Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Zalew Siemianówka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5104 odpowiedzi w tym temacie

#2781 OFFLINE   mariusz1976

mariusz1976

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 221 postów
  • LokalizacjaSuwalszczyzna.
  • Imię:Mariusz

Napisano 15 październik 2019 - 06:38

Co prawda to prawda, powinien być zakaz używania silników 2-suw, tak jak w całej prawie Europie, w Szwecji na pewno trzeba mieć klasę spalania 4. No i zakaz zapierdalania na pełnej ku..wie. zakaz falowania tak jak na mikołajskim

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

#2782 OFFLINE   amfot

amfot

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 43 postów
  • LokalizacjaBiałystok
  • Imię:Jacek

Napisano 15 październik 2019 - 10:17

Wprowadzanie kolejnych zakazów, nakazów, wymiarów, obostrzeń nic nie da. Więcej (codziennie) kontroli na wodzie, na slipach. Nieuchronność kary za złamanie przepisów- to pomoże.
  • szydłoś, czocho i bho70 lubią to

#2783 OFFLINE   czocho

czocho

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1371 postów
  • LokalizacjaBielsk Podlaski
  • Imię:Kamil

Napisano 15 październik 2019 - 10:59

Dokładnie....tylko systematyczne kontrole i wysokie (takie, które zabolą kary)...Bez tego każdy zakaz będzie martwym przepisem....Słyszałem ostatnio, że ktoś dostał 1500zł za 7 niewymiarowych ryb....koleś odkuje sie przez tydzień max dwa i po sprawie...Gdyby dojeb....li mu 15 tys. jak w cywilizowanych krajach zachodnich może by przemyślał temat.....a tak dalej szerzy się ta PATOLOGIA...  i już nie tylko nasza lokalna , ale z całej Polski...

• NOMAK BBI lubi to

#2784 OFFLINE   szydłoś

szydłoś

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 610 postów
  • LokalizacjaBiebrzańska Kraina
  • Imię:Andrzej
  • Nazwisko:Sz.

Napisano 15 październik 2019 - 13:34

Wysoka kara i minimum 1 rok zakazu wędkowania na tej wodzie dla takich Hu....co Ciągają ryby na agrafkach przy łodzi,żal...

• NOMAK BBI lubi to

#2785 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 postów
  • LokalizacjaBiałystok
  • Imię:Krzysiek

Napisano 15 październik 2019 - 13:37

Przecież psr przez taki październik robiąc codzienne kontrole taki dochód do województwa by zrobiło że tam by się zdziwili. A łapiąc delikwenta na recydywie powinni cofać uprawnienie na ten sezon, a jeszcze raz to na kilka lat.

#2786 ONLINE   Maciek_7

Maciek_7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1322 postów

Napisano 15 październik 2019 - 13:46

Niektóre ekipy z tak wielkimi nadziejami przyjeżdżają, że ledwo lodówki mieszczą się do bagażników  :lol:  :lol:  :lol:

Uwielbiam ten zbiornik i ten klimacik tam panujący!  B)

P.S. O kontrolach chyba wszyscy możemy zapomnieć, także hulaj dusza!

#2787 OFFLINE   sk_wonsz

sk_wonsz

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 39 postów

Napisano 15 październik 2019 - 13:46

Żeby pieniądze z mandatów PSR szły do okręgu to kontroli by nie brakowało.

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
  • szydłoś lubi to

#2788 OFFLINE   szydłoś

szydłoś

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 610 postów

Napisano 15 październik 2019 - 13:51

Niektóre ekipy z tak wielkimi nadziejami przyjeżdżają, że ledwo lodówki mieszczą się do bagażników  :lol:  :lol:  :lol:

Uwielbiam ten zbiornik i ten klimacik tam panujący!  B)

P.S. O kontrolach chyba wszyscy możemy zapomnieć, także hulaj dusza!

Niektórzy to już przetwórnie , widziałem skrzynki do mięsa na łodziach.Zastanawiałem się czy nie mają tam jakiejś przetwornicy i lodu odrazu nie produkują!!!  :angry:

#2789 OFFLINE   chlodnica

chlodnica

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 798 postów
  • LokalizacjaPL-Opole/CH-Davos
  • Imię:Darek

Napisano 15 październik 2019 - 14:16

Z tego co czytam to ryb u Was dostatek...Szkoda,że mam tak daleko... ;) :D :D :D

• spinnerman lubi to

#2790 ONLINE   Maciek_7

Maciek_7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1322 postów

Napisano 15 październik 2019 - 14:27

Z tego co czytam to ryb u Was dostatek...Szkoda,że mam tak daleko... ;) :D :D :D

Sporo lokalnych hurtowni ze świeżą rybą ostatnio pobankrutowało, więc coś może być na rzeczy  :blink:  Może faktycznie nie jest tak źle ?!

Użytkownik Maciek_7 edytował ten post 15 październik 2019 - 14:28

• fred88 lubi to

#2791 OFFLINE   focus224

focus224

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 51 postów
  • Lokalizacjawieś
  • Imię:Krzysztof

Napisano 15 październik 2019 - 14:44

Można zrobić petycję online, jak zbierze sie kilka tyś podpisów zawsze może pomyślą "o co kaman"...

Petycja dobry pomysł, trzeba ja ładnie zredagować . z chęcią się podłączę. Jak będziemy tu, na forum tylko narzekać, nic to nie da.

#2792 OFFLINE   wisniowy21

wisniowy21

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 postów
  • LokalizacjaBrańsk
  • Imię:Mateusz

Napisano 15 październik 2019 - 17:22

Niektórzy to już przetwórnie , widziałem skrzynki do mięsa na łodziach.Zastanawiałem się czy nie mają tam jakiejś przetwornicy i lodu odrazu nie produkują!!! :angry:

skrzynki do mięsa mogłeś widzieć u nas :P ale używamy jej jako opakowanie do przynęt żeby się pudełka nie turlaly przy fali po pokładzie :P dla potrzebujących podeślę fotke

#2793 OFFLINE   szydłoś

szydłoś

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 610 postów

Napisano 15 październik 2019 - 17:45

Jak czerwone to możliwe ;P 

#2794 OFFLINE   ZanderManiak

ZanderManiak

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 20 postów

Napisano 15 październik 2019 - 19:33

Koledzy 
nie ma co biadolić  i żalić na forum 
Petycje czy wnioski do PZW o większą ochronę ryb  dobry pomysł . 

A tymczasem telefony w dłoń i DZWONIĆ jak widzicie przypadki przekraczania limitów (zwłaszcza rażące)

Podwałem wyżej (28 wrzesnia) kilka numerów a teraz przesyłam przetestowany przeze mnie i kuzyna : 510 212 653 (psr białystok)
Zgłosiliśmy w ostatnim czasie dwa przypadki przekraczania limitów ilościowych i za każdym razem psr było na wodzie (często sami wędkują w weekendy )
Podejście profesjonalne - kilka pytań o kolor łodzi i ubrań podejrzanych - mniej więcej gdzie pływają (troll czy spinnig) i patrol popłynął 
Do tego bez żadnych pytań o nasze dane - pełna anonimowość  (można zresztą  zastrzec nawet swój numer przed połączeniem )
Z daleka widzieliśmy nawet jedną z interwencji - była kontrola bakist i spuszczanie przez "wędkarza" ryb z agrafiki. 

Cały cywilizowany świat tak robi, jak ludzie widzę że ktoś łamie przepisy to dzwonią do odpowiednich służb.  
Im więcej będzie  wiarygodnych zgłoszeń tym lepiej - raz że psr , czy policja nie mogą bagatelizować skali , 
dwa w przypadku psr czy  ssr często  chłopaki sami  łowią i chcą  mieć spokój więc jak będzie dużo interwencji to zaczną konsekwentnie  dowalać mandaty januszom żeby mieć z nimi spokój.
Zapiszcie więc ten numer 510 212 653, przekażcie też kolegom którzy nie czytają forum a zależy im na naszym łowisku i jeżeli widzicie przypadek przekraczania limitów to nie miejcie skrupułów. 
Czy bardzo  różni ekipa spinningistów co jak trafi miejsce i porę to zabiera po 8-10 sandaczy na łebka  i tak za każdym razem  od  chłopka co  stawia siatkę ? 
Wystarczy raptem poświecić 2 minuty na słuszne zgłoszenie  a można  ocalić wiele pięknych ryb, które odwdzięczą  się  dając wędkarskie emocje . 

#2795 OFFLINE   BIEBRZNIĘTY GOŚĆ

BIEBRZNIĘTY GOŚĆ

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 1 postów
  • LokalizacjaBiałystok
  • Imię:Heniek

Napisano 16 październik 2019 - 06:07

#ratujmysiemianówkę

Załączone pliki

• krakersik lubi to

#2796 OFFLINE   radmac5

radmac5

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 657 postów
  • Imię:Radek

Napisano 16 październik 2019 - 14:31

U mnie się nic nie otwiera

#2797 OFFLINE   wisniowy21

wisniowy21

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 postów
  • LokalizacjaBrańsk
  • Imię:Mateusz

Napisano 16 październik 2019 - 17:16

Jak czerwone to możliwe ;P

jedna czerwona na łodzi że sterowka :P

#2798 OFFLINE   kirej

kirej

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 11 postów
  • LokalizacjaBiałystok
  • Imię:Wojtek

Napisano 16 październik 2019 - 20:16

Witam Wszystkich Kolegów

Stop bezmyślnemu zabijaniu ryb, ratujmy Siemionówkę to akcja BARWENA - Podlaski Klub Spinningowy 

Mimo, że nie jestem w ich barwach to akcję z całego serducha popieram. Mam wśród Tych ludzi wielu serdecznych kolegów i to co robi Irek bardzo mi leży. Myślę, że na tym forum jest wielu Barweniarzy i to niech Oni dopiszą resztę. A dla zainteresowanych link https://www.facebook...392862168311230

pozdrawiam 

kirej

• compi lubi to

#2799 OFFLINE   mentnooki

mentnooki

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 467 postów
  • Lokalizacjasiedlce
  • Imię:ANDRZEJ
  • Nazwisko:KRUK

Napisano 17 październik 2019 - 07:45

Zatrzymanie łodzi  i oddanie jej na wiosnę po uregulowaniu kosztów parkingu.Może to jest sposób plus oczywiście mandat .

#2800 Guest_keri_*

Guest_keri_*
  • Guests

Napisano 17 październik 2019 - 15:17

Witam Wszystkich Kolegów

Stop bezmyślnemu zabijaniu ryb, ratujmy Siemionówkę to akcja BARWENA - Podlaski Klub Spinningowy 

Mimo, że nie jestem w ich barwach to akcję z całego serducha popieram. Mam wśród Tych ludzi wielu serdecznych kolegów i to co robi Irek bardzo mi leży. Myślę, że na tym forum jest wielu Barweniarzy i to niech Oni dopiszą resztę. A dla zainteresowanych link https://www.facebook...392862168311230

pozdrawiam 

kirej

Dzięki za dobre słowo. Pisząc moje imię przesadzasz, to akcja /jedna z wielu/ w której uczestniczy masa ludzi oddanych sprawie.
Mamy już jakiś plan działania, potrzebujemy wsparcia wędkarzy tych z ościennych miejscowości jak i tych którzy na to łowisko jadą kilkaset km.
Bardzo zależy nam na współpracy z kołami PZW które są najbliżej zbiornika i to z tych kół najwięcej wędkarzy tam wędkuje. Nie jest o to łatwo, dlaczego? Trudno powiedzieć.
Edukujmy, pokazujmy problem i przedstawiajmy rozwiązania nawet te które nie są zbyt popularne ale za jakiś czas przyniosą wymierne efekty.
Pozdrawiam Wszystkich
Irek

• szydłoś i cobrax lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych