Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Zalew Siemianówka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5104 odpowiedzi w tym temacie

#2701 OFFLINE   sacha

sacha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1724 postów
  • LokalizacjaW-wa
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Krystosiak

Napisano 25 wrzesień 2019 - 11:09

Nieprawda. Sobota i niedziela dała niektórym po kilka sztuk ładnych sandaczy i szczupłych.

Brzydkie chłopacy :rolleyes: okłamali mnie  ;) . Na rejestracji BHA i tak się zastanawiam czy przepis o trzymaniu ryb w siatka z miękkich nici dotyczy Siemianówki ? Bo osobiście zdecydownie wolę agrafki i widzę że osoby mające ryby też je stosują. 

#2702 OFFLINE   czocho

czocho

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1371 postów
  • LokalizacjaBielsk Podlaski
  • Imię:Kamil

Napisano 25 wrzesień 2019 - 11:45

Darku prywatnie uważam , że ten "proceder" powinien być zakazany....Konkretnie chodzi mi o ciąganie cały dzień ryb na smyczy w trolu, które i tak finalnie dostaja w beret...Przecież to jest chore...Moim zdaniem powinno być jak z łososiowatymi i lipieniami ;) Ale to tylko moje prywatne odczucia :)

#2703 OFFLINE   czocho

czocho

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1371 postów

Napisano 25 wrzesień 2019 - 11:50

Chcesz usmażyć sobie na kolację filecik z sandacza....to pierd.....j mu w łeb i wrzuć do lodówki turystycznej albo torby termicznej z lodem a napewno bedzie dalej "świerzy"....po co obniżać pułap ;)

#2704 OFFLINE   sacha

sacha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1724 postów
  • LokalizacjaW-wa

Napisano 25 wrzesień 2019 - 17:56

Chcesz usmażyć sobie na kolację filecik z sandacza....to pierd.....j mu w łeb i wrzuć do lodówki turystycznej albo torby termicznej z lodem a napewno bedzie dalej "świerzy"....po co obniżać pułap ;)

Nie mam filecika z sandacza :rolleyes: ale mam fileciki z dorsza, chyba nawet lepsze. 

Ciekawe której rybie jest wygodniej przed beretowaniem ? tej na agrafce czy tej w siatce z miękkich nici ?

#2705 OFFLINE   mentnooki

mentnooki

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 467 postów
  • Lokalizacjasiedlce
  • Imię:ANDRZEJ
  • Nazwisko:KRUK

Napisano 25 wrzesień 2019 - 20:03

Kolego a podeślesz numer  tych kolegów ze straży siedleckiej  wędkujących na Siemce.

W końcu się chyba przełamię :) i zacznę zgłaszać anonimowo jak ponownie zobaczę po 8 szczupaków  na agrafkach gdzie na łodzi  2 osoby

Znalazłem też numery do  straży białostockiej : 510 212 653 lub ewentualnie 505 117 804 ale z tego co słyszałem często ich nie ma na wodzie i wtedy odsyłają żeby dzwonić  na policje.

Szkoda pływałem wczoraj i dziś i koledzy byli też . Nawet komendant Siedleckiej Straży  łowił dziś. Oczywiście trolll.

Użytkownik mentnooki edytował ten post 25 wrzesień 2019 - 20:05

#2706 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 postów
  • LokalizacjaBiałystok
  • Imię:Krzysiek

Napisano 26 wrzesień 2019 - 13:04

Ciekawe czy wykupiony troling ma komendant.

#2707 OFFLINE   mariusz1976

mariusz1976

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 221 postów
  • LokalizacjaSuwalszczyzna.
  • Imię:Mariusz

Napisano 26 wrzesień 2019 - 13:18

Trzeba było sprawdzić, jest wzmianka w rapr że wędkarz wędkarza ma prawo sprawdzić

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

#2708 OFFLINE   tom_mich_

tom_mich_

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 280 postów
  • Lokalizacjasiedlce
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Michalak

Napisano 26 wrzesień 2019 - 16:02

Co w tym złego że komendant łowi na trolling ludzie opanujcie się !metoda jak każda inna ... A wracając do siatek i agrafek to jeśli jest dozwolony trolling to agrafka również powinna być dozwolona ... Przykład ? Gość przypiol szczupaka na agrafkę i jakimś trafem wkręciła się w srube od silnika ... W zimę gość złowił tego szczupaka z agrafka w pysku więc miał się dobrze ... A w druga stronę to mogę powiedzieć że widziałem ludzi którzy wozili zdechłe ryby ze sobą a jak zlowili komplet to najmniejsza oczywiście zdechła była wywalana do wody ... Na agrafce by żyła ... Jeśli trolling jest dozwolony to do agrafki nie powinni się czepiać ...

#2709 OFFLINE   czocho

czocho

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1371 postów

Napisano 26 wrzesień 2019 - 16:14

Z ćwiekiem w ch...u  też można żyć  ;)

#2710 OFFLINE   Pumba

Pumba

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2567 postów
  • LokalizacjaGdynia / Tobołowo
  • Imię:Łukasz

Napisano 26 wrzesień 2019 - 16:19

Z ćwiekiem w ch...u też można żyć ;)

Ale co to za życie ;)
  • czocho i S.N. lubią to

#2711 OFFLINE   rybarak

rybarak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 381 postów

Napisano 26 wrzesień 2019 - 18:33

Niestety wielu wędkarzy to zakapiory nieposiadający szacunku dla złowionych ryb. Miotają nimi po brzegu, wiadrach, reklamówkach, różnego rodzaju suchych siatkach czy dnie łodzi. Zapominają że każda ryba jest pięknym stworzeniem-życiem. Powinien obowiązywać nakaz natychmiastowego zabijania ryb, które przeznaczone są do spożycia.

#2712 OFFLINE   sacha

sacha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1724 postów
  • LokalizacjaW-wa

Napisano 26 wrzesień 2019 - 22:27

Powinien obowiązywać nakaz natychmiastowego zabijania ryb, które przeznaczone są do spożycia.

Łowisz rano rybę przeznaczoną do spożycia, zabijasz i leży sobie na podłodze łódki czy pontonu do popołudnia lub wieczora kiedy spływasz.

Powiedzmy że jest ciepły wrzesień , jakieś tak +20C i słonecznie. Ryba po całym dniu w takiej temperaturze do spożycia raczej średnio się nadaję.

#2713 OFFLINE   Maciek_7

Maciek_7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1322 postów

Napisano 27 wrzesień 2019 - 04:31

To jej nie zabieraj i problem masz z głowy.

#2714 OFFLINE   wedkarski365

wedkarski365

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 394 postów
  • LokalizacjaL

Napisano 27 wrzesień 2019 - 05:31

w RAPR są zapisy, że każdy na łodzi powinien mieć swoją siatkę do przechowywania ryb, a przechowywać je w siatkach, nie na agrafkach. Pewnie nie ma komu tego egzekwować, tak jak stref trollingu czy odległości między łowiącymi o czym można przeczytać w tym wątku i przekonać się osobiście

każdy wędkarz musi przechowywać osobno złowione przez siebie ryby.

Złowione ryby (z wyjątkiem łososiowatych i lipienia) wolno przechowywać w stanie żywym wyłącznie w siatkach wykonanych z miękkich nici, rozpiętych na sztywnych obręczach lub w specjalistycznych workach karpiowych. W siatkach nie wolno przechowywać większej ilości ryb niż wynika to z ustalonych limitów dobowych

Użytkownik wedkarski365 edytował ten post 27 wrzesień 2019 - 05:44

#2715 OFFLINE   mentnooki

mentnooki

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 467 postów
  • Lokalizacjasiedlce
  • Imię:ANDRZEJ
  • Nazwisko:KRUK

Napisano 27 wrzesień 2019 - 09:03

Jeżeli chodzi o komendanta i troling to nie miałem  nic złego na myśli .......Tomku

#2716 OFFLINE   dekosz

dekosz

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 905 postów
  • LokalizacjaMazury

Napisano 27 wrzesień 2019 - 10:38

Strasznie czyta się ten wątek... To jest portal który ma promować wypuszczanie ryb? Dyskusje o tym czy agrafki powinny być dozwolone, czy nie? Niektórzy nawet wysuwają wnioski, że lepiej jest wozić na agrafce, bo jak wymieni się rybę to ona będzie żyła... Takie traktowanie ryb to jedne wielkie skurwys... i tyle w temacie.

#2717 OFFLINE   mariusz1976

mariusz1976

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 221 postów
  • LokalizacjaSuwalszczyzna.
  • Imię:Mariusz

Napisano 27 wrzesień 2019 - 11:06

Jeśli chodzi o agrafki to niech każdy robi to w/g własnego sumienia, i nie ma co się tu rozpisywać, a kontrol PSR zweryfikuje czy lepiej agrafki czy siatka.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

#2718 OFFLINE   neor

neor

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 416 postów
  • LokalizacjaBiała Podlaska

Napisano 27 wrzesień 2019 - 12:31

Nasz cudowny RAPR czyli doroszkarz pływający  z siatką na obręczach . Ten co to wymyślił miał poczucie NICZEGO . 

#2719 OFFLINE   sacha

sacha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1724 postów
  • LokalizacjaW-wa

Napisano 27 wrzesień 2019 - 17:26

Strasznie czyta się ten wątek... To jest portal który ma promować wypuszczanie ryb?

Portal promuje ale nie każdy ma potrzebę stosowania C&R.

#2720 OFFLINE   Werem

Werem

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 648 postów
  • LokalizacjaHajnówka
  • Imię:Jerzy

Napisano 27 wrzesień 2019 - 17:37

Portal promuje ale nie każdy ma potrzebę stosowania C&R.

I dlatego są później narzekania, że nic się nie łowi...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych