd. Pomysłowi ludzie już znaleźli objazd poboczem/łąką ale zwykłą osobówką może być problem, bo trzeba przejechać przez spory rów. W każdym razie mój Duster nie miał z tym problemu. Inna sprawa, że faktycznie wędkarze robią tam nad wodą straszny syf i nie dziwię się, że pewnie ktoś z miejscowych w końcu się wkur.ił i odwalił taki numer.

Użytkownik pan bubu 1 edytował ten post 24 maj 2019 - 17:06

#726 OFFLINE   fryc203

fryc203

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 107 postów

Napisano 25 maj 2019 - 09:26

Info o głosowaniu mam od miejscowego. Być może pójdą za ciosem i zrobią więcej utrudnień dla przeciętnego posiadacza samochodu, ogrodzą albo zrobią zasieki lub ... wie co :) W marcu lub w kwietniu też ktoś jedną płytę wyciągnął, ale potem było już poprawione, zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.  

#727 OFFLINE   chwat

chwat

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 25 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Darek

Napisano 25 maj 2019 - 10:45

Jeżeli wspólnota przegłosowała zwinięcie tej drogi to niech zwinie sobie też drogę do Nowego Dworu i Legionowa.Polak na zagrodzie równy wojewodzie.Identyczne sytuacje widziałem w wielu miejscach nad Wisłą.To że przyszła wysoka woda i zalała całe pola , to nie przeszkadzało ,ale wędkarz który przejdzie ścieżką  to wróg największy.Na głupotę nie ma lekarstwa.Kiedyś miałem sąsiada na podobnym odlocie ,smarował ławki przed blokiem smarem aby nikt nie siadał  bo mu rozmowy staruszków przeszkadzały.

#728 OFFLINE   tomex11

tomex11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 postów

Napisano 26 maj 2019 - 12:24

Byłem w piątek od 16.30 do 21 czyli 4.5 h i w końcu przełamanie jedno jedyne branie i esox 87 cm 4.15 kg :) wczoraj byłem znowu na 3.5 h od 17 do 20.30 i bez brania. Na gruntach co ludzie siedzieli z tego co rozmawiałem nic , a na lodkach na spina wyniki typu jeden mały okonek bądź bez brania... takze w sumie to byłem już 6 razy na rybach 4 razy na spina i 2 razy na splawik przez łącznie 38 h na wodzie tylko dwa brania maly linek i piękny szczupak :) a jak tam u was wyniki? lowil ktoś? Ten szczupak to czuję byl ten z zarybien , tylko tak się zastanawiam , gdzie są małe ryby czyżby poza tymi co wpuscili wybite bylo już wszystko wcześniej. .. bo na to wychodzi... wynik meczu ja - ryby 1-5

Użytkownik tomex11 edytował ten post 26 maj 2019 - 12:48

• kornetes lubi to

#729 OFFLINE   pan bubu 1

pan bubu 1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 77 postów
  • Lokalizacjawarszawa

Napisano 26 maj 2019 - 16:08

Ja złapałem 3 takie od 40 do 50 cm więc są i te mniejsze.

#730 ONLINE   Rexxx

Rexxx

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 729 postów

Napisano 26 maj 2019 - 16:57

U mnie lipa, może jak woda zacznie opadać coś się ruszy.

#731 OFFLINE   tomex11

tomex11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 postów

Napisano 26 maj 2019 - 17:42

u mnie też jest lipa straszna bo nie słyszałem , żeby ktoś rybę złowił, a rozmawiałem ze sporą ilością wędkarzy znajomych i nieznajomych

ten szczupak to miałem mega farta i to też jedno branie tylko i gdyby nie to, to pewnie już bym odpuścił łowienie na jakiś dłuższy czas

to tak samo jak kiedyś pamiętam chodziłem non stop na grunt i spławik , a i kontrole miałem psr oni patrzą w rejestr, a tam wpisane, że byłem 15 czy 20 razy na rybach i do mnie , a gdzie ryby, a ja mówię nic nie brało, a oni oczy i na mnie jak to nie brało... pewnie wypuszczałeś, a ja do nich nie nic nie brało i do mnie to masz zdrowie do tego łowienia i wtedy pamiętam poszedłem jeszcze parę razy i karp z gruntu ponad 10 kg się trafił i to wynika z tego , że to mega farta trzeba mieć i ryb jest malutko

a pamiętam tak z 8-10 lat temu to jak się chodziło to z przyjemnością bo może nie brały jakieś duże ryby , chociaż też się zdarzały i duże za to małe ,średnie to brały prawie zawsze duże ilości, a i co chwila były brania to fajnie się siedziało na rybach bo coś się działo, a teraz to wędki jak zaczarowane...

Użytkownik tomex11 edytował ten post 26 maj 2019 - 17:53

#732 ONLINE   Rexxx

Rexxx

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 729 postów

Napisano 26 maj 2019 - 19:12

Mam swoje patenty, tylko w tym roku jest trochę inaczej, w zeszłym o tej porze była mniejsza woda, krąp się tarł i żerowały w tych miejscach bolenie i sumy. Suma jest sporo tylko trzeba się wstrzelic jak będzie jadł.....

#733 OFFLINE   tomex11

tomex11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 postów

Napisano 26 maj 2019 - 19:24

Rexxx a gdzie Ty łowisz na jakim odcinku?

u mnie to ukleja się trze i na niej szczupaki żerują bo trochę tłuką, ale nie chcą brać... tam gdzie łowie stan wody jest lekko podwyższony i według mnie to dobrze bo gorzej jakby był za niski

na razie  to chyba woda za zimna , żeby krąp się tarł

Użytkownik tomex11 edytował ten post 26 maj 2019 - 19:31

#734 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6352 postów
  • LokalizacjaPułtusk
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Prażmowski

Napisano 26 maj 2019 - 19:29

Trudno się na tej wysokiej wodzie dobrać do towarzystwa ale coś tam udłubałem. Szczupak na Enigmę Big Cat, a boleń na prototyp, nad którym od pewnego czasu pracuję.
Załączony plik  IMG_20190526_114011_922.jpg   84,43 KB   28 Ilość pobrań
Załączony plik  IMG_20190526_112538_260.jpg   77,77 KB   26 Ilość pobrań
Załączony plik  IMG_20190525_191933.jpg   60,49 KB   27 Ilość pobrań
  • pieczywko, giaur27, Pisarz.......ewski Piotr i 2 innych osób lubią to

#735 ONLINE   Rexxx

Rexxx

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 729 postów

Napisano 30 maj 2019 - 06:33

Trudno, tam gdzie chodziłem po brzegu jest teraz 2 metry, ale sporo ryby napłynęło, wczoraj jedno branie szczupaka z gumy zrobił sieczkę.

#736 OFFLINE   tomex11

tomex11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 postów

Napisano 30 maj 2019 - 21:02

Od 17 do 21 na spina czyli dołożyłem 4 h, lacznie 42h i dzis znowu bez brania :( ja-ryby 1-6

Użytkownik tomex11 edytował ten post 30 maj 2019 - 21:04

#737 OFFLINE   malcz

malcz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2195 postów
  • Lokalizacjawarszawa
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:malczewski

Napisano 30 maj 2019 - 22:50

Jaki odcinek?
Jutro być może będzie mi dane być nad Narwią.
Dajcie proszę znać gdzie powyżej zapory można w miarę "komfortowo" połazić ze spinem wzdłuż brzegu?

Użytkownik malcz edytował ten post 30 maj 2019 - 22:51

#738 ONLINE   Rexxx

Rexxx

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 729 postów

Napisano 31 maj 2019 - 06:57

Powyżej to nie wiem, łowiłem tam tylko z pływadła, chyba, że zobaczysz w okolicach mostu w Serocku, kiedyś widziałem, że tam łowili. Łowię poniżej zapory, jak na razie to kibel, na boczny trok coś zgredy dłubią, ale to metoda nie dla mnie.

#739 OFFLINE   tomex11

tomex11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 postów

Napisano 31 maj 2019 - 20:00

Dziś od 15 do 17 na splawik bez brania i później od 17 do 21 na spina bez brania , także kolejne 6 h bez ryby i łącznie już 48 h. Ja- ryby 1-7 . jakis dziadek na brzegu polowil ładnych krasnopior na splawik lacznie 19 sztuk z tym że brały mu w południe bo odkad wyplynalem to juz żadnej nie zlowil.

#740 OFFLINE   SkiDivPL

SkiDivPL

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 696 postów
  • LokalizacjaWa-wa
  • Imię:Tom

Napisano 01 czerwiec 2019 - 01:30

Dziś od 15 do 17 na splawik bez brania i później od 17 do 21 na spina bez brania , także kolejne 6 h bez ryby i łącznie już 48 h. Ja- ryby 1-7 . jakis dziadek na brzegu polowil ładnych krasnopior na splawik lacznie 19 sztuk z tym że brały mu w południe bo odkad wyplynalem to juz żadnej nie zlowil.

Jak Ty to robisz kolego?

Narew to nie Eldorado, ale jednak coś tu pływa.

• shavt, olo86 i cyprys19 lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych