#41 OFFLINE
Napisano 15 kwiecień 2015 - 21:59
#42 OFFLINE
Napisano 15 kwiecień 2015 - 22:55
zgniotłem blank kombinerkami i wygrzebalem srubokrętem (miedzy blankiem a uchwytem byl papier ) o dziwo uchwyt wygląda prawie jak nowy
#43 OFFLINE
Napisano 16 kwiecień 2015 - 08:00
Ja gotuje rękojeść w dużym garze na kuchni. Przy 3 próbach wszystkie 3 rękojeści udało się zdjąć. Nawet blanki da się odzyskać.. Jedynie w uchwytach zostają arbory które można zostawić i wykorzystać rozwiercając na większą średnice.
Zaznaczę tylko, że mówię o rękojeściach wklejonych na 2 składnikowy epoksyd.
#44 OFFLINE
Napisano 16 kwiecień 2015 - 20:25
#45 OFFLINE
Napisano 18 kwiecień 2015 - 08:58
Siema. Już kiedyś opisałem swój sposób. Powtórzę;p
Obetnij blank blisko elementu, weź jakiś metalowy pręt, rurkę o średnicy mniejszej od średnicy blanku. Rozgrzej ją bardzo mocno i wsadź w blank. Poczekaj chwile i spróbuj ruszać elementami. Jeśli za pierwszym razem się nie uda to powtórz kilku krotnie wszystko zależy jaki klej budowniczy użył. Jak do tej pory zawsze udało się odzyskać wszystkie komponęty.
Użytkownik Gadget edytował ten post 18 kwiecień 2015 - 08:59
#46 OFFLINE
Napisano 18 kwiecień 2015 - 20:58
A gotowanie nie uszkadza blanku ? Bo ja z kolei zdjołem uchwyt ale na blanku została tuleja której nie mogę ruszyć nawet podgrzewaną zapalniczką.
Możę źle to napisałem. Woda ma być gorąca nie musi się gotować. Z blankami przy takiej temperaturze raczej nic sie nie dzieje.
#47 OFFLINE
Napisano 11 maj 2015 - 23:50
właśnie szukałm sposobu na odzyskanie części z połamanego teamdrgona 3m 7-21g w celu zbudowania możliwie tanio kija na blanku CD BR 320cm do 28g i stwierdziłem że to ponad moje siły... może ktoś chetny do takiego zlecenia? pomysł też jest na dorobinie z jednej góry Teamdragona ( mam 2 szytówki. obie połamane) drugiej szczytówki do wklejanki Teamdagona 240 cm.
#48 OFFLINE
Napisano 14 maj 2015 - 21:12
Jak odzyskać rękojeśc chodzi mi dokładnie o fuji ips najlepiej z pianką blank moze zostać uszkodzonyjakies pomysły ?
Kilka udało się odzyskac i po próbach różnych metod ,najskuteczniejszą w tym przypadku ,jest rozwiercanie od wewnątrz.
Jeśli masz do dyspozycji wiertarkę stołową,to jesteś wygrany .Jeśli nie, to pozostaje imadło ,skręcane z wyczuciem przez szmatę ,gąbkę ,gumę,w celu uniknięcia uszkodzenia elementów , na których Ci zależy.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: TECH, tech-rb, dolnik
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przelotka szczytowa o wiekszej średnicyNapisany przez Bolesław , 12 lis 2021 tech-rb, przelotki |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych