Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Shimano Stella Millennium SS - sesja rozbierana

shimano stella kołowrotek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
164 odpowiedzi w tym temacie

#81 OFFLINE   CM Punk

CM Punk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 689 postów

Napisano 16 październik 2014 - 19:49

Moja Milena ma zamiast numerków pierwszą literę imienia i nazwisko pierwszego właściciela :)

Czyli ktoś sobie właśnie zamówił inicjały na tym dekielku bez napisów,bo w komplecie dostarczanym są dwa-z numerem seryjnym w torebce i "czystym" zamontowanym na kołowrotku-mowa o wersjach z numerkami,jak w innych-tego nie wiem :) .

#82 ONLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14850 postów
  • LokalizacjaOwczarnia, PL
  • Imię:Daniel

Napisano 27 październik 2014 - 12:37

adriano ciesze się,że Milenka łowi  :D Milenka,SW08,Stella 4000F/H,oraz Force 3000/3500 to moje ulubione kołowrotki.

Ja od siebie dodam iż Milenki,F-ki oraz stelki 08SW i im pokrewne to bardzo wdzięczne zabawki do modyfikacji.

Do Milenki po małej wymianie "osadzenia szpulki-od sw 08" pieknie pasuje szpulka własnie od stelli 4000SW 08, do SW 08 pasuje oczywiście i odwrotnie,czyli szpulka od  Milenki pasi do SW 08,tak samo jak od modelu 98/H 4000 JDM

Korbki przyznam nie podmieniałem,znaczy knoba,za to mam zmienioną korbę cała od stelli PG 4000 SW 08,ramię pasuje pięknie

attachicon.gifm0.JPG

attachicon.gifm1.jpg

attachicon.gifm2.jpg

attachicon.gifm3.jpg

attachicon.gifm4.jpg

aha nakrętki musza być orginalne od szpuli zakładanej aktualnie,poza milena i F bo tam sa takie same

Przemku,

Czy tego typu zamiennosc szpul wystepuje rowniez w rozmiarze 2500 czy tylko w 4000 ? 

#83 OFFLINE   hasior

hasior

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3557 postów
  • Lokalizacjatam gdzie ryby

Napisano 27 październik 2014 - 22:10

nie bawiłem się niestety 2500

#84 OFFLINE   homax

homax

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1038 postów
  • LokalizacjaPruszków Poland Europe Earth
  • Imię:Sławomir

Napisano 31 październik 2014 - 11:17

W rozmiarze 2500 i 1000 szpule pasują zamiennie od: Millenium, Stelli F i Twin Powera Mgs. Oczywiście w swoich rozmiarach.
  • Guzu lubi to

#85 OFFLINE   maxtor

maxtor

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 37 postów

Napisano 22 lipiec 2015 - 08:53

Witam,

Właśnie dokonałem zakupu Stelli Millennium w Japonii. Przyznam się, że trochę z łakomstwa :). No i dzięki informacjom z forum :). Mam już 3 Stelki (4000F + szpula; 3000FB; 4000FB+szpula). Szpule od 4000F według tego co pisaliście będą pasowały. Cena wydaje się dobra. Mam nadzieję, że stan techniczny jest taki jak w opisie i na zdjęciach. Sprzedawca wydaje się pewny. Kontakt mailowy bardzo dobry.

http://www.ebay.com/itm/381303474938

Jak dojdzie do mnie, dam znać na forum.

pzdr

#86 OFFLINE   blackabyss

blackabyss

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 926 postów

Napisano 22 lipiec 2015 - 09:49

North to potentat jesli idzie o uzywany sprzet, choc towar u niego na zdjeciach jest nieco "przekolorowany" ;) przynajmniej u mnie tak bylo.

Szpule naturalnie od stelli `98 3000/4000 pasuja.. przyjajmniej gabarytowo, bo estetycznie to nijak ;/

#87 OFFLINE   maxtor

maxtor

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 37 postów

Napisano 22 lipiec 2015 - 10:03

North to potentat jesli idzie o uzywany sprzet, choc towar u niego na zdjeciach jest nieco "przekolorowany" ;) przynajmniej u mnie tak bylo.

Szpule naturalnie od stelli `98 3000/4000 pasuja.. przyjajmniej gabarytowo, bo estetycznie to nijak ;/

Trochę ich zdjęć kołorotków oglądałem. Na pewno są trochę "podrasowane". Pisałem z nimi i zapewniali, że poza kilkoma minimalnymi ryskami kołowrotek jest wizualnie idealny, technicznie bez najmniejszego zarzutu. Stan określili jako "excellent +". Jak zobaczę, to uwierzę. Tylko, że wtedy będzie już trochę za późno, ew. odsyłka itd. Niestety takie są zakupy w internecie, szczególnie przedmiotów unikalnych. Jest na Allegro Milena 2500, ale wizualnie stan jest kiepski.

Przypominam regulamin JB.PL:

4. Nie publikuj treści, które mogą zostać uznane za naruszające porządek prawny lub dobre obyczaje.

pzdr

Użytkownik mario edytował ten post 29 lipiec 2015 - 12:09

#88 OFFLINE   blackabyss

blackabyss

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 926 postów

Napisano 22 lipiec 2015 - 10:44

Akurat ta milenka 2500SS na allegro w pracy niczym sie nie rozni od nowej.. sprzedawca jest jej tak pewny, ze zapewnia bezproblemowy zwrot, gdyby technicznie rozczarowala ;/ Wielki North takich zapewnien nie daje.. tak ze wiesz ;)

Naturalnie clo i vat masz pewny ;) nie wiem co masz na mysli "zoptymalizowana"

tak ze milego krecenia ;)

Użytkownik blackabyss edytował ten post 22 lipiec 2015 - 10:46

• Guzu lubi to

#89 OFFLINE   CM Punk

CM Punk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 689 postów

Napisano 22 lipiec 2015 - 11:18

Prawie każda milena,nawet nowa ma jakieś ryski,mniejsze lub większe,chyba,że nie była wyjmowana z pudełka.

#90 OFFLINE   maxtor

maxtor

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 37 postów

Napisano 22 lipiec 2015 - 12:48

Akurat ta milenka 2500SS na allegro w pracy niczym sie nie rozni od nowej.. sprzedawca jest jej tak pewny, ze zapewnia bezproblemowy zwrot, gdyby technicznie rozczarowala ;/ Wielki North takich zapewnien nie daje.. tak ze wiesz ;)

Naturalnie clo i vat masz pewny ;) nie wiem co masz na mysli "zoptymalizowana"

tak ze milego krecenia ;)

4. Nie publikuj treści, które mogą zostać uznane za naruszające porządek prawny lub dobre obyczaje.

Ja potrzebowałem modelu 4000, więc tej 2500 nawet nie rozpatrywałem. Absolutnie nie podważam słów sprzedawcy, ale z mojego własnego doświadczenia wynika, że po zakupie od prywatnego sprzedawcy sprawa zwrotu właściwie jest przegrana jeśli on zmieni zdanie. Wiem, przećwiczyłem przy zakupie drogiego roweru (policja, prokuratura, ponownie prokuratura,sąd itd.), a i tak na koniec zostałem (pomimo ewidentnej, jednoznacznej winy sprzedawcy, który mnie oszukał wysyłając rower o zupełnie innej specyfikacji) z nie tym rowerem, który wylicytowałem ("to prawda, że sprzedający Pana oszukał, ale to jest trochę za małe oszustwo, żeby uznać je za oszustwo" sic!. "Gdyby Panu wysłał worek cegieł, to byłoby inaczej, a tak to właściwie niech Pan się cieszy, że dostał Pan rower"). Jak najdalej od wszystkich organów wymiaru sprawiedliwości :(

Ale odbiegłem od tematu. Jak będę miał Milenę w rękach napisze kilka słów.

Użytkownik mario edytował ten post 29 lipiec 2015 - 12:19

#91 ONLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14850 postów

Napisano 22 lipiec 2015 - 13:09

Ale oczywiście liczę się z tym, że wycenią po swojemu.

Ja potrzebowałem modelu 4000, więc tej 2500 nawet nie rozpatrywałem. Absolutnie nie podważam słów sprzedawcy, ale z mojego własnego doświadczenia wynika, że po zakupie od prywatnego sprzedawcy sprawa zwrotu właściwie jest przegrana jeśli on zmieni zdanie. Wiem, przećwiczyłem przy zakupie drogiego roweru (policja, prokuratura, ponownie prokuratura,sąd itd.), a i tak na koniec zostałem (pomimo ewidentnej, jednoznacznej winy sprzedawcy, który mnie oszukał wysyłając rower o zupełnie innej specyfikacji) z nie tym rowerem, który wylicytowałem ("to prawda, że sprzedający Pana oszukał, ale to jest trochę za małe oszustwo, żeby uznać je za oszustwo" sic!. "Gdyby Panu wysłał worek cegieł, to byłoby inaczej, a tak to właściwie niech Pan się cieszy, że dostał Pan rower"). Jak najdalej od wszystkich organów wymiaru sprawiedliwości :(

Ale odbiegłem od tematu. Jak będę miał Milenę w rękach napisze kilka słów.

#92 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15670 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 22 lipiec 2015 - 13:11

U mnie ze Stelką też tak było. Uchwyt młynka trochę srebrną farbę puszczał. Ale poza tym malina. 

#93 OFFLINE   Pickerel

Pickerel

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1205 postów
  • Imię:Wojtek

Napisano 22 lipiec 2015 - 13:57

Kupiłem w przeszłości parę kołowrotków od northa i towar był zawsze zgodny z opisem.

#94 OFFLINE   maxtor

maxtor

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 37 postów

Napisano 22 lipiec 2015 - 16:41

Kupiłem w przeszłości parę kołowrotków od northa i towar był zawsze zgodny z opisem.

To dobra informacja dla mnie. Odezwę się po otrzymaniu Stelki.

#95 OFFLINE   maxtor

maxtor

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 37 postów

Napisano 22 lipiec 2015 - 16:45

#96 OFFLINE   CM Punk

CM Punk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 689 postów

Napisano 23 lipiec 2015 - 08:18

Jakby ktoś chciał z numerkiem:

http://www.ebay.de/i...=item2ee3c02b49

#97 OFFLINE   MIGOTKA

MIGOTKA

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1209 postów
  • LokalizacjaByła norwegia jest hiszpania
  • Imię:Marek
  • Nazwisko:szymczak

Napisano 24 lipiec 2015 - 20:25

przy tej cenie to chyba jedynie do gabloty :)

#98 OFFLINE   5384

5384

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1840 postów
  • LokalizacjaBug graniczny
  • Imię:Sebastian

Napisano 25 lipiec 2015 - 21:15

przy tej cenie to chyba jedynie do gabloty :)

E tam :)
Do roboty ją zagonić :D Frajda złowienia nieporównywalna ;)

#99 ONLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14850 postów

Napisano 25 lipiec 2015 - 21:36

E tam :)
Do roboty ją zagonić :D Frajda złowienia nieporównywalna ;)

Do ?

#100 OFFLINE   5384

5384

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1840 postów
  • LokalizacjaBug graniczny
  • Imię:Sebastian

Napisano 27 lipiec 2015 - 14:23

Do ?

Tak dokładnie :) poprostu zabrać na ryby :D

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: shimano, stella, kołowrotek

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych