Nie kontrolują źle, jak kontroluje policja to też źle.
Zalew Siemianówka
#921 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2017 - 14:30
- Zdrodu88 lubi to
#922 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2017 - 14:36
Andrzej, czy Twój wpis dotyczy mnie?
Jeśli tak to nigdzie nie napisałem, że Policja w ogóle kontroluje - cały czas powtarzam, że pływa, a nie kontroluje
Maciek
#923 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2017 - 14:44
oj kontroluje ale zupełnie w innej sprawie niż ryby, Andrzej to wie
#924 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2017 - 17:03
Umnie na mazowszu totalny brak kontroli i samowolka.
Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka
Użytkownik mathew.stepnicki edytował ten post 31 sierpień 2017 - 17:13
#925 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2017 - 18:31
Heh, kontrole..., jakie....????
Nie ma kontroli systematycznych!!!!
A wiecie co jest najlepsze??? Że przyjeżdżają wędkarze z Lubelskiego i robią, co chcą!!!
Ostatni weekend nad wodą, Kilka łódek ma wystawionego żywca i przy okazji spinning. Ręce opadaja. Koledzy z Lubelskiego, oczywiście trolują, szok, brak słów. Tak się zastanawiam, czy "wędkarze". aż tak dalego muszą jechać po mięso...
#926 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2017 - 18:53
Heh, kontrole..., jakie....????
Nie ma kontroli systematycznych!!!!
A wiecie co jest najlepsze??? Że przyjeżdżają wędkarze z Lubelskiego i robią, co chcą!!!
Ostatni weekend nad wodą, Kilka łódek ma wystawionego żywca i przy okazji spinning. Ręce opadaja. Koledzy z Lubelskiego, oczywiście trolują, szok, brak słów. Tak się zastanawiam, czy "wędkarze". aż tak dalego muszą jechać po mięso...
U siebie wszystko już zjedli więc jadą do nas. A co do kontroli to kontrolują i sprawdzają karty i ryby też, tylko że wyrywkowo jak im pasuje.
#927 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2017 - 19:03
Co do kontroli to chciałbym miec chociaż 1 na bugu mad którym jestem najczęściej (mam nadzieje, ze dostane tylko upomnienie za niewpisanie pobytu do durnego rejestru :-))
Użytkownik beton007 edytował ten post 31 sierpień 2017 - 19:04
- czocho i Werem lubią to
#928 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2017 - 20:05
#929 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2017 - 08:21
Wszystkiemu winni wędkarze z Lubelskiego . Takie bzdury pisać . Jak widzicie , że coś jest nie tak zawsze możesz zadzwonić na Policję i zgłosić łamanie prawa . A to co się dzieje na zbiorniku to jest po prostu masakra . Jak nie idzie na spina to troll , jak ma komplet to do samochodu żeby dowodów nie było i zaraz znowu łowi . Łamanie przepisów jest tam codziennością . Ryba dostaje w łeb i od miejscowych i od przyjezdnych a kontroli wędkarzy nie ma .
#930 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2017 - 08:43
- Maciek_7 lubi to
#931 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2017 - 11:53
Zbiornik objęty w tym roku zakazem trolingu,chciałbym przypomnieć bo widać nie wszyscy wiedzą albo wiedzą i się nie stosują.
Pozdrawiam i do zobaczenia nad wodą.
#932 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2017 - 11:55
Bylem 6 razy w sierpniu. Kontrolowali mnie 1 raz i wlepili po 100 za brak kapoku. Faktycznie,tak jak napisał Grzesiek nie interesowali sie rybami. Mogliśmy miec nachowane niewymiary i by poszly na patelnie.. co do łamiących zakazy regulaminowe to, latwo zauważyć,ze troluja i zabieraja maluchy i ludzie z Hajnowki, Bielska. Podl., Białegostoku,Siedlec itp itd... ciekawe czy dożyje czasow az ktoś w koncu rozpierdoli PZW. A tych wszystkich zlodzieji z tego związku posadzi. My placimy i co otrzymujemy w zamian??? Syf, kila i mogila. :-)
Co do kontroli to chciałbym miec chociaż 1 na bugu mad którym jestem najczęściej (mam nadzieje, ze dostane tylko upomnienie za niewpisanie pobytu do durnego rejestru :-))
Będziesz w ten weekend na Siemianówce ? Jest kilka spraw do wyjaśnienia.
#933 OFFLINE
Napisano 02 wrzesień 2017 - 07:30
#934 OFFLINE
Napisano 02 wrzesień 2017 - 16:46
Wszystkiemu winni wędkarze z Lubelskiego . Takie bzdury pisać . Jak widzicie , że coś jest nie tak zawsze możesz zadzwonić na Policję i zgłosić łamanie prawa . A to co się dzieje na zbiorniku to jest po prostu masakra . Jak nie idzie na spina to troll , jak ma komplet to do samochodu żeby dowodów nie było i zaraz znowu łowi . Łamanie przepisów jest tam codziennością . Ryba dostaje w łeb i od miejscowych i od przyjezdnych a kontroli wędkarzy nie ma .
Wiesz co!!!. Takie pisanie z Twojej strony jest żenujące niestety. Nie napisałem nigdzie, że wszystkiemu są winni wędkarze z Lubelskiego.!!!
Jeździłem kilka lat pod rząd, na zalew przy Lublinie i tak jak u siebie na wodzie nie łamię regulaminu na wodzie, to tym bardziej nie złamie regulaminu na "wyjeździe", wędkarskim. Albo się trzymamy zasad, albo jesteśmy bez zasad.
Użytkownik Werem edytował ten post 02 wrzesień 2017 - 17:40
#935 OFFLINE
Napisano 02 wrzesień 2017 - 18:34
Wiesz Co a ja myślę , że to są wody wszystkich . Nie ma u siebie u mnie . A wytykanie a to z Lubelskiego a to z Podlaskiego prowadzi tylko do konfliktów . Ja jestem z Lubelskiego i wszystkie ryby jakie złowiłem na Podlaskiej Siemianówce dalej tam pływają . Widzisz na wodzie problem to go tam załatwiaj .
#936 OFFLINE
Napisano 03 wrzesień 2017 - 19:11
Co do kontroli to rzeczywiście jest z tym słabo. Przy tej ilości łódek i wielkości zbiornika spokojnie można by było przynajmniej 2 razy każdego dokładnie skontrolować. Osobiście nie mam nic przeciwko - służy to nam wędkarzom. I właśnie kolejna sprawa to wędkarze - niestety większość z mentalnością sprzed dekady - " płacę składki to musi się zwrócić", "jak ja nie wezmę to inni i tak zabiorą". Dlatego widzimy obecnie tyle łódek trolujacych. I kolejna sprawa pzw czy tam pzr, przepisy i kary. Nie ma bata nad mięsiarzami, pzw i tak swoje odłowi i zarobi, jeszcze więcej zarobi na zarybieniach - nie wiadomo zresztą czym. To wszystko sprawia że te hamy nazywając się wędkarzami mają w du*** przepisy i limity. I to są ludzie i z Bielska i z Hajnówki i z Białegostoku, jak i z innych części kraju. Za taki stan po dziękujemy pzw i "kolegom". I ostatnia sprawa to ile można dzwonić z prośbą o kontrolę? Kontrolujący nie wiedzą co się dzieje?
#937 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2017 - 08:03
Chodza sluchy, ze oplata moze wynosic 500zl. Ile jest w tym prawdy, a ile zwyklej plotki nie mam pojecia.Wiadomo coś na temat wysokości opłat za trolling w 2018?
Co do kontroli to rzeczywiście jest z tym słabo. Przy tej ilości łódek i wielkości zbiornika spokojnie można by było przynajmniej 2 razy każdego dokładnie skontrolować. Osobiście nie mam nic przeciwko - służy to nam wędkarzom. I właśnie kolejna sprawa to wędkarze - niestety większość z mentalnością sprzed dekady - " płacę składki to musi się zwrócić", "jak ja nie wezmę to inni i tak zabiorą". Dlatego widzimy obecnie tyle łódek trolujacych. I kolejna sprawa pzw czy tam pzr, przepisy i kary. Nie ma bata nad mięsiarzami, pzw i tak swoje odłowi i zarobi, jeszcze więcej zarobi na zarybieniach - nie wiadomo zresztą czym. To wszystko sprawia że te hamy nazywając się wędkarzami mają w du*** przepisy i limity. I to są ludzie i z Bielska i z Hajnówki i z Białegostoku, jak i z innych części kraju. Za taki stan po dziękujemy pzw i "kolegom". I ostatnia sprawa to ile można dzwonić z prośbą o kontrolę? Kontrolujący nie wiedzą co się dzieje?
Maciek
P.S. Drog wyjazdowych z Siemianowki tez tysiaca nie ma, ale komu by sie chcialo... ?
Użytkownik Maciek_7 edytował ten post 04 wrzesień 2017 - 08:05
#938 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2017 - 13:58
coś słyszałem o trollingu, niby ma być dostępny tylko i wyłącznie środkami pływającymi z napędem elektrycznym i ponoć tego będą pilnowali i przy okazji wymorzą kontrole żeby zarobić trochę $$
#939 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2017 - 14:15
Nie wiem co te "wymorzone kontrole" będą kontrolować, ale jeśli kapoki i trzeźwość, to tylko kontrolującym pogratulować Nie przyjmujcie żadnych mandatów za "niemanie kapoka", niech jeden z drugim spróbuje przed sądem udowodnić społeczną szkodliwość tego zaniechania. Może następnym razem przemyśli priorytety...
Rzekomo w Narwiańskim Parku Narodowym ostatnim hitem także są kapoki, maja być i basta, choćby w bakiście. Podobnie jak numerki na łódce. Jakieś tam kłusownicze sieci czy inne mięsiarstwo mało kogo już interesują. A jak robi się akcję z policją, to zatrudnia się przede wszystkim alkomat
Ceterum censeo Siemianówkinem delendam esse!
Użytkownik cristovo edytował ten post 04 wrzesień 2017 - 14:22
#940 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2017 - 18:57
Chyba po to są policjanci na tym zbiorniku, żeby dbać o bezpieczeństwo (alkohol ,kapoki,gaśnice itd, ), a nie komuś w stawie ryb pilnować?
w 2015 to społeczniaki ostro pływały, a teraz to i oni mają wywalone na trola,
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych