Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

silnik zaburtowy 6 KM

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
351 odpowiedzi w tym temacie

#181 OFFLINE   IntruZ9

IntruZ9

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 487 postów
  • LokalizacjaPCT
  • Imię:intruz

Napisano 03 kwiecień 2019 - 07:07

"Częsta" przypadłość to 80procent silników wywala korbe? 20procent ocalalo?:D po drugie nie nakręcam,po trzecie napisałem tylko że ta funkcja ułatwia mi życie.

#182 OFFLINE   IntruZ9

IntruZ9

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 487 postów
  • LokalizacjaPCT

Napisano 03 kwiecień 2019 - 07:11

To jak "suzuki ma plastikowy wałek",to może i korbe,tłok...dlatego nie wywala bokiem bo jednak plstyyyyk miękki i nie narobi szkod w silniku:D to tak z dystansem A tak naprawdę,kupić,pływać i łowić...głowa was rozbili od natłoku "rzetelnych statystyk" częstych przypadków uciekającej korby z silnika:)

#183 OFFLINE   evin

evin

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 790 postów

Napisano 03 kwiecień 2019 - 07:22

Suzuki nie ma wałka z plastiku. To yamaha 4 km z rocznika 2000-2002

#184 OFFLINE   evin

evin

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 790 postów

Napisano 03 kwiecień 2019 - 07:28

Jestem za Tohatsu/mercury/mariner/evinrude bo to taki VW grup.częsci są zamienne.a spodziny pasują od 2T z tych modeli do 4T
A suzuki,honda idą swoją drogą. Jak walnie spodzina w hondzie to podejdzie tylko od hondy.tak samo w suzuki
  • adrian.ak lubi to

#185 OFFLINE   adrian.ak

adrian.ak

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 15 postów
  • LokalizacjaŁomża

Napisano 03 kwiecień 2019 - 09:13

Podobno są to nowe Yamahy i Suzuki, ale nie widziałem tego osobiście, wiem to od ludzi którzy grzebią trochę w silnikach. Nie koniecznie musi to być słabe skoro zdecydowali się na takie rozwiązanie i wysypać się zaraz po gwarancji... Ale tak jak kolega evin raczej zostanę przy produkcji japońskiej.

Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka

#186 OFFLINE   adrian.ak

adrian.ak

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 15 postów
  • LokalizacjaŁomża

Napisano 19 kwiecień 2019 - 22:05

Byłem za Mercurym i jego klonami, a jednak po dłuższych oględzinach padło na Hondę. Moim zdaniem mimo chińskiej produkcji, wykonanie na plus dla Hondy. Po pierwszych wypłynięciach nie żałuję swojego wyboru.

#187 OFFLINE   rgm

rgm

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 125 postów

Napisano 20 kwiecień 2019 - 01:52

raczej mercury to klon tohatsu,a za japońską produkcją jeszcze zatęsknisz.

#188 OFFLINE   IntruZ9

IntruZ9

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 487 postów
  • LokalizacjaPCT

Napisano 20 kwiecień 2019 - 06:27

Adrian i jak honda?Ja stałem przed podobnym wyborem,który model kupiles? Jakość,spasowanie na najwyższym poziomie,cichy,zero drgań na rumplu..(śmieszą mnie te dyskryminację bo składany "W chinach")

#189 OFFLINE   adrian.ak

adrian.ak

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 15 postów
  • LokalizacjaŁomża

Napisano 20 kwiecień 2019 - 06:47

No miałem to na myśli, Nissan i reszta, ale ok dzięki za poprawkę. Napewno byłoby lepiej gdyby był to Japan na tabliczce, ale niestety gdyby tak było byłaby dużo droższa... A jak zatesknie, to napewno się tu tym pochwalę ;) Wyraziłem tylko swoją opinie po obejrzeniu obydwu silników, a więcej o Hondzie będzie można powiedzieć za parę lat. Dla stojących przed podobnym dylematem mogę podesłać jakiś film.

#190 OFFLINE   adrian.ak

adrian.ak

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 15 postów
  • LokalizacjaŁomża

Napisano 20 kwiecień 2019 - 07:03

IntruZ9 tak jak mowisz, w trollingu jest bajka nie przenosi drgań przez te poduszki no i napewno jest cichsza jak stara Honda. Na tą chwilę mogę powiedzieć, że jestem zadowolony :)

#191 OFFLINE   IntruZ9

IntruZ9

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 487 postów
  • LokalizacjaPCT

Napisano 20 kwiecień 2019 - 07:26

Bf6 wziąłeś? Ja tabliczka akurat się nie przejmuje,wiadomo że nie jest to stricte Chińczyk jak typowe chińskie firmy silników parsun /seaking ...oczywiście nic do nich nie mam,nie miałem,nie testowałem więc złego słowa nie mogę powiedzieć...honda szybko odpala,jeden skok tłoka i już pracuje,

#192 OFFLINE   adrian.ak

adrian.ak

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 15 postów
  • LokalizacjaŁomża

Napisano 20 kwiecień 2019 - 07:49

Tak bf6. Dokładnie nie trzeba walczyć z odpalaniem. Pod prąd sam łodzią 4,20x1,50, płaskie dno, waga 100 kg może trochę więcej, płynę 18kmh, a z prądem 22kmh.

#193 OFFLINE   IntruZ9

IntruZ9

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 487 postów
  • LokalizacjaPCT

Napisano 20 kwiecień 2019 - 08:59

Mnie czeka wymiana łódki bo moja staje deba przy mocniejszym odkreceniu manetki,na talbiczce 2.3kw...ale już zaczynam odkładać na riverfoxa 405

#194 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 985 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Każmierski

Napisano 21 kwiecień 2019 - 20:38

Ładna łódka  Riverfox 405  , pomacałem ją w lutym jak odbierałem swojego Riverfox 320 większa nie wchodzi mi  do przyczepy towarowej ,  miejsca wolnego bardzo dużo  :)  i wykonanie solidne z 405 będziesz zadowolony  :D  Honda 6 spoko da rade 

• kotwitz lubi to

#195 OFFLINE   IntruZ9

IntruZ9

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 487 postów
  • LokalizacjaPCT

Napisano 21 kwiecień 2019 - 21:48

No ten riverfox kupił mnie w całości,fajne można ja spersonalizowac,akurat w moim przypadku bardziej zależy mi na całkiem sporym pokładzie niż na prędkości przemieszczania się po wodzie dlatego docelowo honda bf6 do twgo riverfoxa,pływam po malych wodach,srednio 50ha Max 100ha i tak z miejscówki na miejscowke po prostu troluje

#196 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 985 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano 22 kwiecień 2019 - 06:02

Riverfox 405  na zdięciach nie oddaje jaka to duża  i wygodna łódka , żona pierwsze co to właśnie do niej podeszła   ;)  , ale ja że ta mniejsza obok jest nasza  :wacko:  , z pływania na silniku napiszę latem ,gdzie mieszkam wędkować można tylko z brzegu   :(

#197 OFFLINE   womaly23

womaly23

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1511 postów

Napisano 22 kwiecień 2019 - 11:21

Mnie te riverfoxy nie urzekly tzn środek itd mega przemyślane typowo pod wędkarza natomiast ta łódka ma nizsza burte w porównaniu do np Romany. Plywalem tym RF i tak naprawdę dopiero po założeniu silnika 40 hp zaczęło to fajnie pływac, tak fajnie jak Romana na 30 hp:)

#198 OFFLINE   evin

evin

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 790 postów

Napisano 22 kwiecień 2019 - 18:54

te wszystkie RF to na rzeki lub jeziorka tam gdzie nie ma fali

#199 OFFLINE   IntruZ9

IntruZ9

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 487 postów
  • LokalizacjaPCT

Napisano 22 kwiecień 2019 - 18:59

To akurat dla mnie:)

#200 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 985 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano 24 kwiecień 2019 - 13:28

te wszystkie RF to na rzeki lub jeziorka tam gdzie nie ma fali

Nie zgodzę się z Tobą  , nie są to łódki na ,, morze ,,  ,ale na jeziora jest OK mniejszą pływałem jak 320 którą teraz posiadam  . Jez. Szczytno Wielkie ,  Bobęcińskie  zobacz na mapę jakie to malutkie jeziora . Nie wypływam na białe grzywacze,  gdzie mówią o załamaniu pogody i widać co się dzieje na wodzie . Jako wędkarz mam zdrowe podejście do ryb i nie zamierzam z nimi pływać  :P  , a to że łódka 405 nie jest na fale to żart   .   Widziałem ją na żywo i w porównaniu z tym co pływałem na innych przez 40 lat uważam że to solidna i bezpieczna łódka to jest moje zdanie 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych