Panowie GÓRNY WYMIAR SANDACZA JEST 80CM .I co z tego skoro spływają do brzegu tumany z pięknymi rybami i chwalą się 82 ,84 ,85 .Te ryby powinny pływać dalej w zbiorniku ,a nie w oleju.Ja osobiście nie widziałem ale wiem od znajomych którzy robią duże oczy jak mówię im o górnym wymiarze.Albo mało nagłośniony temat albo przydało by się parę mandatów.
powinno się zatem mocno zaostrzyć kary i domagać się od PZW dodatkowych skutecznych kontroli , które część towarzystwa wezmę w końcu ostro "za modę" żeby odechciało się ciągłego łamania przepisów.
Dobry przykład z Polski , fragment ze strony bazy http://czort.eu/ , która niezależnie od przepisów PZW swoim klientom narzuca dodatkowe przepisy (i z tego co słyszę potrafi je egzekwować ) - taki typ zarządcy mocno by się przydał na Siemce
"
Wymiar cm:
wymiar okonia dolny wg regulaminu PZW, górny 35cm
wymiar szczupaka i sandacza, dolny 55cm górny 70cm.
Ilość:
1 Sandacz lub Szczupak na dwie osoby na 3 dni. Zatem 4 osoby w tygodniu mogą zabić maksymalnie 4 ryby.
Możesz zabrać rybę, która zostanie zjedzona na miejscu. Zakaz wywożenia ryb z bazy.
Niestosowanie się do powyższego skutkuje przepadkiem kaucji oraz natychmiastową wyprowadzką.
Narzekasz na swoje łowisko, że nie ma ryby ? One nie wyparowały, zostały zjedzone. Jeżeli chcesz, aby Czorsztyn miał ryby wypuszczaj! Będziesz miał do czego wracać.
"