Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie
OGŁOSZENIE

GIEŁDA - ZMIANY od 7.09.2015

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
332 odpowiedzi w tym temacie

#121 OFFLINE   BazyL

BazyL

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5421 postów
  • Imię:Kamil

Napisano 10 wrzesień 2015 - 08:03

i w koło Macieju :), nikt nikomu nie każe korzystać z giełdy, dlatego każdy martwi się o siebie i nie nabija postów żalami

Użytkownik bazyloss edytował ten post 10 wrzesień 2015 - 08:04

• Piotrek Milupa, fish28 i godski lubią to

#122 OFFLINE   Durzy

Durzy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 638 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Andrzej

Napisano 10 wrzesień 2015 - 08:39

Pewnie jestem w mniejszości, ale uważam, że zmiany wyjdą tylko na plus.

Cisza, spokój, żadnej nerwówki: "bo kolega był szybszy o 10 sekund", "bo pierwszy rezerwowałem", itp.

Ale miałbym jeden postulat, myślę, że ułatwiający życie sprzedającym.

A mianowicie, może dałoby się dodać przycisk, odświeżający ogłoszenie. Teraz jest tak, że jak admin skasuje ogłoszenie po upływie jego ważności, to trzeba pisać i wrzucać zdjęcia od nowa. Można byłoby to zrobić np. tak, że: ogłoszenie jest ważne 14 dni, a po 12 dniach pojawia się możliwość jego odświeżenia (podane liczby są czysto przykładowe).

Andrzej

#123 OFFLINE   Hunter_pike

Hunter_pike

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 1852 postów
  • LokalizacjaSieradz
  • Imię:Przemo

Napisano 10 wrzesień 2015 - 08:49

Bardzo fajne rozwiązanie by to było. Popieram pomysł Andrzeja.

#124 OFFLINE   Pumba

Pumba

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2558 postów
  • LokalizacjaGdynia / Tobołowo
  • Imię:Łukasz

Napisano 10 wrzesień 2015 - 10:18

Cisza, spokój, żadnej nerwówki: "bo kolega był szybszy o 10 sekund", "bo pierwszy rezerwowałem", itp.

A mianowicie, może dałoby się dodać przycisk, odświeżający ogłoszenie. Teraz jest tak, że jak admin skasuje ogłoszenie po upływie jego ważności, to trzeba pisać i wrzucać zdjęcia od nowa. Można byłoby to zrobić np. tak, że: ogłoszenie jest ważne 14 dni, a po 12 dniach pojawia się możliwość jego odświeżenia (podane liczby są czysto przykładowe).

Andrzej

Skopiuj sobie treść do Worda, nie wyrzucaj zdjęć z kompa. Po dwóch tygodniach będziesz miał całe 30 sekund roboty.

#125 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15678 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 10 wrzesień 2015 - 10:47

Andrzej

Skopiuj sobie treść do Worda, nie wyrzucaj zdjęć z kompa. Po dwóch tygodniach będziesz miał całe 30 sekund roboty.

Nie trzeba tekstu kopiować do Worda. Przychodzi na priv info o zakończeniu sprzedaży. Kopiujesz to i wklejasz do nowego ogłoszenia.

#126 OFFLINE   Durzy

Durzy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 638 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Andrzej

Napisano 10 wrzesień 2015 - 11:02

Z treścią nie mam problemu. Ctrl C -> Ctrl V i po sprawie.

Mam natomiast trochę kłopotu ze zdjęciami. Na co dzień używam 5 - 6 maszyn. Na jednym zdjęcia są, na innym nie ma, niektóre są w aparacie inne w telefonie.

Z drugiej strony, raz na jakiś czas można poświęcić te kilka minut.

#127 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Remek

Napisano 10 wrzesień 2015 - 11:18

Na razie nie wiem jak miałoby to technicznie być zrobione. Natomiast powiem jak to można zrobić fizycznie. Tuż przed zakończeniem sprzedaży wejść do wiadomości, edit, skopiować treść (do notatnika etc.) i ... kiedy dostaniemy powiadomienie o akcji moderatorskiej wstawiamy nowy post.

#128 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Remek

Napisano 10 wrzesień 2015 - 11:18

o widzę, że już napisaliście rozwiązanie - super!

#129 Guest_Drac_*

Guest_Drac_*
  • Guests

Napisano 10 wrzesień 2015 - 12:43

1. Z działu „Giełda” jerkbait.pl korzystać mogą Użytkownicy posiadający uprawnienia nadane przed administratora. Administrator zastrzega sobie prawo do modyfikacji uprawnień w każdym czasie, bez podania przyczyn. Od dnia wejścia w życie niniejszego regulaminu (07.09.2015r) do korzystania z Giełdy uprawnieni są Użytkownicy zarejestrowani na portalu jerkbait.pl dłużej niż 30 dni, mający minimum 30 napisanych wiadomości.

----->>>   czy można zrobić opcję 10 wiadomości przy jednoczesnym np 6-miesięcznym stażu?

To ukłon w stronę mniej wygadanych a jednak użytkowników.

#130 OFFLINE   Jano

Jano

mode raptor

• Moderatorzy
  • 3209 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 10 wrzesień 2015 - 12:56

o widzę, że już napisaliście rozwiązanie - super!

...się forum robi samowystarczalne :lol:

widzisz Remku! Jeszcze trochę zmian i tworząc problemy sami będziemy je rozwiązywać, wspierać wzajemnie, a może nawet nastanie era samomoderacji!

ehhh, pomarzyć zawsze można...

#131 OFFLINE   slawek_2348

slawek_2348

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1705 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Sławomir

Napisano 10 wrzesień 2015 - 15:39

...się forum robi samowystarczalne :lol:

widzisz Remku! Jeszcze trochę zmian i tworząc problemy sami będziemy je rozwiązywać, wspierać wzajemnie, a może nawet nastanie era samomoderacji!

ehhh, pomarzyć zawsze można...

To już nie marzenia, właśnie niedawno dwóch Seniorów Jb.pl  popełniło samobana. :( (ale ja myślę że nie tak całkiem do końca) :)

Użytkownik slawek_2348 edytował ten post 10 wrzesień 2015 - 15:40

#132 OFFLINE   M a n i e k

M a n i e k

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 121 postów
  • LokalizacjaRyki
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:W

Napisano 10 wrzesień 2015 - 20:28

Jestem na Jerkbait od niedawna ale obserwatorem forum od bardzo dawna.Giełda w poprzedniej wersji bardzo mi się podobała.Jasna,czytelna i taka że jak nawet kupić się nic nie chciało i tak z przyjemnością się tam zaglądało.A teraz to będzie eldorado dla oszustów (moje zdanie) Otworzyła się furtka na przekręty.Forum kolerzeńskie ale wszędzie znajdzie się czarna owca.Wystawiając coś może taki paru osobom na priv wcisnąć że właśnie jemu sprzedajei kasa leci.A w starej byli świadkowie komu sprzedane.A i życzliwi w wątku podpowiadali że ten to buble wciska że jest niuczciwy i takie tam.A teraz to cicho wszędzie,głucho wszędzie,co to będzie ...

#133 OFFLINE   krakus

krakus

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 813 postów
  • LokalizacjaAFG...

Napisano 10 wrzesień 2015 - 20:31

Witam Kolegów :)

Nie będę się rozpisywać ile w tych zmianach jest plusów a ile minusów tylko tak pokrótce - mnie osobiście nie podoba się zmiana, że trzeba pisać np. prywatną wiadomość do osoby sprzedającej bo najczęściej jest odpowiedz nieaktualne.

Można w tym momencie pomyśleć sobie czy faktycznie przedmiot został już sprzedany , zarezerwowany a może ktoś się targuje itp.

Było wszystko czarne na białym kto decyduje się na 100% lub rezerwuje teraz nie widać tego.

W pewnym sensie byli również świadkowie odbywających się transakcji.

Co do osób które podbijały temat, komentowały cenę itp. od kopa dawałbym bana na giełdę np. na jeden miesiąc lub dłużej w taki sposób szybko by się takie towarzystwo nauczyło szanować zasady ustalone przez moderatorów Jerka.

Teraz to będzie wielka loteria i trzeba będzie mieć więcej szczęścia niż do tej pory żeby coś fajnego trafić po pieniążkach.

Pozdrawiam ;)

Użytkownik krakus edytował ten post 10 wrzesień 2015 - 20:34

#134 OFFLINE   Szymon82

Szymon82

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1610 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Szymon

Napisano 11 wrzesień 2015 - 04:43

Po prostu teraz jest gorzej niż na aledrogo.Zwykła tablica czyli raj dla przekrętasów.

Użytkownik Szymon82 edytował ten post 11 wrzesień 2015 - 04:43

• toked1971, Raffaello i darks86 lubią to

#135 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 postów
  • LokalizacjaWałbrzych/Wrocław

Napisano 11 wrzesień 2015 - 05:07

Teraz to będzie wielka loteria i trzeba będzie mieć więcej szczęścia niż do tej pory żeby coś fajnego trafić po pieniążkach.

Ale chyba nie to jest powodem atrakcyjności forum? Bo jeśli tak, to...

#136 OFFLINE   Szymon82

Szymon82

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1610 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 11 wrzesień 2015 - 05:13

Ale chyba nie to jest powodem atrakcyjności forum? Bo jeśli tak, to...

Ja wyjdę na przeciw panującemu na tym forum zakłamaniu i lizusostwu i Ci odpowiem.Tak, stara giełda była jednym z tych elementów.Jednym z wielu oczywiście.
  • toked1971, MALIN. i darks86 lubią to

#137 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 postów
  • LokalizacjaWałbrzych/Wrocław

Napisano 11 wrzesień 2015 - 05:31

Czemu zakłamaniu i lizustwu? Chyba od początku było wiadomo, że giełda to tylko dodatek. Nie ona stanowi o atrakcyjności forum. A jak widać nie każdy to rozumiał i stąd zmiany.

#138 OFFLINE   Szymon82

Szymon82

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1610 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 11 wrzesień 2015 - 06:03

Czemu zakłamaniu ? Forum C&R gdzie jak 10% całości forumowiczów to wyznaje to sukces, gdzie (nie będę wskazywał palcem) osoba, która wpiernicza złowione ryby hurtem , jest przez największych maniaków C&R okrzyknięta guru i tylko marzą aby z nim połowić.Lizusostwo (też nie będę pokazywał) osoby piszące o tyłku cioci kloci w co drugim giełdowym temacie teraz nagle dostały objawienia jakie to super zmiany nastały.
Temat o zmianach także lepiej przy nim zostańmy.Wcześniejsza giełda wymuszała na sprzedającym jak i kupującym trzymanie klasy i poziomu , teraz to jak wcześniej pisałem - robta co chceta...

Użytkownik Szymon82 edytował ten post 11 wrzesień 2015 - 06:36

#139 OFFLINE   Zbynio63

Zbynio63

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 224 postów
  • LokalizacjaElk
  • Imię:Zbyszek

Napisano 11 wrzesień 2015 - 07:59

Jestem mało aktywny na forum,ale śledzę go codziennie.Nie bardzo rozumiem do czgo ma służyć tzw.,,nabijanie postów"-ale to mniej ważne.Do rzeczy.Powinny być dopuszczone posty wystawiających:sprzedane dla... .Posty dla kupujących:biorę,rezerwuję do... ,jestem następny do kupna.A wszelkie pytania dotyczące towaru to jak najbardziej priv.

#140 OFFLINE   Hunter_pike

Hunter_pike

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 1852 postów
  • LokalizacjaSieradz
  • Imię:Przemo

Napisano 11 wrzesień 2015 - 08:55

Zrozumcie że Remkowi i Moderatorom chodziło o całkowite odcięcie się od moderowania tego działu bo poza tym, że - można było coś w nim zarezerwować (co też uważam za bzdurę bo albo się kupuje albo nie, jak ma się kasę to się kupuje, jak się nie ma nie kupuje, a nie jakieś dyrdymały że muszę policzyć czy mnie stać albo pomyśleć czy kupić czy nie) albo kupić i sprzedać - było w nim mnóstwo zaśmiecających tematy wątków od ochów i achów, przez porady że to złe kup sobie inne, po krytykę i oczernianie sprzedających. Teraz ktoś wystawia coś na sprzedanie i reszta na priv. Komu zechce to sprzedający sprzeda i nie ma zbędnych rezerwacji, kłótni że ja byłem pierwszy a Ty drugi itp. Nie ma krytyki i porad bo na te są inne działy w jakich można merytorycznie rozwinąć temat. Dale wielu co się udzielają opisując negatywy zmian widać giełda to podstawa forum z tego co zauważyłem i pierwsze co przeglądają po zalogowaniu to właśnie ją. Moim zdaniem bardzo dobre posunięcie ze strony Remka i Modów co do giełdy a tym co się na niej dzieje niech się martwią teraz Ci co sprzedają, kupują, zamieniają. Moim zdaniem limit postów udostępniających wstęp na giełdę jest jednak za mały - 30 postów (nawet merytorycznych względem tematu) nastukać to godzina pisania w tematach forum w jakich posty są zliczane.

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: ogłoszenie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych