Zalew Siemianówka
#2641 OFFLINE
Napisano 09 wrzesień 2019 - 10:19
Zakaz stawiania bojek puki co obowiazuje... macie problemy z interpretacja przepisów to wyjaśniajcie sobie ze straznikami, bardzo tylko nie chciałbym żeby jakakolwiek metoda połowu mogła się przyczynic do zwiekszenia ryzyka wypadku na wodzie a myślę że o to głownie chodzi w tym zapisie .
#2642 OFFLINE
Napisano 09 wrzesień 2019 - 12:28
Zwiększone ryzyko wypadku na wodzie będzie zawsze po stronie płynącego .Najlepszym przykładem są ci co po zmroku pływają w ślizgu . Bojek nie wolno ale to nie zmienia że są wędkarze łowiący stacjonarnie w nocy na zbiorniku . Jak można obwiniać metodę połowu za bezmyślność .
Użytkownik neor edytował ten post 09 wrzesień 2019 - 12:50
- sicek90 i Loudek lubią to
#2643 OFFLINE
Napisano 09 wrzesień 2019 - 13:25
#2644 OFFLINE
Napisano 09 wrzesień 2019 - 13:30
Bzdura....wędkarz łowiący stacjonarnie w nocy jest wg przepisów oznaczony konkretnymi światłami i widoczny z daleka...w dzień to wiadomo....natomiast bojka i do tego zatopiona stwarza niewidoczne zagrożenie niebezpiecznego wypadku i w dzień i w nocy...Nie mówię tu o samej bojce ale o niewyszukanych dociążeniach, którymi mocowane są bojki....Nie musisz zap....w ostrym ślizgu , żeby śruba wkręciła niewidoczną przeszkodę ...Lina nawinięta w ostrym ślizgu mogłaby wyrzucić ciężar na powierzchnię z siła katapulty....a w ekstremalnym przypadku (przy uzyciu jakiegoś żelastwa na dociażenie) ...może Ci nawet ściąć głowę Poza tym zakaz to zakaz ...nie ma nad czym się rozwodzić
- focus224 lubi to
#2645 OFFLINE
Napisano 09 wrzesień 2019 - 15:32
#2646 OFFLINE
Napisano 09 wrzesień 2019 - 16:08
Jeśli ten co wpływa nie ma najmniejszego pojęcia , że tam jest naciągnięty zestaw, bo go po prostu nie widzi...a ten co łowi ma pełną świadomość zagrożenia dla motorowodniaków jakie stwarza swoim zestawem to kto.....?
#2647 OFFLINE
Napisano 09 wrzesień 2019 - 16:16
Żeby to pogodzić i zapewnić maksymalne bezpieczeństwo na wodzie trzeba by wyłączyć konkretne strefy od pływadeł z silnikami ( jedynie łodka/ponton + wiosła do wywózki) ....nikt tam nie przeszkadzałby wędkarzom stacjonarnym każdego gatunku ryb...niestety to niemożliwe do zrealizowania...
- kostom63 lubi to
#2648 OFFLINE
Napisano 09 wrzesień 2019 - 16:21
...może skończmy już ten temat
#2649 ONLINE
Napisano 09 wrzesień 2019 - 17:05
...może skończmy już ten temat
Zakończ, bo nie wszyscy rozumieją to, co jest zapisane w regulaminie.
- czocho lubi to
#2650 OFFLINE
Napisano 09 wrzesień 2019 - 17:21
Cześć Panowie. Łowiłem kilka razy stacjonarnie suma w tym roku i szczerze na spokojnie się nie da. Cały czas trzeba obserwować i drzeć się na zbliżające się łódki. Kilka razy miałem kotwice wbitą w plecionkę i niestety odcinek leci do kosza. Nikt jeszcze nie przeprosił tylko pretensję, a łowiłem max 50-80m od brzegu (wędki jak wiadomo w pionie). Sam też trollinguje i spininguje i nie mam problem w opłynięciu brzegu dużym łukiem jak widzę łowiących tam wędkarzy, chociaż jak ktoś trochę pływa to wie gdzie łowią przy brzegu i tu wystarczy trochę "kultury". Byłem ok 2 tygodnie temu i była widoczność zerowa z powodu mgły i mimo to nie przeszkadza to ludziom w pływaniu na pełnych obrotach. Jestem za bojką do np. 100 m od brzegu ale też przy wyznaczonej linii brzegowej i pływając mi ona nie przeszkadza, a nawet pomaga i pozwala nie przeszkadzać łowiącym z brzegu.
#2651 OFFLINE
Napisano 09 wrzesień 2019 - 18:13
#2652 ONLINE
Napisano 09 wrzesień 2019 - 18:22
kristofer232, nie rozumiem gdzie jest tutaj moja złośliwość w stosunku do Twojej osoby. ??? Jeśli wszystko jest jasno zapisane, to po co dalej prowadzić jałowe dyskusje...Nie wiem w jakim wieku jesteś, ale jak widać, jeszcze złośliwość jest w Tobie .
Użytkownik Werem edytował ten post 09 wrzesień 2019 - 18:23
#2653 OFFLINE
Napisano 09 wrzesień 2019 - 18:26
Dość.
Pora wrócić do wątku.
- czocho lubi to
#2654 OFFLINE
Napisano 09 wrzesień 2019 - 20:19
czyli tak jak napisałeś sam, jesteś za rzadko na siemce
Nie jeżdżę tam po mięso, więc jestem rzadko. PS. złośliwość rodzi złośliwość
Użytkownik grzybek38 edytował ten post 09 wrzesień 2019 - 20:25
#2655 OFFLINE
Napisano 09 wrzesień 2019 - 20:25
Grzybek 38 częściej zaglądaj na zbiornik ale nie w godzinach 8-15.Kilka nocek nad brzegiem zbiornika a może i ty coś usłyszysz ?
Kilka nocek tam spędziłem nawet w tym roku i nic co mogłoby podnieść ciśnienie.
#2656 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2019 - 07:35
Jeśli ten co wpływa nie ma najmniejszego pojęcia , że tam jest naciągnięty zestaw, bo go po prostu nie widzi...a ten co łowi ma pełną świadomość zagrożenia dla motorowodniaków jakie stwarza swoim zestawem to kto.....?
Ok nie widzi zakotwiczonej łodzi ( kabinówki , namiotu ) , nie widzi innych wędkujących , nie widzi spławików , nie widzi wędek na sztorc , nie widzi regulaminowych odległości - no to niech sobie kupi psa przewodnika jak jest ślepy .
- kristofer232 i wisniowy21 lubią to
#2657 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2019 - 18:15
Panowie jest zakaz czy go nie ma ? Jeżeli jest to koniec dyskusji.
- czocho lubi to
#2658 OFFLINE
Napisano 11 wrzesień 2019 - 06:38
Jeżeli chodzi o bojki to jest . Więc ja pasuję . Do zobaczenia na wodzie .
#2659 OFFLINE
Napisano 11 wrzesień 2019 - 08:10
Zapraszam do dyskusji a może i instrukcji co robić? Pozdro piona. Razem możemy więcej !!!
Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
#2660 OFFLINE
Napisano 11 wrzesień 2019 - 10:40
Pisałem maila na adres okręgu z prośbą o udostępnienie to się dowiedziałem że to nie są niejawne informacje. Jak to ku*wa niejawne ?
Normalnie NIEjawne tylko nikt nie jest w stanie powiedzieć dlaczego są NIEjawne. Jest to takie "widzi misie" działaczy nie tylko z Białegostoku. O to samo prosiłem jak jeszcze chciało mi się kopać z koniem w OM PZW gdzieś tak 2002-2003 i właśnie taka odpowiedź dostałem. I nie tylko ja ale i śp. Jaj o to samo prosił a później przecież tego się domagał Marek Szymański. Jeśli mnie mogą olać to przecież i Jaj i Szymański to dziennikarze i znający osobiście tych działaczy. I im też nie było potrzeby odpowiadać.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych