Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Zalew Siemianówka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5104 odpowiedzi w tym temacie

#2621 OFFLINE   mentnooki

mentnooki

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 467 postów
  • Lokalizacjasiedlce
  • Imię:ANDRZEJ
  • Nazwisko:KRUK

Napisano 05 wrzesień 2019 - 06:42

Coś o nocnych siatach słyszałem .Ale tylko słyszałem

• mafijas lubi to

#2622 OFFLINE   Beny

Beny

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 57 postów
  • LokalizacjaSupraśl/Białystok/Skomack Wielki

Napisano 05 wrzesień 2019 - 13:11

też co nieco słyszałem o nocnych akcjach na torach. Ale co tu się dziwić jak kontroli nie ma... :(

#2623 OFFLINE   grzybek38

grzybek38

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 58 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 05 wrzesień 2019 - 15:36

Po raz kolejny muszę wygłosić zdanie negujące. Może i rzadko jestem na Siemianówce, ale poza sławnymi wielokrotnymi spływami łodzi do brzegu (z jakich powodów nie wiem, nie snuję domysłów poza jednym- może nie każdy chce i potrafi wysikać się na wodzie :D) nigdy nie widziałem tu (nawet nie mogę napisać "zaobserwowanych" przez was) "nocnych akcjach"!!!. Zwróćcie uwagę, iż sami obniżacie swą wiarygodność w odniesieniu do owych "mających miejsce akcji" pisząc "słyszałem o tym", "ktoś mówił o tym", ktoś zna kogoś kto to widział" etc.. Na koniec: WIDZIAŁEŚ, SŁYSZAŁEŚ coś bezprawnego REAGUJ-nie musisz nawet bezpośrednio zadzwoń, zrób zdjęcie itd. inaczej to tylko PLOTKI!

• sicek90 lubi to

#2624 OFFLINE   Beny

Beny

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 57 postów
  • LokalizacjaSupraśl/Białystok/Skomack Wielki

Napisano 05 wrzesień 2019 - 16:12

czyli  tak jak napisałeś sam, jesteś za rzadko na siemce :)

• czocho lubi to

#2625 OFFLINE   czocho

czocho

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1371 postów
  • LokalizacjaBielsk Podlaski
  • Imię:Kamil

Napisano 05 wrzesień 2019 - 16:23

Po raz kolejny muszę wygłosić zdanie negujące. Może i rzadko jestem na Siemianówce, ale poza sławnymi wielokrotnymi spływami łodzi do brzegu (z jakich powodów nie wiem, nie snuję domysłów poza jednym- może nie każdy chce i potrafi wysikać się na wodzie :D) nigdy nie widziałem tu (nawet nie mogę napisać "zaobserwowanych" przez was) "nocnych akcjach"!!!. Zwróćcie uwagę, iż sami obniżacie swą wiarygodność w odniesieniu do owych "mających miejsce akcji" pisząc "słyszałem o tym", "ktoś mówił o tym", ktoś zna kogoś kto to widział" etc.. Na koniec: WIDZIAŁEŚ, SŁYSZAŁEŚ coś bezprawnego REAGUJ-nie musisz nawet bezpośrednio zadzwoń, zrób zdjęcie itd. inaczej to tylko PLOTKI!

Jak to mówią u nas na dzikim wschodzie....w d.....byłeś i g.... widziałeś....Sorry Bartas, ale musiałem....rób swoje  ;)  

#2626 OFFLINE   Osin

Osin

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 129 postów
  • LokalizacjaWołomin
  • Imię:Łukasz

Napisano 05 wrzesień 2019 - 16:26

Czy nad Siemianówką są wypożyczalnie łódek w normalnych pieniądzach? A może ktoś ma swoją do wypożyczenia na sobotę?
Będę z rodzinką w okolicy a brak miejsca w samochodzie na swój ponton, proszę info na priv

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

#2627 OFFLINE   Krystianin

Krystianin

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 124 postów
  • Imię:Krystian
  • Nazwisko:K

Napisano 05 wrzesień 2019 - 16:37

https://www.extremewater.pl/ ... tam dzwoń maja łodki z silnikami. Koledzy brali romane z 5km

Użytkownik Krystianin edytował ten post 05 wrzesień 2019 - 16:41

#2628 OFFLINE   Osin

Osin

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 129 postów
  • LokalizacjaWołomin
  • Imię:Łukasz

Napisano 05 wrzesień 2019 - 16:44

https://www.extremewater.pl/ ... tam dzwoń maja łodki z silnikami. Koledzy brali romane z 5km

Dzięki, może się skuszę, ale wolał bym łódkę za 20/30 i swój silnik zabrac

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

#2629 OFFLINE   mentnooki

mentnooki

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 467 postów
  • Lokalizacjasiedlce

Napisano 05 wrzesień 2019 - 20:12

Grzybek 38 częściej zaglądaj na zbiornik ale nie w godzinach 8-15.Kilka nocek  nad brzegiem zbiornika a może i ty coś usłyszysz ?

#2630 Guest_keri_*

Guest_keri_*
  • Guests

Napisano 06 wrzesień 2019 - 14:42

Wniosek jest tylko jeden. Siemianówka to ostoja patologii wędkarskiej i obojętniaków.
Patologia kłusuje, stawia siaty, spływa z kompletami kilka razy dziennie zabija nie wymiarowe a obojetniacy widza to wszystko i nie reagują!
Czytam tu wypowiedzi trochę sarkastyczne wędkarzy którzy są w zarządach kół. Działają w PZW a często też mówią o sobie "to my uchroniliśmy Siemianówkę od siat". 
Internet szumi o Siemianówce jako matecznik nie etycznych wędkarzy. Na pytanie do policji ile miała zgłoszeń o łamaniu prawa na Siemianówce odpowiadają jedno góra dwa w miesiącu. Pytając PZW w Białymstoku słyszy się raczej że ktoś dzwonił że "zapewne jest jakaś choroba w zalewie bo duże szczupaki nie biorą" a o łamaniu prawa cisza.
Pozwalacie na to koledzy działacze i stali bywalcy to nie narzekajcie. A jest tu na forum kilka osób które są tam prawie codziennie i to od wielu lat.

• Sandi lubi to

#2631 OFFLINE   mentnooki

mentnooki

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 467 postów
  • Lokalizacjasiedlce

Napisano 06 wrzesień 2019 - 16:54

I tu się mylisz kolego zwracam zwracałem i zawsze będę zwracał uwagę a nie raz podpływają koledzy z państwowej oraz społeczni po moich telefonach tylko nie z białego  ale siedleccy którzy łowią na zbiorniku i sa za 5min a nie za godzinę albo jak ty napisałeś nie mają zgłoszeń, Dwa lata temu myslałem że będe miał sześć kapci bo dzień wcześniej zwróciłem uwagę że łowią na dwie żywcówki i jeszcze spinningują .Kolega z państwowej pojawił się za 2 min i pouczył klientów a rano spotkaliśmy się na slipie wodując łódź.Myślałem że się odegrają bo słyszałem jak powiedzieli ciekawe gdzie się woduje.Tak więc reagować będe a w tym roku mam jeszcze jeden argument GÓRNY WYMIAR OCHRONNY,i jak słyszę od ludzi nad woda że spływa ktoś z sandaczem powyżej 80+ i ja mówię  o  górnym to ludzie patrzą się na mnie jak na kosmitę .Panowie więcej szumu na temat GÓRNEGO.

• Krystianin lubi to

#2632 Guest_keri_*

Guest_keri_*
  • Guests

Napisano 06 wrzesień 2019 - 17:56

I tu się mylisz kolego zwracam zwracałem i zawsze będę zwracał uwagę a nie raz podpływają koledzy z państwowej oraz społeczni po moich telefonach tylko nie z białego  ale siedleccy którzy łowią na zbiorniku i sa za 5min a nie za godzinę albo jak ty napisałeś nie mają zgłoszeń, Dwa lata temu myslałem że będe miał sześć kapci bo dzień wcześniej zwróciłem uwagę że łowią na dwie żywcówki i jeszcze spinningują .Kolega z państwowej pojawił się za 2 min i pouczył klientów a rano spotkaliśmy się na slipie wodując łódź.Myślałem że się odegrają bo słyszałem jak powiedzieli ciekawe gdzie się woduje.Tak więc reagować będe a w tym roku mam jeszcze jeden argument GÓRNY WYMIAR OCHRONNY,i jak słyszę od ludzi nad woda że spływa ktoś z sandaczem powyżej 80+ i ja mówię  o  górnym to ludzie patrzą się na mnie jak na kosmitę .Panowie więcej szumu na temat GÓRNEGO.

Szacunek Andrzej za to co robisz w szczególności że jesteś z okręgu który nie jest gospodarzem Siemianówki.
Oby więcej takich zachowań. 
Zaraź tym "lokalnych działaczy Siemianówkowych" .

#2633 OFFLINE   mafijas

mafijas

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 250 postów
  • LokalizacjaSiedlce

Napisano 07 wrzesień 2019 - 17:00

A ja uważam ze kolega kolegi nie zgłosi bo może do szkoły chodziki razem albo mieszka dwa domy dalej w tej samej wiosce. Kiedyś rozmawiałem na brzegu z pewnym człowiekiem który tłumaczył mi się ze ma interes wiec musi być przygotowany na wszystko i mieć każda Rybę. Nie mówię ze wszyscy z okręgu Białystok są intruzami i kilerami ale czesciej można dostrzec uwagi ze strony obcych ludzi , jadących na zbiornik nie 5 minut a 2-3 godziny . Dlatego uważam ze mając taka wodę pod nosem powinno się o nią dbać , przestrzegać przepisów i robić wszystko żeby jak najdłużej łowić na Piechotę a nie dojeżdżać 200km , pozdro
  • lukaszglu i Sandi lubią to

#2634 OFFLINE   Łukasz91

Łukasz91

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 220 postów

Napisano 07 wrzesień 2019 - 19:37

We wtorek było dużo padłej okleji na brzegu przy Kryhliku.

#2635 ONLINE   mentnooki

mentnooki

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 467 postów
  • Lokalizacjasiedlce

Napisano 07 wrzesień 2019 - 20:14

Sinice albo prąd.

#2636 OFFLINE   sacha

sacha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1724 postów
  • LokalizacjaW-wa
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Krystosiak

Napisano 07 wrzesień 2019 - 22:35

We wtorek było dużo padłej okleji na brzegu przy Kryhliku.

ukleja chyba.

#2637 OFFLINE   Deha

Deha

Forumowicz

• Oczekujący na akcept
  • PipPip
  • 136 postów
  • LokalizacjaBiałystok
  • Imię:Darek

Napisano 08 wrzesień 2019 - 16:36

ukleja chyba.

Jedni mówią ukleja inni okleja.