Tak, mialem okazje nim porzucac. Kolega ma go zrobionego wlasnie do lzejszego lowienia sandaczy i gdy jigowalem nim pod plecionka gumami na glowkach do 12 a nawet 14g to wydawal sie byc bardzo ostrym i szybkim blankiem. Z tym, ze to byl blank z wegla IMX a nie GL3. PozdrawiamA łowiłeś nim?
Ja model HS9000-2 z GL3 testuję od jakis 3 tygodni, w tym czasie wyjąłem ok 20-30 okoni w granicach 30-40cm, urwałem parę szczupaków z czego największy w okolicach 80-90 poszedł z żyłką![]()
Moim zdaniem to dosyć specyficzny blank jak na hot-shot, ma w sobie cos z blanku crankbaitowego, i niektórzy rodbuilderzy tak go określają wbrew opisowi producenta. Na sandacza może byc mimo wszystko trochę za słaby, bo moc się uruchamia nisko w dolniku. Kij gnie sie w 1/2 długosci pod stosunkowo niewielkim obciązenie, nieźle trzyma rybę. szczytóweczka 4.5 ostrawa, na mniejsze okonki może być zbyt ostrawa - zwłaszcza przy plecionce. Ale na ryby średnich rozmiarów, przy żyłce jak dotąd uważam będzie jak znalazł. Ciekawy będzie pod małego woblerka właśnie.
Chętnie posłucham opinii użytkowników z dłuższym stażem. W końcu HS9000-2 obrósł pewną legendą