Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wody w okolicy Olsztyna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
921 odpowiedzi w tym temacie

#701 OFFLINE   Sławek.Sobolewski

Sławek.Sobolewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2344 postów
  • LokalizacjaWarmia&Mazury, kraina 3000 jezior w dorzeczu Wisły i rzek pobrzeża Bałtyku

Napisano 21 maj 2016 - 17:26

Na upatrzonego, zbierał z powierzchni?

#702 OFFLINE   sochun

sochun

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 171 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 21 maj 2016 - 17:33

Nie, siedziałem schowany za krzakami i ściągałem wzdłuż brzegu.

#703 OFFLINE   Sławek.Sobolewski

Sławek.Sobolewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2344 postów
  • LokalizacjaWarmia&Mazury, kraina 3000 jezior w dorzeczu Wisły i rzek pobrzeża Bałtyku

Napisano 21 maj 2016 - 18:02

Fajnie, gratuluję bo jazi w naszych okolicach co raz mniej.

#704 OFFLINE   sochun

sochun

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 171 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 28 maj 2016 - 12:11

Dzisiejszy z Łyny. :)

Dragon Moderate II, cw. 2-12 g., 2.82 m, Ryobi Applause CR 2000, plecionka Berkley 0,15 przynęta Mepps Agila 1 miedziana.

645196d204f42067gen.jpg

Użytkownik sochun edytował ten post 28 maj 2016 - 12:23

• Sławek.Sobolewski i jacekp29 lubią to

#705 OFFLINE   Kamil_Be

Kamil_Be

Nie doradzam na PW, dajcie mi spokój :D

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1459 postów
  • LokalizacjaOlsztyn
  • Imię:Kamil
  • Nazwisko:Be

Napisano 28 maj 2016 - 19:35

Który rejon? Oczyszczalnia?

#706 OFFLINE   C4rl

C4rl

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 54 postów
  • LokalizacjaMazury/3miasto
  • Imię:Karol

Napisano 04 czerwiec 2016 - 07:52

Jak sandacze, nikt nic się nie chwali ?  :rolleyes:

#707 OFFLINE   Zander Hunter

Zander Hunter

Zandero-matic

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 809 postów
  • LokalizacjaNorthern Light

Napisano 04 czerwiec 2016 - 10:40

Bo ich nie ma!!!! Zjedli w Maju !!!!

• GregorS lubi to

#708 OFFLINE   Sławek.Sobolewski

Sławek.Sobolewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2344 postów

Napisano 04 czerwiec 2016 - 14:49

Jak sandacze, nikt nic się nie chwali ?  :rolleyes:

Pojedyncze ryby około wymiarowe wydłubane w pocie czoła, bez rewelacji, nie ma się czym chwalić.

#709 OFFLINE   Kamil_Be

Kamil_Be

Nie doradzam na PW, dajcie mi spokój :D

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1459 postów
  • LokalizacjaOlsztyn
  • Imię:Kamil
  • Nazwisko:Be

Napisano 05 czerwiec 2016 - 15:30

Na Wadągu dziś sporo łodzi. Ogólnie słabo i tylko okonie dopisały. Dwa pstryki sandaczowe i tyle w temacie.

#710 OFFLINE   Robert Crocker

Robert Crocker

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1974 postów
  • LokalizacjaNYC
  • Imię:Bobby
  • Nazwisko:Crocker

Napisano 05 czerwiec 2016 - 18:23

Na Dadaju kaczory wczoraj tak sobie. Zaczęły brać późnym popołudniem. Ja wytrzymałem do 14 :(

#711 OFFLINE   free

free

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 11 postów
  • LokalizacjaOlsztyn
  • Imię:Radek
  • Nazwisko:W.

Napisano 20 czerwiec 2016 - 19:31

Witajcie koledzy,

Na początku chciałbym się przywitać bo to mój pierwszy post.

Chciałbym też skorzystać z Waszej wiedzy i doświadczenia i zapytać na którym większym jeziorze w okolicach Olsztyna (z zasobów GRO) warto postawić na stałe łódkę aby połowić głównie okonie i w drugiej kolejności szczupaki? Myślałem o jeziorach Dadaj, Wadąg czy Blanki - które byście wybrali?

W chwili obecnej mam z kolegą postawioną łódkę na jeziorze Dejguny, jezioro przyzwoite, można tam połowić szczupaka, szczególnie późną jesienią ale wyjazdy po 100 km w jedną stronę już trochę męczą i chcielibyśmy przestawić się bliżej. 

P.S. Nie piszcie też, że w jeziorach GRO nie ma wiele ryb bo to już wiem. Na stronie GRO gospodarz wody pisze, że to podobno Pani Janina która ma 72 lata, zwyrodnienie stawów, cukrzycę i problemy z układem krążenia wszystkie ryby zjadła. Możemy tylko czekać aż Pani Janina zacznie mieć problemy z żołądkiem wtedy populacja ryb może się odbuduje.

#712 OFFLINE   Zander Hunter

Zander Hunter

Zandero-matic

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 809 postów

Napisano 20 czerwiec 2016 - 20:30

Witaj,

Stawiaj na Blanki, tam jest dużo dużych ryb, a pani Janina pochcodzi z Olsztyna więc tu w okolicy same ości.

ZH

#713 OFFLINE   wichu79

wichu79

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 308 postów
  • LokalizacjaGiżycko
  • Imię:Artur

Napisano 20 czerwiec 2016 - 21:01

Witajcie koledzy,
Na początku chciałbym się przywitać bo to mój pierwszy post.
Chciałbym też skorzystać z Waszej wiedzy i doświadczenia i zapytać na którym większym jeziorze w okolicach Olsztyna (z zasobów GRO) warto postawić na stałe łódkę aby połowić głównie okonie i w drugiej kolejności szczupaki? Myślałem o jeziorach Dadaj, Wadąg czy Blanki - które byście wybrali?
W chwili obecnej mam z kolegą postawioną łódkę na jeziorze Dejguny, jezioro przyzwoite, można tam połowić szczupaka, szczególnie późną jesienią ale wyjazdy po 100 km w jedną stronę już trochę męczą i chcielibyśmy przestawić się bliżej.
P.S. Nie piszcie też, że w jeziorach GRO nie ma wiele ryb bo to już wiem. Na stronie GRO gospodarz wody pisze, że to podobno Pani Janina która ma 72 lata, zwyrodnienie stawów, cukrzycę i problemy z układem krążenia wszystkie ryby zjadła. Możemy tylko czekać aż Pani Janina zacznie mieć problemy z żołądkiem wtedy populacja ryb może się odbuduje.

A jeszcze pare lat temu było tak pięknie na Dejgunach...... Piękne garbusy w potwornych ilościach:-)Można było poobserwować jak stada żerowały na drobnicy prawie niczym piranie:-)
A jeśli chodzi o jakieś łowisko bliżej to może spróbuj na Lutrach albo Tejstymach????

Użytkownik wichu79 edytował ten post 20 czerwiec 2016 - 21:01

#714 OFFLINE   free

free

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 11 postów
  • LokalizacjaOlsztyn
  • Imię:Radek
  • Nazwisko:W.

Napisano 20 czerwiec 2016 - 21:50

Dziękuję za opinie i podpowiedzi. Na Blanki mnie ciągnie bo kilka razy tam łowiłem ale to już 15-20 lat temu, był tam ładny okoń a pod trzcinką łowiliśmy duże wzdręgi które mam nadzieję jeszcze zostały i może będzie je okazja spróbować skusić na UL.

Dziękuje też wichu79 za podpowiedź w sprawie Luterskiego i Tejstymów, nigdy tam nie byłem i dopiero po Twojej podpowiedzi zacząłem o nich czytać, pewnie w najbliższych dniach wsiądę w auto i podjadę sprawdzić organoleptycznie co to za woda  :)

A Dejguny to nadal ładne jezioro, szczupak jeszcze jest ale mam wrażenie że co roku go ubywa i rzadziej trafiają się ładniejsze okazy. Podobnie z okoniem, głównie skubią palczaki.

#715 OFFLINE   Person

Person

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 115 postów
  • LokalizacjaKętrzyn
  • Imię:Maciek

Napisano 21 czerwiec 2016 - 06:25

Jestem pełen podziwu,że chce Ci się z Olsztyna dojeżdżać na Dejguny.Ja z Kętrzyna mam rzut beretem,ale łódka stoi niewykorzystana (aż w końcu podczas sobotniej wichury spadło na nią drzewo). Jezioro umiera za sprawą dzierżawcy-z roku na rok jest gorzej. Jeśli pytasz o jezioro to sugeruję Tejstymy.

#716 OFFLINE   Mariusz Gulbiński

Mariusz Gulbiński

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 105 postów
  • LokalizacjaWarmia
  • Imię:Mariusz

Napisano 21 czerwiec 2016 - 07:14

Witaj,

Stawiaj na Blanki, tam jest dużo dużych ryb, a pani Janina pochcodzi z Olsztyna więc tu w okolicy same ości.

ZH

Nad Blankami jest działająca rybaczówka... Stawiałbym na Wadągu, tym bardziej, że w pierwszych dniach czerwca zacne zandery tam połowiono. 

#717 OFFLINE   Zander Hunter

Zander Hunter

Zandero-matic

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 809 postów

Napisano 21 czerwiec 2016 - 07:36

Nad Blankami jest działająca rybaczówka... Stawiałbym na Wadągu, tym bardziej, że w pierwszych dniach czerwca zacne zandery tam połowiono. 

YHY... zacne zandery powiadasz, bywam tam dosyć często i nie potwierdzam tej informacji,

z roku na rok jest zdecydowanie gorzej, i jak to z początkiem czerwca łódek przybywa, tak pod jego

koniec wszyscy przewożą na inne zbiorniki. Kłusoli w chu....y , siaty już 3 w tym roku wyłowione

pajów praktycznie brak, okonie również słabo.

Więc kolego zanim zaczniesz doradzać, proponuję przyjechać, pomachać bazią, wyjajować kilka razy

i zapraszać.

Zapraszam!!!!

ZH

#718 OFFLINE   Mariusz Gulbiński

Mariusz Gulbiński

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 105 postów
  • LokalizacjaWarmia

Napisano 21 czerwiec 2016 - 07:48

A na Blankach, to między legalnymi siatami ciężko przepłynąć. Wyluzuj ZH i weź poprawkę na "opiniotwórczość" tego forum. Ja pierwszy j. Wadąg nie zachwalałem.

#719 OFFLINE   Zander Hunter

Zander Hunter

Zandero-matic

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 809 postów

Napisano 21 czerwiec 2016 - 10:17

A na Blankach, to między legalnymi siatami ciężko przepłynąć. Wyluzuj ZH i weź poprawkę na "opiniotwórczość" tego forum. Ja pierwszy j. Wadąg nie zachwalałem.

Ja w pełnym luzie, powiem więcej mega, jak plecionka na bocznym wietrze. :P

#720 OFFLINE   Mariusz Gulbiński

Mariusz Gulbiński

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 105 postów
  • LokalizacjaWarmia

Napisano 21 czerwiec 2016 - 11:15

O.k. :ph34r:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0