Jeżeli wygram ....
Będę z Wami , znaczy pisze się na listę
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 10 styczeń 2015 - 18:36
Jeżeli wygram ....
Będę z Wami , znaczy pisze się na listę
Napisano 10 styczeń 2015 - 18:38
Dawaj Robert
Napisano 10 styczeń 2015 - 18:49
Jak zwykle by "in, koguto" pogadać .
Napisano 10 styczeń 2015 - 19:29
Jako że byłem (dwukrotnie) na Szkierach, podzielę się z Wami pewną uwagą:
Osoby, które "na co dzień" nie pływają łodzią po 10 godzin dziennie, źle znoszą taki tygodniowy maraton. Mięśnie pleców odmawiają posłuszeństwa i ból odbiera całą przyjemność z wędkowania. Doskonałym rozwiązaniem jest co 2-3 godziny dobijanie do brzegów jakiejś wysepki i spacerek, oczywiście z wędką. Strefa przybrzeżna jest naturalnym miejscem ostoi dla drobnicy, czyli stołówką drapieżników. Łowiąc w ten sposób, bywały dni, że z brzegu mieliśmy lepsze efekty niż z łodzi. Czyli nie był to czas stracony, a wręcz przeciwnie. Do tego typu łowienia przyda się odrobinę dłuższe wędzisko, 240 lub 270 cm. No i mocne buty, gdyż Szwecja na skale stoi
Napisano 10 styczeń 2015 - 19:35
Jako że byłem (dwukrotnie) na Szkierach, podzielę się z Wami pewną uwagą:
Osoby, które "na co dzień" nie pływają łodzią po 10 godzin dziennie, źle znoszą taki tygodniowy maraton. Mięśnie pleców odmawiają posłuszeństwa i ból odbiera całą przyjemność z wędkowania. Doskonałym rozwiązaniem jest co 2-3 godziny dobijanie do brzegów jakiejś wysepki i spacerek, oczywiście z wędką. Strefa przybrzeżna jest naturalnym miejscem ostoi dla drobnicy, czyli stołówką drapieżników. Łowiąc w ten sposób, bywały dni, że z brzegu mieliśmy lepsze efekty niż z łodzi. Czyli nie był to czas stracony, a wręcz przeciwnie. Do tego typu łowienia przyda się odrobinę dłuższe wędzisko, 240 lub 270 cm. No i mocne buty, gdyż Szwecja na skale stoi
A bon ??
Napisano 10 styczeń 2015 - 19:56
A bon ??
?
Obawiam się, że nie zrozumiałem...
Napisano 10 styczeń 2015 - 20:40
Witam Panowie
Jak komuś plecy odmówią posłuszeństwa, ogarnę temat. Bezbolesne to nie będzie, ale na pewno skuteczne.
Myślę, ze swoich uprawnień w zakresie masażu nie muszę zabierać?
Warunek: nie stosuję chwytów osteopatycznych, znaczy się kręgarskich.
Janusz, zawstydziłeś mnie. Powinienem był o tym co Ty napisałeś, wcześniej powiedzieć.
Masz 100% rację.
Dziękuję.
Pozdrawiam Panowie
Alek
Napisano 10 styczeń 2015 - 20:48
Januszu , ktoś, kto ma dostęp (całodzienny) do, łodzi nie będzie się "wykazywał" umiejętnościami brzegiem .
Zwyczajnie, szkoda czasu .
Napisano 10 styczeń 2015 - 21:18
Panowie,macie jakieś utarte trasy lotnicze z Niemiec do Szwecji??
Znalazłem jak dotąd jedno połączenie,ale jest słabe( ograniczenia terminowe)
Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi i wskazówki
Pozdrawiam
Mariusz
Napisano 11 styczeń 2015 - 09:38
Ja jeszcze zawsze zabieram pas neopranowy lędźwiowy. Tydzień na bujającej łajbie daje w kość.Dodatkowo maść na stany zapalne.
Napisano 11 styczeń 2015 - 10:37
Napisano 11 styczeń 2015 - 13:19
Niestety ale muszę zrezygnować z wyjazdu
Proszę mnie usunąć z listy.
Mam nadzieję że koledzy z którymi miałem jechać, znajdą kogoś na moje miejsce.
Napisano 11 styczeń 2015 - 13:42
Niestety ale muszę zrezygnować z wyjazdu
Proszę mnie usunąć z listy.
Mam nadzieję że koledzy z którymi miałem jechać, znajdą kogoś na moje miejsce.
