Gdybym chciał spiąć całą elektrykę pod jeden aku GEL 120Ah...to nie mogę go ładować z silnika? (silnik 12 Amp). Może trzeba by zastosować jakiś przetwornik?
Silnik jest z rozruchem elektr. i elektr. podnoszenie. Dodatkowo oświetlenie zew. łodzi i chciałbym dorobić ośeietlenie wew. led z 2-3 lampki, oświetlenie pewnie będzie używane nie często. Ponadto chcę dać wyciągarkę elektr. na dziób (mam płytkie wody także się nie napracuje raczej). Echo może też chciałbym podłączyć do tego aku. i zrobić jakieś wyprowadzenie/wtykę pod elektryk, który byłby na pawęży (tylko raczej po to żeby był w razie "w" gdyby coś ze spaliną się stało lub któtkie podpływanie na miejscówce). Instalację mam w sumie wyciągniętą i spiętą pod panel z przełącznikami. A mam jeszcze podpiętą pompę zęzową.
A chciałbym mieć jeden aku. duży ten żelowy bo akurat taki mam i chciałbym też nim trochę obciążyć dziób (waży 33kg), umiejscowić go w bakiście pod półpokładem przednim i żelowy taki duży musiałby leżeć na boku (dlatego żel). W razie potrzeby aku. ładowałbym zewnętrzną ładowarką...jeżeli nie można żelu ładować z silnika.
Może ktoś z Kolegów by mi pomógł to za jakiś czas ogarnąć z tą elektryką z woj. lubelskiego.
Użytkownik pio76 edytował ten post 07 sierpień 2019 - 19:53