Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Rzeka Narew

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1683 odpowiedzi w tym temacie

#741 OFFLINE   olo86

olo86

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 714 postów
  • Lokalizacjabrzegi mazowieckich rzek..
  • Imię:Olaf

Napisano 01 czerwiec 2019 - 09:39

Jak Ty to robisz kolego?

Narew to nie Eldorado, ale jednak coś tu pływa.

No jak? Rzuca i zwija ;)

#742 OFFLINE   tomex11

tomex11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 postów

Napisano 01 czerwiec 2019 - 11:57

SkiDivPL a Ty gdzie lowisz? Na jakim odcinku Narwi i ile w tym roku razy i godzin byłeś na rybach i co zlowiles? Bo ja i tak jestem jak narazie mega farciarzem , że zlowilem pięknego szczupaka , większego niż największy na mistrzostwach Polski, gdzie lowilo duzo wędkarzy najlepszych w Polsce i nie tylko na moim odcinku , a kilkadziesiąt razy dłuższym bo oni lowili od Zegrza , aż do Narwi gdzie lowie i jeszcze dalej. W ogole to nie widziałem ani nawet nie słyszałem, żeby ktoś tutaj w okolicy w tym roku zlowil wymiarowego szczupaka czy w ogóle rybę jakąkolwiek powyżej 0,5 kg

Użytkownik tomex11 edytował ten post 01 czerwiec 2019 - 12:04

#743 OFFLINE   olo86

olo86

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 714 postów

Napisano 01 czerwiec 2019 - 14:17

Ok. To ja się odniosę... Byłem w tym roku na odcinku Wierzbica- Serock 3 razy. Typowo za okoniem. Nie zdarzyło mi się splynac bez kilkudziesięciu zlowionych okoni podpartych pojedynczymi szczupakami. Wymiarów cudów nie było, ale okonie ponad 30 cm i szczupaki 50-70 cm trafiały się za każdym razem. Zaznaczam, że wodę znam słabo i więcej plywałem szukając ryb niż lowilem.

#744 OFFLINE   tomex11

tomex11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 postów

Napisano 01 czerwiec 2019 - 15:35

Ja na okonie nie lowie, tylko na duże gumy na szczupaka i lowie na odcinku od Wierzbicy w drugą stronę. Olo86 to na boczny trok brały Ci szczupaki..? Bo np znajomi z dzialki to jak plywali na okonie z tego co wiem lowili zazwyczaj na male obrotowki no to zdarzalo im sie zlowic kilkadziesiat okoni , ale raczej rozmiary nie powalaly , a przylowy szczupaka zdarzaly im sie bardzo rzadko i jesli juz to male szczupaczki, a i lowili zawsze na odcinku od Pultuska splywali w strone Serocka.Wymiar szczupaka teraz to 55 cm . Ostatnie dwa okonie jako przylow to zlowilem 2 lata temu oba po 38 cm w tym samym miejscu jeden na duza gumę , a drugi na twistera. Ten szczupak ostatnio 4.15 kg wzial mi ma gume mans predator 12 cm czarny grzbiet,perłowy brzuch i czerwony ogon. A co do splawika to też spore haki zakładam . Jeśli na lina to 6 karpiowo linowa i grunt na dno ,lezacy splawik , na hak zakladam dużą dendrobena 4 i pare białych , a na przeplywanke samozacinajace gamakastsu nr 6 i białe robaki, także nie którzy mniejsze haki stosują na grunt niz ja na splawik...

Użytkownik tomex11 edytował ten post 01 czerwiec 2019 - 15:53

#745 OFFLINE   grzegorzyk

grzegorzyk

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 297 postów
  • LokalizacjaMazowsze
  • Imię:Grzegorz

Napisano 01 czerwiec 2019 - 17:38

Ten szczupak ostatnio 4.15 kg wzial mi ma gume mans predator 12 cm czarny grzbiet,perłowy brzuch i czerwony ogon. 

Perłowy brzuch powiadasz , czarny grzbiet .   :whistling:

Jutro jestem  B)

• malcz lubi to

#746 OFFLINE   tomex11

tomex11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 postów

Napisano 01 czerwiec 2019 - 17:44

Właśnie jestem znowu na rybach , gość przy brzegu na obrotowke zero zlowil okonka 10-15cm,cieszyl sie jak dziecko do mnie mowil yesss pierwsza ryba i chyba od rana lowil i pytal sie mnie kiedy beda braly i w jakich godzinach..a i zawody sa , takze bedzie weryfikacja i zobaczymy jakie wyniki beda ....

#747 OFFLINE   tomex11

tomex11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 postów

Napisano 01 czerwiec 2019 - 20:37

Od 17 do 21 dołożyłem kolejne 4 h łącznie 52 h i tym razem z braniem... o 19.20 sumik wzial 71 cm 2.40 kg . Praktycznie o tej samej godzinie wzial co szczupak ostatnio, a i na ten sam kolor gumy czarny grzbiet, perłowy brzuch i czerwony ogon mans predator , tylko tym razem nie 12 cm , a trochę mniejsza guma 7 cm. Pytałem się dwóch gości z zawodów to powiedzieli , ze bez brania , a widziałem , ze jeden rzucał na dużą gumę , a drugi na małą obrotowke. Ja - ryby 2-7

Użytkownik tomex11 edytował ten post 01 czerwiec 2019 - 20:40

#748 OFFLINE   JG39

JG39

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 142 postów
  • Lokalizacjatam gdzie są ryby

Napisano 01 czerwiec 2019 - 23:41

Też bylem w sobotę tylko że ja z rana.Zawody chyba mieli w Pogorzelcu.Z kilkoma rozmawiałem to szału nie było.Gdzie sprawdzasz wyniki tomex11?Sam jestem ciekaw co z tej berybnej obecnie wody wyjeli.Na naszym pływadełku z kolegą bez brania.Na 8majowych dni na tej wodzie 2szczupaczki bez wymiaru i dwa pobicia nie zacięte.Tydzień temu oszukałem okonia 40cm na SG fat minnow 13cm.Chciałem fotkę dokleić tu na forum ale robię coś nie tak i nie dało rady.Trzeba chyba odpuścić bo to jak wędkowanie w basenie.... :(  :(  :(  :(

Użytkownik JG39 edytował ten post 01 czerwiec 2019 - 23:43

#749 OFFLINE   tomex11

tomex11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 postów

Napisano 02 czerwiec 2019 - 09:37

Właśnie nie wiem gdzie wyniki sprawdzic... jak ktoś ma linka do wyników sobotnich zawodów to niech poda bo ciekawe jak te zarybienia przelozyly się na wyniki...
  • mariusz79 lubi to

#750 OFFLINE   olo86

olo86

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 714 postów

Napisano 02 czerwiec 2019 - 10:37

Ja na okonie nie lowie, tylko na duże gumy na szczupaka i lowie na odcinku od Wierzbicy w drugą stronę. Olo86 to na boczny trok brały Ci szczupaki..? Bo np znajomi z dzialki to jak plywali na okonie z tego co wiem lowili zazwyczaj na male obrotowki no to zdarzalo im sie zlowic kilkadziesiat okoni , ale raczej rozmiary nie powalaly , a przylowy szczupaka zdarzaly im sie bardzo rzadko i jesli juz to male szczupaczki, a i lowili zawsze na odcinku od Pultuska splywali w strone Serocka.Wymiar szczupaka teraz to 55 cm . Ostatnie dwa okonie jako przylow to zlowilem 2 lata temu oba po 38 cm w tym samym miejscu jeden na duza gumę , a drugi na twistera. Ten szczupak ostatnio 4.15 kg wzial mi ma gume mans predator 12 cm czarny grzbiet,perłowy brzuch i czerwony ogon. A co do splawika to też spore haki zakładam . Jeśli na lina to 6 karpiowo linowa i grunt na dno ,lezacy splawik , na hak zakladam dużą dendrobena 4 i pare białych , a na przeplywanke samozacinajace gamakastsu nr 6 i białe robaki, także nie którzy mniejsze haki stosują na grunt niz ja na splawik...

Nie łowię na trok. 

a link do wyników dwóch pierwszych tur - https://ompzw.pl/fil...1/file-5002.pdf

#751 OFFLINE   Bootleg

Bootleg

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 658 postów
  • LokalizacjaNDM/Brodnickie

Napisano 02 czerwiec 2019 - 10:58

Czyli jak zwykle dłubanie okoni po 20 cm...

#752 OFFLINE   tomex11

tomex11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 postów

Napisano 02 czerwiec 2019 - 11:04

To gdzie te duże szczupaki z zarybien no i te co były jeszcze w wodzie..z tego co widzę to wyniki dramatycznie słabe..a i chyba od 45 cm im szczupaki liczyli bo widziałem , ze ktoś 47 cm mial to masakra jakas

Użytkownik tomex11 edytował ten post 02 czerwiec 2019 - 11:07

#753 OFFLINE   Tomasz79

Tomasz79

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 124 postów
  • LokalizacjaZĄBKI
  • Imię:TOMASZ
  • Nazwisko:GREGUŁA

Napisano 02 czerwiec 2019 - 11:19

Po prostu ,...Ci Panowie co startowali nie potrafią łowić ryb:)

#754 OFFLINE   tomex11

tomex11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 postów

Napisano 02 czerwiec 2019 - 12:30

Bo łowić to trzeba umic!!! :)

#755 OFFLINE   bony20

bony20

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 424 postów
  • LokalizacjaNowe Miasto

Napisano 02 czerwiec 2019 - 12:52

Tragedia to mało powiedziane.

#756 OFFLINE   RedJin

RedJin

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 425 postów
  • Lokalizacja07-300 Bug, Narew
  • Imię:Piotr

Napisano 02 czerwiec 2019 - 13:33

A czego wy się spodziewaliście jak tam 90 procent to fani troka. Te ryby typu szczupak/sandacz to zapewne przyłowy.

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka
  • Hesher lubi to

#757 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6352 postów
  • LokalizacjaPułtusk
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Prażmowski

Napisano 02 czerwiec 2019 - 15:32

Zawody w PL, moja wizja tego pięknego sportu tylko dla prawdziwych pro.
Kupujesz łódkę za miliony monet, a przynajmniej taką, żeby wstydu nie było. Do niej silnik, ale mocny, żeby wstydu nie było jak będziesz gnał w ogonie stawki. Sprzęt za miliony monet, a przynajmniej tak japoński, żeby wstydu nie było. I lecisz na metę jak w zagranicznych i amerykańskich filmach... kosić kilkunasto centymetrowy narybek okonia.
Żeby co, wstydu nie było?

#758 OFFLINE   martek

martek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 630 postów
  • LokalizacjaBialystok,TG WHITE UK
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:K

Napisano 02 czerwiec 2019 - 15:36

I żeby wstydu nie było
.... kolorowa "kolarska" koszulka...
  • Hesher, bob74 i Viking lubią to

#759 OFFLINE   JG39

JG39

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 142 postów
  • Lokalizacjatam gdzie są ryby

Napisano 02 czerwiec 2019 - 20:56

A czego wy się spodziewaliście jak tam 90 procent to fani troka. Te ryby typu szczupak/sandacz to zapewne przyłowy.

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka

Masz rację wiekszość to fani troka.Nie zmienia to faktu że tam nie ma ryb.Dłubią to co przez oczka siatek przechodzi.Co to za wyniki na tylu chłopa mizerny sandaczyk i dwa wygłodniałe szczupaczyny pierwszy raz w tym roku przystępujące do tarła,okonki w granicach 20cm.Powinni zorganizować jakieś międzynarodowe zawody.Wstydu na całą galaktykę by było.Nie łowię na troka,znam tą wodę  i też lipa.

#760 OFFLINE   malcz

malcz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2195 postów
  • Lokalizacjawarszawa
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:malczewski

Napisano 03 czerwiec 2019 - 20:10

Sandacz 75 wytroczony :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0