Napisano 11 styczeń 2015 - 13:44
Cześć,
Przenieście proszę rozmowy co zbarać do forum zlowotego. Pociągniemy dalej dyskusję. Tutaj niech zostaną zapisy - ułatwi nam to życie.
Pozdrawiam
Remek
Remku, czyli jak dobrze rozumiem to dostęp do forum zlotowego będą mieli tylko zdeklarowani uczestnicy?.
Jeżeli tak, to nie podoba mi się takie rozwiązanie. Uważam że dostęp (chociażby bierny - bez prawa dokonywania wpisów) powinni miec wszyscy forumowicze. Dlaczego?, bo:
- jestem z natury wścibski ,
- tworzy się następną kastę forumowiczów - "zlotowcy"
- taka lista jaką zaczął tworzyc Andrzej może się przydac każdemu planującemu wyjazd (oraz inne życiowe wiadomości też),
- ja np. nie wykluczam możliwości zapisania się na ten wyjazd w ostatniej chwili (np. w maju) gdy będę miał jasnośc co do innych spraw. (oczywiście jeżeli będą wolne miejsca i możliwośc "odkupienia" miejsca od kogoś rezygnującego w ostatniej chwili).
Napisano 11 styczeń 2015 - 13:54
Remku, czyli jak dobrze rozumiem to dostęp do forum zlotowego będą mieli tylko zdeklarowani uczestnicy?.
Jeżeli tak, to nie podoba mi się takie rozwiązanie. Uważam że dostęp (chociażby bierny - bez prawa dokonywania wpisów) powinni miec wszyscy forumowicze. Dlaczego?, bo:
- jestem z natury wścibski ,
- tworzy się następną kastę forumowiczów - "zlotowcy"
- taka lista jaką zaczął tworzyc Andrzej może się przydac każdemu planującemu wyjazd (oraz inne życiowe wiadomości też),
- ja np. nie wykluczam możliwości zapisania się na ten wyjazd w ostatniej chwili (np. w maju) gdy będę miał jasnośc co do innych spraw. (oczywiście jeżeli będą wolne miejsca i możliwośc "odkupienia" miejsca od kogoś rezygnującego w ostatniej chwili).
Napisano 11 styczeń 2015 - 14:07
Dostęp do forum zlotowego powinni mieć tylko ci którzy się tam wybierają.Byłem na Storsjon,to co przeczytałem po opublikowaniu relacji przeraziło mnie.Wątek Storsjon się sprawdził i tak powinno zostać.Chcę uniknąć głupich wpisów i komentarzy dziwnych użytkowniów forum.Przepominam niektórym krzykaczom że wyjazd nie jest darmowy.Mam nadzieję spędzić wspaniale czas ze wspaniałymi ludżmi - jak to miało miejsce nad Storsjon.
Pozdrawiam-Talon
Napisano 14 styczeń 2015 - 18:00
Panowie i Panie mamy jeszcze 3 wolne miejsca na wyjazd, chętnych zapraszam do zapisów.
Napisano 14 styczeń 2015 - 18:59
Witam...
Czy ktoś jedzie może w Wawy lub okolic i miałby dwa wolne miejsca w aucie?
Pytam ponieważ poważnie rozważam z moim kumplem wyjazd na ta wodę. Bylem tam w 2009r i to był mój najlepszy wyjazd do Szwecji jak do tej pory.
ps. Niestety mój Passat CC nie jest przystosowany na tego typu wyprawy.
Pozdrawiam,
Jacek
Użytkownik _ronin edytował ten post 14 styczeń 2015 - 19:00
Napisano 14 styczeń 2015 - 19:05
Z Warszawy jedzie sporo osób, zbieram właśnie informacje o flocie samochodowej
Napisano 14 styczeń 2015 - 19:12
Piotr,
Jeśli będzie jedno lub dwa wolne miejsca w jakimś aucie to ja się piszę.
Giełda sprzętu wędkarskiego →
Kupię/zamienię/oddam →
Wobler Wojtka GrocholiNapisany przez troutmaniacs , 14 lis 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Giełda sprzętu wędkarskiego →
Kupię/zamienię/oddam →
Graphiteleader Veloce RV GLVRC-65MLNapisany przez koval75 , 11 lis 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Złamana wklejkaNapisany przez Mariuszg97 , 01 lis 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Sprzęt motorowodny i elektronika wędkarska →
Silnik dziobowy GPS minnkota vs motorguideNapisany przez kondzit@wp.pl , 22 cze 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Sprzęt motorowodny i elektronika wędkarska →
Minn kota powerdrive - wyłącza się pod obciążeniemNapisany przez kondzit@wp.pl , 21 maj 2024 ogłoszenie |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych