Na upatrzonego, zbierał z powierzchni?
Wody w okolicy Olsztyna
#701 OFFLINE
Napisano 21 maj 2016 - 17:26
#702 OFFLINE
Napisano 21 maj 2016 - 17:33
Nie, siedziałem schowany za krzakami i ściągałem wzdłuż brzegu.
#703 OFFLINE
Napisano 21 maj 2016 - 18:02
Fajnie, gratuluję bo jazi w naszych okolicach co raz mniej.
#704 OFFLINE
#705 OFFLINE
Napisano 28 maj 2016 - 19:35
#706 OFFLINE
Napisano 04 czerwiec 2016 - 07:52
Jak sandacze, nikt nic się nie chwali ?
#707 OFFLINE
Napisano 04 czerwiec 2016 - 10:40
Bo ich nie ma!!!! Zjedli w Maju !!!!
- GregorS lubi to
#708 OFFLINE
Napisano 04 czerwiec 2016 - 14:49
Jak sandacze, nikt nic się nie chwali ?
Pojedyncze ryby około wymiarowe wydłubane w pocie czoła, bez rewelacji, nie ma się czym chwalić.
#709 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2016 - 15:30
#710 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2016 - 18:23
Na Dadaju kaczory wczoraj tak sobie. Zaczęły brać późnym popołudniem. Ja wytrzymałem do 14
#711 OFFLINE
Napisano 20 czerwiec 2016 - 19:31
Witajcie koledzy,
Na początku chciałbym się przywitać bo to mój pierwszy post.
Chciałbym też skorzystać z Waszej wiedzy i doświadczenia i zapytać na którym większym jeziorze w okolicach Olsztyna (z zasobów GRO) warto postawić na stałe łódkę aby połowić głównie okonie i w drugiej kolejności szczupaki? Myślałem o jeziorach Dadaj, Wadąg czy Blanki - które byście wybrali?
W chwili obecnej mam z kolegą postawioną łódkę na jeziorze Dejguny, jezioro przyzwoite, można tam połowić szczupaka, szczególnie późną jesienią ale wyjazdy po 100 km w jedną stronę już trochę męczą i chcielibyśmy przestawić się bliżej.
P.S. Nie piszcie też, że w jeziorach GRO nie ma wiele ryb bo to już wiem. Na stronie GRO gospodarz wody pisze, że to podobno Pani Janina która ma 72 lata, zwyrodnienie stawów, cukrzycę i problemy z układem krążenia wszystkie ryby zjadła. Możemy tylko czekać aż Pani Janina zacznie mieć problemy z żołądkiem wtedy populacja ryb może się odbuduje.
#712 OFFLINE
Napisano 20 czerwiec 2016 - 20:30
Witaj,
Stawiaj na Blanki, tam jest dużo dużych ryb, a pani Janina pochcodzi z Olsztyna więc tu w okolicy same ości.
ZH
#713 OFFLINE
Napisano 20 czerwiec 2016 - 21:01
A jeszcze pare lat temu było tak pięknie na Dejgunach...... Piękne garbusy w potwornych ilościach:-)Można było poobserwować jak stada żerowały na drobnicy prawie niczym piranie:-)Witajcie koledzy,
Na początku chciałbym się przywitać bo to mój pierwszy post.
Chciałbym też skorzystać z Waszej wiedzy i doświadczenia i zapytać na którym większym jeziorze w okolicach Olsztyna (z zasobów GRO) warto postawić na stałe łódkę aby połowić głównie okonie i w drugiej kolejności szczupaki? Myślałem o jeziorach Dadaj, Wadąg czy Blanki - które byście wybrali?
W chwili obecnej mam z kolegą postawioną łódkę na jeziorze Dejguny, jezioro przyzwoite, można tam połowić szczupaka, szczególnie późną jesienią ale wyjazdy po 100 km w jedną stronę już trochę męczą i chcielibyśmy przestawić się bliżej.
P.S. Nie piszcie też, że w jeziorach GRO nie ma wiele ryb bo to już wiem. Na stronie GRO gospodarz wody pisze, że to podobno Pani Janina która ma 72 lata, zwyrodnienie stawów, cukrzycę i problemy z układem krążenia wszystkie ryby zjadła. Możemy tylko czekać aż Pani Janina zacznie mieć problemy z żołądkiem wtedy populacja ryb może się odbuduje.
A jeśli chodzi o jakieś łowisko bliżej to może spróbuj na Lutrach albo Tejstymach????
Użytkownik wichu79 edytował ten post 20 czerwiec 2016 - 21:01
#714 OFFLINE
Napisano 20 czerwiec 2016 - 21:50
Dziękuję za opinie i podpowiedzi. Na Blanki mnie ciągnie bo kilka razy tam łowiłem ale to już 15-20 lat temu, był tam ładny okoń a pod trzcinką łowiliśmy duże wzdręgi które mam nadzieję jeszcze zostały i może będzie je okazja spróbować skusić na UL.
Dziękuje też wichu79 za podpowiedź w sprawie Luterskiego i Tejstymów, nigdy tam nie byłem i dopiero po Twojej podpowiedzi zacząłem o nich czytać, pewnie w najbliższych dniach wsiądę w auto i podjadę sprawdzić organoleptycznie co to za woda
A Dejguny to nadal ładne jezioro, szczupak jeszcze jest ale mam wrażenie że co roku go ubywa i rzadziej trafiają się ładniejsze okazy. Podobnie z okoniem, głównie skubią palczaki.
#715 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2016 - 06:25
Jestem pełen podziwu,że chce Ci się z Olsztyna dojeżdżać na Dejguny.Ja z Kętrzyna mam rzut beretem,ale łódka stoi niewykorzystana (aż w końcu podczas sobotniej wichury spadło na nią drzewo). Jezioro umiera za sprawą dzierżawcy-z roku na rok jest gorzej. Jeśli pytasz o jezioro to sugeruję Tejstymy.
#716 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2016 - 07:14
Witaj,
Stawiaj na Blanki, tam jest dużo dużych ryb, a pani Janina pochcodzi z Olsztyna więc tu w okolicy same ości.
ZH
Nad Blankami jest działająca rybaczówka... Stawiałbym na Wadągu, tym bardziej, że w pierwszych dniach czerwca zacne zandery tam połowiono.
#717 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2016 - 07:36
Nad Blankami jest działająca rybaczówka... Stawiałbym na Wadągu, tym bardziej, że w pierwszych dniach czerwca zacne zandery tam połowiono.
YHY... zacne zandery powiadasz, bywam tam dosyć często i nie potwierdzam tej informacji,
z roku na rok jest zdecydowanie gorzej, i jak to z początkiem czerwca łódek przybywa, tak pod jego
koniec wszyscy przewożą na inne zbiorniki. Kłusoli w chu....y , siaty już 3 w tym roku wyłowione
pajów praktycznie brak, okonie również słabo.
Więc kolego zanim zaczniesz doradzać, proponuję przyjechać, pomachać bazią, wyjajować kilka razy
i zapraszać.
Zapraszam!!!!
ZH
#718 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2016 - 07:48
A na Blankach, to między legalnymi siatami ciężko przepłynąć. Wyluzuj ZH i weź poprawkę na "opiniotwórczość" tego forum. Ja pierwszy j. Wadąg nie zachwalałem.
#719 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2016 - 10:17
A na Blankach, to między legalnymi siatami ciężko przepłynąć. Wyluzuj ZH i weź poprawkę na "opiniotwórczość" tego forum. Ja pierwszy j. Wadąg nie zachwalałem.
Ja w pełnym luzie, powiem więcej mega, jak plecionka na bocznym wietrze.
#720 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2016 - 11:15
O.k.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych