
Nóż wędkarskosurvivalowy
#41
OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2010 - 21:12
- popper lubi to
#42
OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2010 - 21:36


Pozdrawiam
Remek
#43
OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2010 - 23:36


#44
OFFLINE
Napisano 05 styczeń 2010 - 11:01
Podobnie wygodne są rękojeści w których okładziny pozostawiają wystającą krawędź głowni.
#45
OFFLINE
Napisano 05 styczeń 2010 - 11:21
Zaczyna się forum prawie nożowe robić.
To jeszcze jedna uwaga, ostrza pokryte byle jaką powłoką - najczęściej na epoksydach blokują się przy cięciu jak też kawałki mogą pozostać w mięsiwie czy chlebku. Nie polecam ostrza ze stali węglowej jeżeli nóż ma służyć do oprawiania ryby czy też przygotowania posiłku. Pozostaje specyficzny posmak po kontakcie takiej stali z mięsem czy żywnością.
#46
OFFLINE
Napisano 05 styczeń 2010 - 12:10
Chodziło mi o rękojeści w których przy normalnym chwycie pod palcami czuć wystającą krawędź głowni.
Tak jak np tu:
http://www.fernknives.com/gerber/freeman-hunter/927/index.ht ml
Przy dłuższym operowaniu tego typu rękojeścią odgniecenia na dłoni są nieuniknione.
#47
OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2010 - 11:35
Quote
jedna podpowiedz
tylko nie fiskars...
A czym jest to uzasadnione?! Ja uzywam obok juz w.w. narzedzi tej firmy rowniez noze kuchenne (w kuchni )i jestem jak najbardziej zadowolony z nich, moja zona zreszta tez...
Uzywam, a nie macam i przetrzymuje w gablocie
Odnosnie potrzeby odkorkowania butelki wina: Korkociag jest zbedny- dobre, waskie ostrze (Leatherman ) wystarczy: Wbijam ostrze(ostroznie, by nie stepic na rancie butelki) w korek, po czym pod lekkim naciskiem obracajac ciagne, w razie potrzeby poprawiajac - do tej pory pokonalem wszystkie, predzej czy pozniej...
Pozdrawiam --Yacar�--
#48
OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2010 - 12:41
i jak się wpadnie na takie nie mając korkociągu to klops

#49
OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2010 - 13:07



#50
OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2010 - 13:10
Quote
Panek widac ze młody rocznik jestes
z takimi korkami można sie rozprawic na 100 różnych sposobów
ach jak sobie przypomne te piekne czasy i te nazwy - Zemsta Tesciowej albo Zemsta Elektryka
a smak bezcenny...




#51
OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2010 - 13:15

ale nie o takie wino mi chodziło!! myślałem o Varnie, którego używam do gotowania

#52
OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2010 - 14:27
#53
OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2010 - 15:05
Natomias zarowno siekierka, jak i maczeta maja pusta rekojesc, mimo wszystko jest ona nierozlocznie polaczona z ostrzem, ktore jest bardzo odporne - a to przy ostrosci, ktorej niejeden noz nie osiaga, a jak osiagnie, nie trzyma...
#54
OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2010 - 22:33
jedna podpowiedz

[/quote]
A czym jest to uzasadnione?! Ja uzywam obok juz w.w. narzedzi tej firmy rowniez noze kuchenne (w kuchni )i jestem jak najbardziej zadowolony z nich, moja zona zreszta tez...
Uzywam, a nie macam i przetrzymuje w gablocie
Odnosnie potrzeby odkorkowania butelki wina: Korkociag jest zbedny- dobre, waskie ostrze (Leatherman ) wystarczy: Wbijam ostrze(ostroznie, by nie stepic na rancie butelki) w korek, po czym pod lekkim naciskiem obracajac ciagne, w razie potrzeby poprawiajac - do tej pory pokonalem wszystkie, predzej czy pozniej...
Pozdrawiam --Yacar�--
[/quote]
Nic nie mam do fiskars


#55
OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2010 - 22:39
#56
OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2010 - 22:42
http://www.fiskars.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisp lay?storeId=10001&langId=10203&catalogId=12251&c ategoryId=10870&productId=11211&page=products o taki sprzet mi chodzi
#57
OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2010 - 22:46
#58
OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2010 - 22:49

#59
ONLINE
Napisano 08 styczeń 2010 - 22:52
#60
OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2010 - 22:56
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych