Bolenie 2009
#141 OFFLINE
Napisano 04 maj 2009 - 08:09
#142 OFFLINE
Napisano 04 maj 2009 - 08:17
#143 OFFLINE
Napisano 04 maj 2009 - 08:22
Sad but true!Pieprzyć zawody wędkarskie w takiej formule
#144 OFFLINE
Napisano 04 maj 2009 - 09:05
Domyślam się, że chodzi o bolka na skarpie. Tylko do niego trzeba płynąć a od promu to 2 km po koszmarnie płytkim odcinku. Już raz tam śruba przywaliłem w betonowe dno. Z brzegu czarno to widzę, z pontonu w ogóle. To stara cwana ryba i już była złowiona.
Dokładnie o tego chodzi
Widzę że jednak początek sezonu nie rozpieszcza nas duża ilością rap, ale to dopiero początej a ostatnie bolki można nawet w grudniu złowić
#145 OFFLINE
Napisano 04 maj 2009 - 15:50
#146 OFFLINE
Napisano 04 maj 2009 - 16:00
Wal smialoO powierzchniowcach nie wspomnę.
#147 OFFLINE
Napisano 04 maj 2009 - 16:28
Szczególnir teraz w maju, jesienią to kto wie.Musiał się ten boleń nieźle „starać” aby przy 80 cm mieć 4,1 kg.
#148 OFFLINE
Napisano 04 maj 2009 - 18:17
Musiał się ten boleń nieźle „starać” aby przy 80 cm mieć 4,1 kg.
[/quote]
Szczególnir teraz w maju, jesienią to kto wie.
[/quote]
Oj panowie ja może i młody i głupi jeszcze jestem, ale zawiścią od tych waszych wypowiedzi zajeżdża... Jakby ktoś miał wątpliwości to jest z 60 świadków, ale szczerze mówiąc to nie zamierzam nic nikomu udowadniać. A tak pozatym to padła jeszcze jedna 80-tka na tych mięsiarskich zawodach i przy tej długości miała 4,495 kg także myślcie sobie co chcecie, piszę Wam jak było a chciałem się tylko podzielić z użytkownikami tego świetnego forum informacją, że w tamtym rejonie jest sporo pięknych rap . Pozdrawiam
#149 OFFLINE
Napisano 04 maj 2009 - 18:30
Oj panowie ja może i młody i głupi jeszcze jestem, ale zawiścią od tych waszych wypowiedzi zajeżdża... .... chciałem się tylko podzielić z użytkownikami tego świetnego forum informacją, że w tamtym rejonie jest sporo pięknych rap
to nie zawiść tylko alergia na zabijanie pięknych ryb, pod szyldem zawodów sportowych, kiedyś wszędzie było dużo pięknych ryb, dopóki nie zostały wybite, również przez nas wędkarzy , być może na opisywanym przez Ciebie odcinku rzeki jest ich jeszcze dużo, ale na pewno o 2 kapitalne ryby mniej
pzdr
Grzecho
#150 OFFLINE
Napisano 04 maj 2009 - 18:33
... piszę Wam jak było a chciałem się tylko podzielić z użytkownikami tego świetnego forum informacją, że w tamtym rejonie jest sporo pięknych rap . Pozdrawiam
I co z tego że jest jak tacy ludzie szybko te rapy z tamtąd wyczyszczą. Za rok będziesz mówił że już nie ma takich ryb zgadnij dlaczego?
A tak na marginesie ja też byłem dziś nad wodą sprawdzić starą dobrą miejscówkę za dawnych czasów. Udało się przechytrzyć jednego cfaniaka(ok 60cm) z środka wody co jest jak dla mnie sukcesem bo w tym miejscu nie łatwo jest złowić bolka Wziął na zapomnainy już chyba model RH7 A tak to woda bardzo aktywna non stop ataki podbrzegami i na środku, ale zapału do jedzenia to już bolki takiego aktywnego nie miały :
#151 OFFLINE
Napisano 04 maj 2009 - 18:44
... piszę Wam jak było a chciałem się tylko podzielić z użytkownikami tego świetnego forum informacją, że w tamtym rejonie jest sporo pięknych rap . Pozdrawiam
[/quote]
I co z tego że jest jak tacy ludzie szybko te rapy z tamtąd wyczyszczą. Za rok będziesz mówił że już nie ma takich ryb zgadnij dlaczego?
[/quote]
Ok Redzi, masz oczywiście rację, ale zrozum że to były moje pierwsze tego typu zawody w życiu a zabijanie tego bolka wcale mi się nie podobało i zastanawiam się nad sensem kontynuowania tego cyklu, lecz myślałem że te forum po to gromadzi ludzi o poglądach C&R że można spokojnie napisać co, gdzie i jak ku uciesze forumowiczów, którzy nie będą wędzić tych boleni(tak robią tamtejsi tubylcy ponoć). Także rozumiem że nie podawać nigdy więcej informacji co do miejsc, metod itd. bo to szkodzi rybostanowi?
#152 OFFLINE
Napisano 04 maj 2009 - 18:56
#153 OFFLINE
Napisano 04 maj 2009 - 19:09
Ok Redzi, masz oczywiście rację, ale zrozum że to były moje pierwsze tego typu zawody w życiu a zabijanie tego bolka wcale mi się nie podobało i zastanawiam się nad sensem kontynuowania tego cyklu, lecz myślałem że te forum po to gromadzi ludzi o poglądach C&R że można spokojnie napisać co, gdzie i jak ku uciesze forumowiczów, którzy nie będą wędzić tych boleni(tak robią tamtejsi tubylcy ponoć). Także rozumiem że nie podawać nigdy więcej informacji co do miejsc, metod itd. bo to szkodzi rybostanowi?
Nie chodzi o to byś nie podawał, ale jak dla mnie rób to dla osób zaufanych!!! Opisywać metody jak najbardziej, ale podawać łowiska to już jest duży błąd, pewnie większość osób na forum to potwierdzi, a sami nawet nie wiemy ile osób tylko patrzy by jakieś miejsce zdradzić, by potem skutecznie większość rap trafiło do wędzarki.( mówie o nie zarejstrowanych użytkownikach, bo nigdy nie wiadomo kto siedzi po drugiej stronie). I jak sam zapewne zauważyłeś większość kolegów robi tak fotki by nie zdradzić łowiska nawet najmniejszym szczegółem, a to już jest jakiś powód do myślenia.
Koniec OT. Powodzenia nad wodą, ale już z zasadą C&R nawet na zawodach bo chyba one nie są najważniejsze.
#154 OFFLINE
Napisano 04 maj 2009 - 20:18
#155 OFFLINE
Napisano 04 maj 2009 - 20:58
Może nie 80-taki, ale złowione wg zasady C&R
.
Załączone pliki
#156 OFFLINE
Napisano 04 maj 2009 - 20:59
#157 OFFLINE
Napisano 04 maj 2009 - 21:22
a tak to srednio 2-3 szt. w kilka godzin podczas KAZDEGO wieczornego wypadu...
#158 OFFLINE
Napisano 04 maj 2009 - 21:41
dzięki Tomku ... do torped im trochę brakuje, ale na początku sezonu zawsze cieszą...Swietne torpedy Patryk Gratuluje!
#159 OFFLINE
Napisano 04 maj 2009 - 23:38
Mam nadzieję że dojdziesz do takich samych wniosków (może już doszedłeś
A wy koledzy już nie miejcie się za takich mega specjalistów którzy nie dosyc że sami szacują wagę, to jeszcze przypisują sobie odkrycie że boleń nie gryzie tylko z powierzchni.
Tak jak już pisałem, u mnie rozpoczęcie ok, ale nie ma się czym chwalić. Za to kolega złowił na Gwdzie takie oto rybki (boleń, pstrąg i troć!).
.
Załączone pliki
#160 OFFLINE
Napisano 05 maj 2009 - 00:43
Swój kolejny sezon na Narwi rozpocząłem dwoma bolkami:
Jeden na Wobiego 7cm a drugi.... na kopyto
Obydwa niezwłocznie wypuszcone.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych