@ Henri
Przeczytaj jeszcze raz:
Klasyfikacji podlega TYLKO największa ryba danego gatunku - 1 ryba.Ta zostaje wpisana w rejestr. Należy wykonać zdjęcie złowionej ryby (na miarce organizatora).Wędkarz łowi trzy ryby - boleń 44cm, okonia 24 cm oraz okonia 21 cm.W karcie wskazuje tylko dwie największe ryby w danym gatunku - boleń oraz okoń (będziemy weryfikować zdjęcia).Punktacja wygląda następująco:boleń (44cm) = 400pkt+(4*50)pkt = 600 pktokoń (24cm) = 90pkt + (4*20)pkt = 170 pktokoń (21 cm) - nie jest brany pod uwagęRazem wędkarz osiągnął 770pkt.także, nie opłaca ci się skubać 50 okonkówmusisz nastawiać się różne gatunki ryb.
Wiem o tym, że liczona jest tylko jedna ryba i bardzo dobrze moim zdaniem. Nigdy się z taką punktacją nie spotkałem i mi się bardzo podoba. Podoba mi się również mierzenie rybek na miarkach organizatora i puszczanie od razu do wody.
Chodzi mi o to, jaką rybę jest łatwiej złowić? Szczupaka 50cm, czy okonia 50cm? Dlatego wydaje mi się, że ten co złowi już tego pierwszego w życiu okonia 50-taka, powinien mieć więcej punktów od tego co złowi swojego setnego w tym sezonie szczupaka 50cm.... .
Ale tak jak już mówiłem. Ja nie będę niestety brać udziału, więc w sumie pewnie niepotrzebnie się udzielam i mieszam