Może nawet jakiś późnowieczorny / nocny spining?
(z soboty na niedziele)
Użytkownik granvorka edytował ten post 21 lipiec 2017 - 23:05
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 21 lipiec 2017 - 23:05
Może nawet jakiś późnowieczorny / nocny spining?
(z soboty na niedziele)
Użytkownik granvorka edytował ten post 21 lipiec 2017 - 23:05
Napisano 28 lipiec 2017 - 09:30
W sierpniu wybieram się na 4 dni gościnnie do Szczecina. Podpowiedzcie proszę koledzy w której części mógłbym sobie ogarnąć noclegownie, żeby mieć możliwość przespacerować się przed śniadaniem nad wodę każdego dnia i spędzić kilka godzin w oczekiwaniu na upragnione "pstryknięcia", których w mazowieckim jak na lekarstwo
Jeśli ktoś zechce się podzielić taką informacją to może być na pw jeśli z wiadomych względów nie chce pisać publicznie.
Dziękuję
Użytkownik dreadknight edytował ten post 28 lipiec 2017 - 09:31
Napisano 28 lipiec 2017 - 11:18
W sumie to jestem mobilny więc oddalenie się od gdzieś w górę rzeki samochodem też wchodzi w grę. Będę wdzięczny za podpowiedź.
Napisano 28 lipiec 2017 - 11:31
Napisano 28 lipiec 2017 - 15:12
Nad samą Odrą, przy Wałach Chrobrego jest też hotel Focus. Wariant tańszy - akademia morska wynajmuje na lato pokoje w akademikach, też 5 minut nad wodę. Ale teraz, na początek sierpnia wszyscy mogą głupieć z cenami bo jest finał regat i właśnie mówili dzisiaj w lokalnym radiu, że z wolnymi miejscami na pierwszą połowę sierpnia kiepsko.
Napisano 29 lipiec 2017 - 19:59
Napisano 29 lipiec 2017 - 22:21
W Szczecinie ryb już nie ma.
Napisano 30 lipiec 2017 - 10:56
Napisano 30 lipiec 2017 - 12:47
Napisano 30 lipiec 2017 - 19:22
jesenia duze tez są
Napisano 30 lipiec 2017 - 19:48
To pochwal się swoimi smokami
Napisano 30 lipiec 2017 - 21:50
Jeżeli ktoś pisze że w Szczecinie są ryby to sam sobie strzela w stopę. Działacze pzw Szczecin biorą kasę i przez takie teksty czują się jeszcze jak pączki w maśle... bo wygląda na to, że wszystko jest w porządku. A nie jest. z mojej strony taki trochę #boldupy ale nie mam zamiaru opłacać w przyszłym roku kolejnych składek dla tego złodziejstwa.
Dreadknight w Odrze masz szansę na bolenia i suma. Próbuj przy mostach, ale szczerze mówiąc - szkoda życia. Lepiej zapytaj o sklepy z dobrym piwem
Napisano 30 lipiec 2017 - 22:17
Napisano 31 lipiec 2017 - 09:18
nie twierdze ze szczecin to jest "rybne eldorado" ale coś tam trafić można, jak przepłynie przez sieci na zalewie. Jest to raczej rzeźba niż przyjemne łowienie w oczekiwaniu na 70-tki. Widziałem jak wyciągali duże ryby z odry w zeszłym roku i o dziwo tam wracały. Ja największego sandacza w ciągu ostaniach dwóch lat na wałach trafiłem 62 cm, a tak to fryteczki 30-40 cm i trochę okoni 30+ ale nic powyżej 35.
Osobiście jak mam jechać na bulwary i stać miedzy wszystkimi "kaloszami", naciągającymi 40 cm sandacze do wymiaru, tez wole wyjechać parę km za szczecin.
Użytkownik Przemek. edytował ten post 31 lipiec 2017 - 09:29
Napisano 31 lipiec 2017 - 11:15
Dziękuję koledzy za wskazówki i spostrzeżenia. Z tego co piszecie tutaj i na priv to bulwary odpuszczę i chyba skieruje się jednak poza miasto. Miałem chęć połowić z betonów w stroju "cywilnym" ale widzę że bez biegania po krzakach chyba się nie obędzie.
Napisano 31 lipiec 2017 - 12:49
nie twierdze ze szczecin to jest "rybne eldorado" ale coś tam trafić można, jak przepłynie przez sieci na zalewie. Jest to raczej rzeźba niż przyjemne łowienie w oczekiwaniu na 70-tki. Widziałem jak wyciągali duże ryby z odry w zeszłym roku i o dziwo tam wracały. Ja największego sandacza w ciągu ostaniach dwóch lat na wałach trafiłem 62 cm, a tak to fryteczki 30-40 cm i trochę okoni 30+ ale nic powyżej 35.
Osobiście jak mam jechać na bulwary i stać miedzy wszystkimi "kaloszami", naciągającymi 40 cm sandacze do wymiaru, tez wole wyjechać parę km za szczecin.
To po co pisać, że są , tylko nie jest tak łatwo jak jesienią ? Nie wiem ile przełowiłeś na Odrze w centrum, ale pewno jak piszesz dwa lata to kilkanaście/kilkadziesiąt razy byłeś i sandacz max 62 cm na te tysiące rzutów to jest wynik raczej dramatyczny . Z przekroczeniem 50 cm też pewno łatwo nie było.
Niestety w porównaniu z okresem 3-4 lata wstecz od 2015 jest stały regres, jeśli chodzi o sandacze i bolenie. Nie ma się co do tego oszukiwać i raczej na poprawę się nie zanosi.
Ale w PZW chyba uznali , że od wszystko od kilku lat idzie w dobrym kierunku. Najpierw zniesienie zakazu spinningu w grudniu, potem wymiar sandacza na 45 cm, teraz okres ochronny od marca. Ale ważne, że kasa się zgadza...
Napisano 31 lipiec 2017 - 12:57
Napisano 31 lipiec 2017 - 16:23
Panowie,fakt, z rybami coraz gorzej, ale też nie dramatyzujmy, że tutaj nic kompletnie nie pływa. Myślę, ze porównując do innych dużych miast, wcale nie ma takiej tragedii.
Przykładem chociażby zawody SF w Warszawie, a wcześniej w Bydgoszczy, w których akurat uczestniczyłem.
Odnośnie wymiarów sandacza,okresów ochronnych i sieci zgadzam się oczywiście w 100%. Od siebie dodałbym jeszcze, że duże spustoszenie na przestrzeni kilku lat w wodach miejskich, szczególnie jesienią zrobił drop shot, bo każdy dziad gumofilec na dropsa wyciąga zanderki, a na klasycznego jiga już nie było tak łatwo.
Napisano 31 lipiec 2017 - 16:43
Napisano 31 lipiec 2017 - 17:40
jestem tego samego zdania co kolega @LUK1234. Zresztą daleko nie szukając w okolicach gryfina na wodach "regalica" wcale sytuacja z ilością ryb nie wygląda lepiej. Sieci tez od groma, rybaków tak samo, zwłaszcza Ci co pływają w tej pospawanej długiej srebrnej łodzi. Kiedyś zapytałem młodego chłopaczka jak tam sandacze jesienią a on mi powiedział ze nie biorą, jak już chce się złapać dużego sandacza to trzeba iść na "kosę" na ciepły kanał )) Sprzedał mi te miejscówkę na sumy, bo podobno tam przypływają "jeść raki" ale powiedział tez żeby w nocy tam nie jechać bo można od miejscowych oberwać ))
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Street Fishing BERLINNapisany przez Karpiu95 , 03 kwi 2019 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Zielona GóraNapisany przez Krismuaythai , 26 wrz 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Trójmiasto (Gdańsk, Sopot, Gdynia)Napisany przez remek , 29 kwi 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
ToruńNapisany przez remek , 19 kwi 2016 |
|
|
||
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
SFE2016 - Koszulka Street Fishing Extreme 2016Napisany przez remek , 10 kwi 2016 sfe2016, street fishing |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych