Ale jaki to problem zamówić u pana Krzyśka Blaasika 6lb ze wzmocnionym dolnikiem do np.8lb? Myślę,że problemu nie będzie
A wiesz że nie pomyślałem. Dzięki Rafał
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 24 listopad 2014 - 21:07
Ale jaki to problem zamówić u pana Krzyśka Blaasika 6lb ze wzmocnionym dolnikiem do np.8lb? Myślę,że problemu nie będzie
Napisano 24 listopad 2014 - 21:24
Nie znam się, ale czy nie lepiej kupić coś, co już trochę się po świecie wala i coś o tym wiadomo? Pan Krzysiek dowinie dolnik o 2 funty i... ? Arek coś o tym napisał wczoraj chyba.
Z drugiej strony zawsze można czuć dumę, że włożyło się swoją cegiełkę w dział Badań i Rozwoju polskiego Tube Rolling Technologies.
Napisano 24 listopad 2014 - 21:51
Jak klient chce kwadratowe ugiecie- to takie dostanie.Nie znam się, ale czy nie lepiej kupić coś, co już trochę się po świecie wala i coś o tym wiadomo? Pan Krzysiek dowinie dolnik o 2 funty i... ? Arek coś o tym napisał wczoraj chyba.
Z drugiej strony zawsze można czuć dumę, że włożyło się swoją cegiełkę w dział Badań i Rozwoju polskiego Tube Rolling Technologies.
Napisano 24 listopad 2014 - 22:05
Z tym dowijaniem to bym nie ryzykowal, nigdy nie wiadomo co wyjdzie. Pozniej bedziesz odsylal jak Arek
Napisano 24 listopad 2014 - 22:30
Okey, faktycznie wczoraj to przerabialiśmy z boronkiem. Ale jest ryzyko, jest zabawa
Dobra, poważniej. Mam czas żeby pomyśleć, pochopnie nie podejmę żadnej decyzji bo w moim przypadku odsyłanie raczej nie wchodzi w rachubę. W końcu ja kupuję tylko gołe blanki a wędki sam składam. Ciężko było by odesłać sam blank w nienaruszonym stanie po uprzedniejszym uzbrojeniu. Co innego w przypadku zamówionej wędki, tu problemów nie ma. Choć z Krzysztofem nigdy nic nie wiadomo. Może by przyjął taką "reklamację", facet porządny więc...
Napisano 25 listopad 2014 - 00:02
Napisano 25 listopad 2014 - 18:02
A czy uważacie ,że jakby Krzysztof dowinął dolnik do 8lb i wyszło z tego badziewie o kwadratowym ugięciu, to wysłał by do klienta? Wątpię.
A blaasa F i XF 6lb można spokojnie dowinąć i wyjdzie fajny
Napisano 25 listopad 2014 - 21:38
A czy uważacie ,że jakby Krzysztof dowinął dolnik do 8lb i wyszło z tego badziewie o kwadratowym ugięciu, to wysłał by do klienta? Wątpię.
A blaasa F i XF 6lb można spokojnie dowinąć i wyjdzie fajny
Napisano 25 listopad 2014 - 22:30
Guzu, the arch enemy of FA
Napisano 25 listopad 2014 - 22:31
do mnie nie podobny.Guzu, the arch enemy of FA
Napisano 25 listopad 2014 - 22:35
Oj tam oj tam Szczegoly
Napisano 25 listopad 2014 - 22:48
I rekordach Salmo😊do mnie nie podobny.
Moje foty wisza w galerii
Napisano 26 listopad 2014 - 22:07
slim 10 lb 2-14 g ten ci się spodoba , kij się sam ładuje bez przynęty niesamowita katapulta , na pewno dasz radę podać przynęty o wadze 1,5 g naprawdę polecam
Napisano 28 listopad 2014 - 15:43
slim 10 lb 2-14 g ten ci się spodoba , kij się sam ładuje bez przynęty niesamowita katapulta , na pewno dasz radę podać przynęty o wadze 1,5 g naprawdę polecam
Dziesięcio funtówka miotająca 1,5g żuczkami, jakoś nie bardzo chce mi się wierzyć mimo że lubię ową pracownię. Lecz wszystko przed mną
Napisano 28 listopad 2014 - 15:51
Dziesięcio funtówka miotająca 1,5g żuczkami, jakoś nie bardzo chce mi się wierzyć mimo że lubię ową pracownię. Lecz wszystko przed mną
Kluczem jest to że kij ładuje się pod własnym ciężarem. Mam F-kę Blaasa 10 lb zachowuje się podobnie i naprawdę da się rzucać micro przynętami. Nie jest to może tak komfortowe rzucanie jak wędką o mniejszej mocy , ale za to gdy uwiesi się coś większego jest z czego pociągnąć.
Napisano 28 listopad 2014 - 16:20
Owszem masz rację ale zawsze mogę pokombinować z setem przelotek i założyć ciut większe. Nie startować od KL-H 16 a od 20 przez co będzie ona bliżej młynka i wzmocni dolnik. I właśnie bym skłaniał się ku takiej opcji: SLF 8'6" 6lbs w wersji nano z możliwością głębszego i zarazem bezpiecznego gięcia.
Napisano 29 listopad 2014 - 11:06
Kluczem jest to że kij ładuje się pod własnym ciężarem. Mam F-kę Blaasa 10 lb zachowuje się podobnie i naprawdę da się rzucać micro przynętami. Nie jest to może tak komfortowe rzucanie jak wędką o mniejszej mocy , ale za to gdy uwiesi się coś większego jest z czego pociągnąć.
Miałem Fke 10'-10lb.,uzbrojoną ciężko w alconite,od 30 do 6 na szczycie (własnie celem rozmiękczenia),ale ładować (tzn.lekko i celnie rzucać) to się ona zaczynała od 3,5-4g.Dlatego przesiadam się na XF-6lb.(kilka takich zbudowałem) gdyż docelowo kijek służy głównie do łowienia jazi na smużaczki 1,5-4g. Blaas F 10lb. to moim zdaniem fajny blank pod lekki uniwersał:kleń,pstrąg,bolek,szczupak w zakresie 3,5-15g(ma dość twardy,mocny szczyt)
Napisano 30 listopad 2014 - 13:38
Miałem Fke 10'-10lb.,uzbrojoną ciężko w alconite,od 30 do 6 na szczycie (własnie celem rozmiękczenia),ale ładować (tzn.lekko i celnie rzucać) to się ona zaczynała od 3,5-4g.Dlatego przesiadam się na XF-6lb.(kilka takich zbudowałem) gdyż docelowo kijek służy głównie do łowienia jazi na smużaczki 1,5-4g. Blaas F 10lb. to moim zdaniem fajny blank pod lekki uniwersał:kleń,pstrąg,bolek,szczupak w zakresie 3,5-15g(ma dość twardy,mocny szczyt)
Napisano 01 grudzień 2014 - 11:00
Panowie blanki F niema co porównywać ze slimem to są całkiem inne konstrukcje inaczej sie zachowują podczas rzucania i podczas cholu ,slim 10 lb nie gubi ryb i da sie rzucic 1,5 gramową przynęta tak samo jak xf 6lb
Napisano 18 grudzień 2014 - 20:26
Witam
Krótka sesja zdjęciowa nowego nabytku Blaas XF 2,75m 2-6lb 1,5-12g.
Dziś odebrany
Porównanie z poprzednim kijem Vegter Boron
Kijek do finezyjnego łowienia
Na zdjęciach widać jaka jest różnica w grubości szczytówek
Wędka uzbrojona w przelotki S6 tytanowe pierścień cyrkonowy, uchwyt kołowrotka KDPS + DPSM, całość wagowo 103g.
Rękojeść wykonana według poniższego projektu
Usunąłem niektóre wymiary ponieważ należy zaprojektować to indywidualnie do średnicy i długości blanku
http://www.fotosik.p...033dca970b.html
Wszystko wykonane bardzo starannie
Jestem pewien, że kijek sprawdzi się tak jak poprzednie
Pozdrawiam
Użytkownik zenek edytował ten post 24 grudzień 2014 - 10:47
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do łowienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych