Nóż wędkarskosurvivalowy
#41 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2010 - 21:12
- popper lubi to
#42 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2010 - 21:36
Pozdrawiam
Remek
#43 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2010 - 23:36
#44 OFFLINE
Napisano 05 styczeń 2010 - 11:01
Podobnie wygodne są rękojeści w których okładziny pozostawiają wystającą krawędź głowni.
#45 OFFLINE
Napisano 05 styczeń 2010 - 11:21
Zaczyna się forum prawie nożowe robić.
To jeszcze jedna uwaga, ostrza pokryte byle jaką powłoką - najczęściej na epoksydach blokują się przy cięciu jak też kawałki mogą pozostać w mięsiwie czy chlebku. Nie polecam ostrza ze stali węglowej jeżeli nóż ma służyć do oprawiania ryby czy też przygotowania posiłku. Pozostaje specyficzny posmak po kontakcie takiej stali z mięsem czy żywnością.
#46 OFFLINE
Napisano 05 styczeń 2010 - 12:10
Chodziło mi o rękojeści w których przy normalnym chwycie pod palcami czuć wystającą krawędź głowni.
Tak jak np tu:
http://www.fernknives.com/gerber/freeman-hunter/927/index.ht ml
Przy dłuższym operowaniu tego typu rękojeścią odgniecenia na dłoni są nieuniknione.
#47 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2010 - 11:35
jedna podpowiedz tylko nie fiskars...
A czym jest to uzasadnione?! Ja uzywam obok juz w.w. narzedzi tej firmy rowniez noze kuchenne (w kuchni )i jestem jak najbardziej zadowolony z nich, moja zona zreszta tez...
Uzywam, a nie macam i przetrzymuje w gablocie
Odnosnie potrzeby odkorkowania butelki wina: Korkociag jest zbedny- dobre, waskie ostrze (Leatherman ) wystarczy: Wbijam ostrze(ostroznie, by nie stepic na rancie butelki) w korek, po czym pod lekkim naciskiem obracajac ciagne, w razie potrzeby poprawiajac - do tej pory pokonalem wszystkie, predzej czy pozniej...
Pozdrawiam --Yacaré--
#48 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2010 - 12:41
i jak siÄ™ wpadnie na takie nie majÄ…c korkociÄ…gu to klops
#49 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2010 - 13:07
#50 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2010 - 13:10
Panek widac ze młody rocznik jestes z takimi korkami można sie rozprawic na 100 różnych sposobów ach jak sobie przypomne te piekne czasy i te nazwy - Zemsta Tesciowej albo Zemsta Elektryka a smak bezcenny...
#51 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2010 - 13:15
ale nie o takie wino mi chodziło!! myślałem o Varnie, którego używam do gotowania
#52 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2010 - 14:27
#53 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2010 - 15:05
Natomias zarowno siekierka, jak i maczeta maja pusta rekojesc, mimo wszystko jest ona nierozlocznie polaczona z ostrzem, ktore jest bardzo odporne - a to przy ostrosci, ktorej niejeden noz nie osiaga, a jak osiagnie, nie trzyma...
#54 OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2010 - 22:33
jedna podpowiedz tylko nie fiskars...
[/quote]
A czym jest to uzasadnione?! Ja uzywam obok juz w.w. narzedzi tej firmy rowniez noze kuchenne (w kuchni )i jestem jak najbardziej zadowolony z nich, moja zona zreszta tez...
Uzywam, a nie macam i przetrzymuje w gablocie
Odnosnie potrzeby odkorkowania butelki wina: Korkociag jest zbedny- dobre, waskie ostrze (Leatherman ) wystarczy: Wbijam ostrze(ostroznie, by nie stepic na rancie butelki) w korek, po czym pod lekkim naciskiem obracajac ciagne, w razie potrzeby poprawiajac - do tej pory pokonalem wszystkie, predzej czy pozniej...
Pozdrawiam --Yacaré--
[/quote]
Nic nie mam do fiskars niektore ich narzedzia są naprawde niezniszczalne , w swoim fachu używam np. ich łopat i są lepsze do korzeni od niejednej siekiery ale jeżeli rozmawiamy o nożach to tak jak Włóczykij napisal nienadaje sie jest bardzo miekki
#55 OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2010 - 22:39
#56 OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2010 - 22:42
http://www.fiskars.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisp lay?storeId=10001&langId=10203&catalogId=12251&c ategoryId=10870&productId=11211&page=products o taki sprzet mi chodzi
#57 OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2010 - 22:46
#58 OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2010 - 22:49
#59 ONLINE
Napisano 08 styczeń 2010 - 22:52
#60 OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2010 - 22:56
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych