Witam...Panowie szukam wszelkiego info o blanku blaas SLF 8610-2N....4-15G 6-10LB.....kto ma ,kto łowi...pomóżcie a ewentualne info poprosze na priv co by nie zaśmiecać..pozdrawiam..art..
Gdy potrzebuję uniwersału, który z wyjątkiem suma i łososia ogarnie niemal wszystko, to biorę ten kij.
Pierwsza rzecz, która mi się w nim nie zgadza, to rzeczywiste parametry wędziska w stosunku do deklarowanych.
Tak więc c.w. określiłbym 5-20g (a może i więcej, na moich płytkich łowiskach nie ma potrzeby zakładać więcej ołowiu, a na Bugu nim nie łowiłem).
Myślę także, że w związku z powyższym i moc blanku zamiast deklarowanego 10 jest 12lb.
Ugięcie niemalże modelowe progresywne, a w czasie wykonywania rzutu organoleptycznie przekonujemy się co to jest "reaktywny dolnik", i jak to się przekłada na zasięg rzutu gdy jest on rzeczywiście reaktywny a nie kołkowaty.
Podsumowując: znakomity blank jak na tą klasę cenową, uniwersalny o głębokim ugięciu i poprawnym rozkładzie sztywności, dalekosiężny, ale mocno niedoszacowany.
Z uwagi na fakt, że równocześnie z tym modelem zamówiłem w FA Vegter Boron SS8610-2, którego górny c.w. jest taki sam (15g) jak przedmiotowego Blaas'a, miałem porównanie. Vegter Boron SS8610-2 deklarowane parametry w zakresie c.w. trzyma idealnie.