Witam,
Rodbuilding to piękne hobby, które potrafi łączyć ludzi na całym świecie – pokonując bariery językowe i różnice kulturowe. Przykładem może być opowieść naszego Kolegi z Ukrainy – Wiktora, który na jerkbait.pl odnalazł swoją rodbuildingową pasję – zapewne nie on jeden. Zapraszamy do lektury artykułu i zachęcamy innych monterów wędzisk do dzielenia się ze społecznością jerkbait.pl swoimi doświadczeniami!
Cześć. Mam na imię Wiktor i jestem z Ukrainy. Chciałbym opowiedzieć o swoich przygodach z castingiem i rodbuildingiem. Wszytko w tej historii jest zawiązane z portalem jerkbait.pl (za co jestem bardzo mu wdzięczny).
Zapraszam do lektury klejnego artykułu z serii Jerkbait prezentuje: moja przygoda z rodbuildingiem. W czwartej części naszego cyklu BITR (Witja) z Ukrainy dzieli się z nami swoją historią przygody z rodbuildingiem. Zapraszam!
Pozdrawiam
Remek
Jerkbait prezentuje: moja przygoda z rodbuildingiem – odcinek 4 - nowy artykuł na jerkbait.pl
#1 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2010 - 15:39
#2 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2010 - 18:00
#3 ONLINE
Napisano 15 styczeń 2010 - 20:40
Nie jest to może nadzwyczaj popularne zajęcie między łowiącymi , ale spróbować się zmierzyć z tak fascynującym i rozwijającym wyzwaniem zawsze warto . I proszę , okazuje się że j.pl inspiruje nie tylko do kupna kręciołów o drapieżnym wyglądzie ..
Ale równie świetnie też używasz polskiej mowy i słowa .
#4 OFFLINE
Napisano 16 styczeń 2010 - 00:03
Z jenzykiem pomogl mi @Friko (kolejny raz dzienkuje), sam bym nie zdolal gramatyki.
Naprawde jestem wdzięczny temy portalu i wszystkim jego uzytkownikam. Chentnie czytam strone od chyba trzech lat. I prawde mowiac wiele zawdzienczam j.pl. Z nim zmienilem najpierw krecioly, wendki z nimi metode i dalej cala wizje wendkowania. No a teraz juz chyba i moj tryb zycia.
Pozdrawiam, Wiktor.
#5 OFFLINE
Napisano 16 styczeń 2010 - 00:34
kolejny przykład na to że jak komuś zależy to może zdziałać cuda.
@BITR-natchnąłeś mnie do stworzenia własnego kąta i spróbować zrobić sobie wędkę
#6 OFFLINE
Napisano 16 styczeń 2010 - 11:55
#7 ONLINE
Napisano 16 styczeń 2010 - 16:58
A BITRa muszę zapytać jak w jego stronach ten piękny proceder wygląda ?
Czym od polskiego wydania się różni i jak widzi skalę tamtejszego castingu ..
#8 OFFLINE
Napisano 16 styczeń 2010 - 17:01
Pozdrawiam
Remek
#9 OFFLINE
Napisano 16 styczeń 2010 - 17:30
Do granicy ukraińskiej mam tylko kilkadziesiąt kilometrów. Może napiszesz coś więcej o wędkowaniu na Ukrainie?
#10 OFFLINE
Napisano 16 styczeń 2010 - 19:50
#11 OFFLINE
Napisano 17 styczeń 2010 - 12:01
@Remek
Casting u nas juz co raz lepiej, spodziewam sie ze wkrotce uda sie nam u siebie zdjanc z niego kurtyne newiadomosci i zrobic znazendziem dla wendkowania. Teraz ligh i medium light casting jest uzywany prez bardzo ograniczona grupe i nadal jestesmy w procesie dostosowania go do swoich waronkow. Wendkarze z Dniepra coraz czenscie uzywaja casta do duzych gum i jerkow. Z rodbuildingiem gorzej, narazie sa pojedyncze rodbiulderzy ktore robia wendki godne polecenia ale poki co niema dostatniego poinformowania wsrod wedkarzy.
@tpe1
Jak juz pisalem, mamy roznego typu wode ale takze sa wielkie problemu z cuszownictwem. Poradzic moge ci pare dobrych miescowek gdybys ukazal mi w jakiej czensci Ukrainy cie interesuja(ale na priv).
@Sławek Oppeln Bronikowski
przepraszam ale niestety nie jestem 100% pewien ze zrozumialem o co sie pytasz...
Jeszce raz dzienki!
#12 OFFLINE
Napisano 17 styczeń 2010 - 19:41
#13 OFFLINE
Napisano 17 styczeń 2010 - 20:44
#14 OFFLINE
Napisano 17 styczeń 2010 - 21:03
Friko , nie dość że okazuje się znaczącą , szarą eminencja i spiritus movens polskiego rodbuildingu , to jeszcze działając zza kulis poziom erudycji nam znacząco podnosi ..
Sławku, dziękuję za miłe słowo powiem tak - staram się, czasami coś się uda - wtedy jest satysfakcja
@all
Bardzo dziękuję wszystkim Forumowiczom za miłe przyjęcie Witii i sympatyczne komentarze do artykułu - mam nadzieję że ten pozytywny klimat zachęci innych Kolegów, którzy podobnie jak Wiktor znaleźli w rodbuildingu swoją pasję - do podzielenia się z nami wszystkimi swoimi doświadczeniami. Zaproszenie do tego jest na jerkbait.pl nieustająco aktualne
http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=8360& ;start=0&
@Wiktor
mówiłem, że będzie dobrze
Pozdrawiam
#15 OFFLINE
Napisano 17 styczeń 2010 - 21:37
#16 OFFLINE
Napisano 18 styczeń 2010 - 12:28
@ All, te wedki son naprawde dobre, panowie!
Pozdrowienia ,Wit.
Załączone pliki
#17 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2010 - 21:10
tak z ciekawosci, jakie parametry ma to dziecko?
pozdrawiam,
sebastian
#18 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2010 - 22:33
nie ukrywam że przy każdej wizycie w pracowni człowiek mówi sobie ...że kiedyś i ja spróbuję....a z czasem nic z tego nie wychodzi albo brak miejsca ,albo jak sie miejsce znajdzie to żona sprawę zablokuje i tak w kółko ale na szczęście jestem budowlańcem ...jak przyjdzie czas to jak sobie warsztat postawie to nie ma ch..ja we wsi
#19 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2010 - 22:52
nie dziwie sie, też był mógł w Art-Rodzie pół dnia spędzić ostatnio przejeżdżałem prze Poznań służbowo i niestety mogłem wpaść tylko na pół godzinki, ale i tak trochę sobie pomacałem poza tym sklep wędkarski zaopatrzony pierwsza klasa jeżeli chodzi o rozmawite rękodzieło
#20 ONLINE
Napisano 21 styczeń 2010 - 11:09
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: artykuł
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych