Kolejny błąd myślowy... Lubisz wędkę za 40 zł? Ja nie i pewnie ty też. Bo co? Bo to kupa, prawda? Tak samo jest z folderami.
Jak spędzałem nad wodą godzinkę czy 2 ze spławikiem to lubiłem swoją wędkę za 40 zł. Dlaczego ? Dlatego, że mi wystarczała i była adekwatna do moich umiejętności bo najlepszy kij z boronu i nóż za 4 tysiące nie zrobi z amatora wyczynowego łowcy i specjalsa w posługiwaniu się nożem.
Błąd w myśleniu - z całym szacunkiem.
Tak samo tego i tego używamy... Nie ważne jak długo. Tak samo jak chcemy mieć najlepsze samochody, kołowrotki, wędki, haki, łodzie, czy przedmiotowe noże... W większości wypadków z żadnych, najlepszych cech tych produktów nie skorzystamy, bo nie będzie takiej potrzeby (pomijając ekstrema), ale zawsze chcemy mieć ten "zapas" w razie W- prawda? Dlatego wydajemy ciężko zarobione pieniądze. Do czego zmierzam... Ano do tego, że w ogólnym ujęciu rzeczy dobrych na tym forum, polecanie kupolitu, po prostu nie przystoi. Tu na okonie polecany jest Twin Power. Dlatego razi mnie, że ktoś poleca nóż za 40 zł- a z założenia wiem, że nie będzie dobry, bo mój 10 letni syn złożyłby, ten śmieszny linerlock przy spinehawku. Wędka musi być droga, bo to podstawowe narzędzie (i racja), ale folder, który utnie nam palec, bo blokada puści, to jest ok.
Panowie, aby nie było, że kręcę gównoburze. Wydajecie na sprzęt tysiące, a nawet dziesiątki tysięcy, a polecacie chiński shit? No proszę
Polecanie noża za 40 złotych nie jest niczym złym i jak najbardziej przystoi jeśli tylko kolega miał go powiedzmy minimum pół roku i mu się sprawdził, a do tego jasno i wyraźnie napisze w jakich warunkach i do czego go używał. Ponadto nie wszyscy wydają na sprzęt tysiące czy ich dziesiątki
Osobiście na ryby polecam nóż mora 2000. Aktualnie do nabycie za całe 64 złote i daje radę.
Do poważniejszej zabawy mam np. gerbera tanto. Drew nim nie rąbię, więc na moje potrzeby styka, a jak coś jest do porąbania to siekierę lepiej sobie zawczasu przygotować. Osobiście nie dążę do tego aby mieć to co najlepsze dla kogoś tam w każdej dziedzinie i po raz kolejny się powtórzę. Ja dążę do tego aby używane przeze mnie rzeczy były dla mnie wygodne podczas użytkowania. Jeśli dla kogoś innego nie są ... Cóż, ile osób tyle opinii.
Super! Dzięki, że napisałeś.
Zamierzeniem moich wpisów było co innego...
POLECAM - to słowo klucz.
Polecisz swojemu najlepszemu koledze kupę, bo nic nie wiesz na ten temat? W życiu pięknym, nie zaglądam nikomu do kieszeni! Sam jestem zwykłym człowiekiem, który zarabia tyle ile musi. Jedynie mam uprzedzenie do wpisów POLECAM, bo jest tanie. Czy wiesz jak zachowuje się głownia takiego noża za 40 zł i blokada? Kiedy w Chinach wyprodukowano go za 5 zł netto, a u nas kosztuje 40 zł?
Podejrzewam, że kolega Pride nie używał wiele innych noży w swoim życiu. Ok, powiedzmy... kilkudziesięciu?
Profesjonalne słowa klucze brzmią: proszę podać do jakich zastosowań rzecz ma się nadawać, a wtedy coś doradzimy.
Bo ja pojęcia nie mam na co komu np. LMF jak tylko ryby skrobie ... Na tym kończę i poważnie życzę wszystkim aby było Was stać na wędki, noże i co tam jeszcze chcecie z pracowni oraz auta z manufaktur
Aaa i jeszcze sławetne: każdemu według potrzeb i możliwości i jeśli ktoś te możliwości ma to niech kupuje to na co ma ochotę bo wiadomo, że lepiej i łatwiej jest się uczyć na dobrej lub bardzo dobrej jakości sprzęcie
PS. Folder to dla przeciętnego użytkownika termin z informatyki.
Użytkownik Sławek Nikt edytował ten post 11 styczeń 2020 - 16:23