i w koło Macieju , nikt nikomu nie każe korzystać z giełdy, dlatego każdy martwi się o siebie i nie nabija postów żalami
Użytkownik bazyloss edytował ten post 10 wrzesień 2015 - 08:04
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 10 wrzesień 2015 - 08:03
i w koło Macieju , nikt nikomu nie każe korzystać z giełdy, dlatego każdy martwi się o siebie i nie nabija postów żalami
Użytkownik bazyloss edytował ten post 10 wrzesień 2015 - 08:04
Napisano 10 wrzesień 2015 - 08:39
Pewnie jestem w mniejszości, ale uważam, że zmiany wyjdą tylko na plus.
Cisza, spokój, żadnej nerwówki: "bo kolega był szybszy o 10 sekund", "bo pierwszy rezerwowałem", itp.
Ale miałbym jeden postulat, myślę, że ułatwiający życie sprzedającym.
A mianowicie, może dałoby się dodać przycisk, odświeżający ogłoszenie. Teraz jest tak, że jak admin skasuje ogłoszenie po upływie jego ważności, to trzeba pisać i wrzucać zdjęcia od nowa. Można byłoby to zrobić np. tak, że: ogłoszenie jest ważne 14 dni, a po 12 dniach pojawia się możliwość jego odświeżenia (podane liczby są czysto przykładowe).
Andrzej
Napisano 10 wrzesień 2015 - 08:49
Napisano 10 wrzesień 2015 - 10:18
Cisza, spokój, żadnej nerwówki: "bo kolega był szybszy o 10 sekund", "bo pierwszy rezerwowałem", itp.
A mianowicie, może dałoby się dodać przycisk, odświeżający ogłoszenie. Teraz jest tak, że jak admin skasuje ogłoszenie po upływie jego ważności, to trzeba pisać i wrzucać zdjęcia od nowa. Można byłoby to zrobić np. tak, że: ogłoszenie jest ważne 14 dni, a po 12 dniach pojawia się możliwość jego odświeżenia (podane liczby są czysto przykładowe).
Andrzej
Skopiuj sobie treść do Worda, nie wyrzucaj zdjęć z kompa. Po dwóch tygodniach będziesz miał całe 30 sekund roboty.
Napisano 10 wrzesień 2015 - 10:47
Andrzej
Skopiuj sobie treść do Worda, nie wyrzucaj zdjęć z kompa. Po dwóch tygodniach będziesz miał całe 30 sekund roboty.
Nie trzeba tekstu kopiować do Worda. Przychodzi na priv info o zakończeniu sprzedaży. Kopiujesz to i wklejasz do nowego ogłoszenia.
Napisano 10 wrzesień 2015 - 11:02
Z treścią nie mam problemu. Ctrl C -> Ctrl V i po sprawie.
Mam natomiast trochę kłopotu ze zdjęciami. Na co dzień używam 5 - 6 maszyn. Na jednym zdjęcia są, na innym nie ma, niektóre są w aparacie inne w telefonie.
Z drugiej strony, raz na jakiś czas można poświęcić te kilka minut.
Napisano 10 wrzesień 2015 - 11:18
Napisano 10 wrzesień 2015 - 11:18
Napisano 10 wrzesień 2015 - 12:43
1. Z działu „Giełda” jerkbait.pl korzystać mogą Użytkownicy posiadający uprawnienia nadane przed administratora. Administrator zastrzega sobie prawo do modyfikacji uprawnień w każdym czasie, bez podania przyczyn. Od dnia wejścia w życie niniejszego regulaminu (07.09.2015r) do korzystania z Giełdy uprawnieni są Użytkownicy zarejestrowani na portalu jerkbait.pl dłużej niż 30 dni, mający minimum 30 napisanych wiadomości.
----->>> czy można zrobić opcję 10 wiadomości przy jednoczesnym np 6-miesięcznym stażu?
To ukłon w stronę mniej wygadanych a jednak użytkowników.
Napisano 10 wrzesień 2015 - 12:56
o widzę, że już napisaliście rozwiązanie - super!
...się forum robi samowystarczalne
widzisz Remku! Jeszcze trochę zmian i tworząc problemy sami będziemy je rozwiązywać, wspierać wzajemnie, a może nawet nastanie era samomoderacji!
ehhh, pomarzyć zawsze można...
Napisano 10 wrzesień 2015 - 15:39
...się forum robi samowystarczalne
widzisz Remku! Jeszcze trochę zmian i tworząc problemy sami będziemy je rozwiązywać, wspierać wzajemnie, a może nawet nastanie era samomoderacji!
ehhh, pomarzyć zawsze można...
To już nie marzenia, właśnie niedawno dwóch Seniorów Jb.pl popełniło samobana. (ale ja myślę że nie tak całkiem do końca)
Użytkownik slawek_2348 edytował ten post 10 wrzesień 2015 - 15:40
Napisano 10 wrzesień 2015 - 20:28
Napisano 10 wrzesień 2015 - 20:31
Witam Kolegów
Nie będę się rozpisywać ile w tych zmianach jest plusów a ile minusów tylko tak pokrótce - mnie osobiście nie podoba się zmiana, że trzeba pisać np. prywatną wiadomość do osoby sprzedającej bo najczęściej jest odpowiedz nieaktualne.
Można w tym momencie pomyśleć sobie czy faktycznie przedmiot został już sprzedany , zarezerwowany a może ktoś się targuje itp.
Było wszystko czarne na białym kto decyduje się na 100% lub rezerwuje teraz nie widać tego.
W pewnym sensie byli również świadkowie odbywających się transakcji.
Co do osób które podbijały temat, komentowały cenę itp. od kopa dawałbym bana na giełdę np. na jeden miesiąc lub dłużej w taki sposób szybko by się takie towarzystwo nauczyło szanować zasady ustalone przez moderatorów Jerka.
Teraz to będzie wielka loteria i trzeba będzie mieć więcej szczęścia niż do tej pory żeby coś fajnego trafić po pieniążkach.
Pozdrawiam
Użytkownik krakus edytował ten post 10 wrzesień 2015 - 20:34
Napisano 11 wrzesień 2015 - 04:43
Użytkownik Szymon82 edytował ten post 11 wrzesień 2015 - 04:43
Napisano 11 wrzesień 2015 - 05:07
Teraz to będzie wielka loteria i trzeba będzie mieć więcej szczęścia niż do tej pory żeby coś fajnego trafić po pieniążkach.
Napisano 11 wrzesień 2015 - 05:13
Ja wyjdę na przeciw panującemu na tym forum zakłamaniu i lizusostwu i Ci odpowiem.Tak, stara giełda była jednym z tych elementów.Jednym z wielu oczywiście.
Ale chyba nie to jest powodem atrakcyjności forum? Bo jeśli tak, to...
Napisano 11 wrzesień 2015 - 05:31
Napisano 11 wrzesień 2015 - 06:03
Użytkownik Szymon82 edytował ten post 11 wrzesień 2015 - 06:36
Napisano 11 wrzesień 2015 - 07:59
Jestem mało aktywny na forum,ale śledzę go codziennie.Nie bardzo rozumiem do czgo ma służyć tzw.,,nabijanie postów"-ale to mniej ważne.Do rzeczy.Powinny być dopuszczone posty wystawiających:sprzedane dla... .Posty dla kupujących:biorę,rezerwuję do... ,jestem następny do kupna.A wszelkie pytania dotyczące towaru to jak najbardziej priv.
Napisano 11 wrzesień 2015 - 08:55
Zrozumcie że Remkowi i Moderatorom chodziło o całkowite odcięcie się od moderowania tego działu bo poza tym, że - można było coś w nim zarezerwować (co też uważam za bzdurę bo albo się kupuje albo nie, jak ma się kasę to się kupuje, jak się nie ma nie kupuje, a nie jakieś dyrdymały że muszę policzyć czy mnie stać albo pomyśleć czy kupić czy nie) albo kupić i sprzedać - było w nim mnóstwo zaśmiecających tematy wątków od ochów i achów, przez porady że to złe kup sobie inne, po krytykę i oczernianie sprzedających. Teraz ktoś wystawia coś na sprzedanie i reszta na priv. Komu zechce to sprzedający sprzeda i nie ma zbędnych rezerwacji, kłótni że ja byłem pierwszy a Ty drugi itp. Nie ma krytyki i porad bo na te są inne działy w jakich można merytorycznie rozwinąć temat. Dale wielu co się udzielają opisując negatywy zmian widać giełda to podstawa forum z tego co zauważyłem i pierwsze co przeglądają po zalogowaniu to właśnie ją. Moim zdaniem bardzo dobre posunięcie ze strony Remka i Modów co do giełdy a tym co się na niej dzieje niech się martwią teraz Ci co sprzedają, kupują, zamieniają. Moim zdaniem limit postów udostępniających wstęp na giełdę jest jednak za mały - 30 postów (nawet merytorycznych względem tematu) nastukać to godzina pisania w tematach forum w jakich posty są zliczane.
Giełda sprzętu wędkarskiego →
Kupię/zamienię/oddam →
Zamienię Megabass arms super laggeraNapisany przez Geciowy , 24 lis 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Kupię/zamienię/oddam →
Kupię DAIWA CALDIA MQ LT 2500DNapisany przez kornetes , 23 lis 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Kupię/zamienię/oddam →
Wobler Wojtka GrocholiNapisany przez troutmaniacs , 14 lis 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Kupię/zamienię/oddam →
Graphiteleader Veloce RV GLVRC-65MLNapisany przez koval75 , 11 lis 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Złamana wklejkaNapisany przez Mariuszg97 , 01 lis 2024 ogłoszenie |
|
|
0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych