Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Produkty marki SIMMS

wodery buty do brodzenia simms

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1365 odpowiedzi w tym temacie

#141 Guest_Kwinto_*

Guest_Kwinto_*
  • Guests

Napisano 02 grudzień 2015 - 18:05

Sklep "Sierra Trading Post" dodal spora ilosc nowy produktow firmy Simms na wyprzedazy. Jesli sie nie myle to prowadza wysylke do Polski. Jest  kuponik (STPESA15)  na dodatkowe 25% znizki.

• Wiktor lubi to

#142 OFFLINE   sslonio

sslonio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 771 postów
  • LokalizacjaLublin
  • Imię:Tomek

Napisano 03 grudzień 2015 - 22:56

Sklep "Sierra Trading Post" dodal spora ilosc nowy produktow firmy Simms na wyprzedazy. Jesli sie nie myle to prowadza wysylke do Polski. Jest kuponik (STPESA15) na dodatkowe 25% znizki.

Jak się pojawiły wczoraj tak dzisiaj z tych nowych rzeczy prawie nic już nie zostało :-) no cóż może jeszcze coś będzie ciekawego bliżej świat i Nowego Roku.

#143 OFFLINE   Tb01

Tb01

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 46 postów
  • LokalizacjaPodhale

Napisano 04 grudzień 2015 - 00:41

Te ostatnie posty to bardziej by pasowały chyba w tym temacie http://jerkbait.pl/t...karskie/page-80.

#144 OFFLINE   Wiktor

Wiktor

Zaawansowany

• Giełda komercyjna
  • PipPipPip
  • 1304 postów
  • LokalizacjaGdańsk

Napisano 04 grudzień 2015 - 11:20

Te ostatnie posty to bardziej by pasowały chyba w tym temacie http://jerkbait.pl/t...karskie/page-80.

Pasują i tu i tu. Ja jednak wole żeby wszelkie informacje dotyczące Simms były w jednym wątku bo takie było założenie. Stworzenie pierwszej w tym kraju bazy z wiedza na temat tej marki.

Pozdrawiam

W.

#145 OFFLINE   Bander

Bander

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1000 postów
  • LokalizacjaGliwice
  • Imię:Radek

Napisano 04 grudzień 2015 - 12:17

Pasuja i tu i tu, ale tylko do końca promocji (super że o nich piszecie)

Później jednak będą tutaj tylko śmiecić.

#146 OFFLINE   Rejant

Rejant

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 63 postów
  • LokalizacjaWrocław
  • Imię:Mariusz

Napisano 06 grudzień 2015 - 10:05

Sierra Trading Post, czy ktoś już zamawiał z tego sklepu, jak wygląda sprawa z cłem i Vat-em 

#147 OFFLINE   Krab

Krab

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 719 postów
  • Lokalizacjanad Drwęcą
  • Imię:Krzysztof
  • Nazwisko:Bartosiak

Napisano 06 grudzień 2015 - 12:25

Sierra Trading Post, czy ktoś już zamawiał z tego sklepu, jak wygląda sprawa z cłem i Vat-em 

Zamawiałem z tego sklepu, jak również z Madison River Fishing Company. W obu przypadkach "skaleczyli" mnie cłem i VAT em. Ale to norma, wiec należy to kalkulować. Dużo zapłaciłem za sama przesyłkę i to trzeba zawsze rozważyć, bo przy ciężkich lub gabarytowych paczkach koszt jest zniechęcający. Pamietam, ze za średniej wielkości karton zapłaciłem 44 dolary.

#148 OFFLINE   maciekg

maciekg

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 170 postów

Napisano 06 grudzień 2015 - 17:28

mnie również uraczono cłem i vatem. Z Madison przesyłki przychodziły do mnie szybko ok 2 tyg. osobno paczka osobno rachunek w liście. Nie mniej jednak przy obecnym kursie $ to dość blado wyglądają te wszystkie promocje...;)

#149 OFFLINE   fedx

fedx

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 348 postów
  • Lokalizacjawwa

Napisano 09 grudzień 2015 - 19:31

Panowie,

pytanko do użytkowników tych butków - które wybrać: Simms G3 Guide czy Freestone?

Liczy sie dla mnie wygoda użytkowania taka jak łatwość wkładania/zdejmowania, wygoda w noszeniu, lekkość. No i oczywiście trwałość :)

Które polecacie (mowa o aktualnych modelach) ?

#150 OFFLINE   Kacper.K

Kacper.K

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 2133 postów
  • LokalizacjaSzczecin/Lębork

Napisano 09 grudzień 2015 - 22:17

Jeśli jeszcze nie czytałeś to zajrzyj tutaj: http://jerkbait.pl/t...zenia-na-rynku/

G3 nigdy w rękach ani na nogach nie miałem. Mam Rivershedy, to chyba ich 4, albo 5 sezon będzie, miałem też Freestony przez co prawda krótki moment, ale na nogach wylądowały (najnowszy model). Wygoda w obydwu parach na wysokim poziomie, nie mam żadnych uwag. Wykonanie bardzo dobre. 

G3 to buty stworzone do katowania, jeśli dużo łowisz, w cieżkich warunkach to będzie to dobry wybór. Freestony teoretycznie są najtańszą opcją Simmsa, lecz dużo nie ustępują wyższym modelom. Szczególnie fajny jest ten nowy model, gumowe obicie na palcach i z boku. Jeśli będziesz o nie dbał to obydwie pary posłużą kilka sezonów. 

Buty lekkie nie są, niektórzy na to narzekają, ja nie odczuwam dyskomfortu z tego powodu. Wkładanie i zdejmowanie jest wygodne i bezproblemowe, nie ma potrzeba moczenia butów (tak jak niektórych modeli innych firm). 

#151 Guest_Kwinto_*

Guest_Kwinto_*
  • Guests

Napisano 09 grudzień 2015 - 22:49

Zgadza sie to co Kacper napisal. Buty solidne, ale do lekkich nie naleza. Sa wygodne, zero problemu przy zdejmowaniu. Rowniez nie mialem okazji testowac G3, ale Freestony mam i sobie chwale. Oczywiscie gdybym mial jeszcze raz kupowac to wzialbym Rivershed'y. Najlepszy to jest chyba wybor.  

Ja oczywiscie na wage nie narzekam, choc  buty nie sa lekkie. Sadze jednak, ze nie ma tragedi. Waga chyba oznacza solidnosc.

Natomiast nie polecam (inny temat) Simms Kinetic Jacket. Typowe dziadostwo wyprodukowane w Chinach. Dwa dni temu dostalem ta feralna kurtke. Szwy sie odpruwaja choc kurtke jeszcze na sobie nawet nie mialem. Tandeta. Napislem nawet opinie na stronie Simms, ale oczywiscie nawet jej nie opublikowali. Poza butami i woderami, moja przygoda z ta firma sie zakonczyla. :(  

Użytkownik Kwinto edytował ten post 09 grudzień 2015 - 22:50

• Wiktor i Bander lubią to

#152 OFFLINE   Wiktor

Wiktor

Zaawansowany

• Giełda komercyjna
  • PipPipPip
  • 1304 postów
  • LokalizacjaGdańsk

Napisano 09 grudzień 2015 - 23:25

Natomiast nie polecam (inny temat) Simms Kinetic Jacket. Typowe dziadostwo wyprodukowane w Chinach. Dwa dni temu dostalem ta feralna kurtke. Szwy sie odpruwaja choc kurtke jeszcze na sobie nawet nie mialem. Tandeta. Napislem nawet opinie na stronie Simms, ale oczywiscie nawet jej nie opublikowali. Poza butami i woderami, moja przygoda z ta firma sie zakonczyla. :(  

Dzięki za ta informacje bo szykowałem się do zakupu.

Właśnie dla tego założyłem ten watek żeby nie tylko piać nad "boskością" wyrobów firmy ale tez ostrzegać przed bublami.

Dzięki @Kwinto  :)

• Bander lubi to

#153 OFFLINE   maciekg

maciekg

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 170 postów

Napisano 10 grudzień 2015 - 17:37

Miałem  Freestony (stary model), G4, teraz używam G3..... a najlepiej wspominam, były najwygodniejsze, najlepiej sie trzymały podłoża, ani razu w nich nie wyrżnąłem orła...Patagonia Riverwalker....

G3 są wg. mnie za ciężkie,,, kawał buta, jak nasiąknie wodą to czujesz się prawie jak w miękkich snowboardowych butach ;).... jeżeli jeszcze lubisz chodzić za rybą, pomyśl może nad innym modelem....takie moje zdanie

#154 OFFLINE   fedx

fedx

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 348 postów
  • Lokalizacjawwa

Napisano 10 grudzień 2015 - 20:21

Co do butów G3 guide znalazłem w necie tez dwa raczej nie pochlebne wpisy
http://www.henry-gil...=simms g3 guide

http://www.flyfishin...c.php?f=2&t=258

I juz sam nie wiem co o nich myśleć.
O modelu Rivershad tez znalazłem nie najlepszą opinie ...
http://blog.theflyfi...viewreview.html

#155 OFFLINE   bartsiedlce

bartsiedlce

Ekspert

• Moderatorzy
  • 6313 postów
  • LokalizacjaSiedlce
  • Imię:Bartek

Napisano 10 grudzień 2015 - 21:03

Powiem Ci tak, jeśli katujesz buty w bardzo ciężkim terenie (skały, duże kamloty, szybki nurt z bardzo twardym podłożem) i bardzo intensywnie (ponad sto dni w roku) to Simm's. Który? To mniej więcej obojętne.Jeśli masz zamiar dużo chodzić brzegiem, daleko iść do łowiska itp., to szukaj gdzie indziej. W Simm'sie będziesz miał dość po 2 kilometrach, sam tupię od wielu lat w takich kamaszach i wiem, jak to boli. Z drugiej strony, mam je od 2008-go, wyglądają paskudnie, ale nic nie pękło, nic się nie urwało. Podeszwa Vibram + kolce daje radę w niemal każdej sytuacji, tylko glony ją pokonują.

#156 OFFLINE   fedx

fedx

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 348 postów
  • Lokalizacjawwa

Napisano 10 grudzień 2015 - 21:22

Mocno straszycie waga butów simmsa a G3 to i tak bodaj najlżejszy z nich, wg producenta ok 1670g waga pary.
Obecnie śmigam w Vision Loikka które są bardzo leciutkie i ogólnie nic do nich nie mam poza trwałością.
Sądzicie ze różnica w wadze będzie aż tak odczuwalna na niekorzyść simmsów ?

Użytkownik fedx edytował ten post 10 grudzień 2015 - 21:22

#157 OFFLINE   maciekg

maciekg

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 170 postów

Napisano 10 grudzień 2015 - 21:52

Myślę, że będzie. Jeżeli masz teraz lekkie buty to odczujesz różnicę, zwłaszcza, że ten kawał buta jak nasiąknie to jednak swoje waży.

Użytkownik maciekg edytował ten post 10 grudzień 2015 - 21:52

#158 OFFLINE   bartsiedlce

bartsiedlce

Ekspert

• Moderatorzy
  • 6313 postów
  • LokalizacjaSiedlce
  • Imię:Bartek

Napisano 10 grudzień 2015 - 23:35

Po wyjściu z wody, to spokojnie 2 kg na nóżkę.

#159 OFFLINE   Krab

Krab

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 719 postów
  • Lokalizacjanad Drwęcą
  • Imię:Krzysztof
  • Nazwisko:Bartosiak

Napisano 15 grudzień 2015 - 21:02

http://www.cabelas.c...ket/1864624.uts

Coś na zimną porę roku, chyba w najlepszej cenie kiedykolwiek.

#160 OFFLINE   Wiktor

Wiktor

Zaawansowany

• Giełda komercyjna
  • PipPipPip
  • 1304 postów
  • LokalizacjaGdańsk

Napisano 15 grudzień 2015 - 21:18

Kurtka rewelacyjna cena jeszcze bardziej!! ☺

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: wodery, buty do brodzenia, simms

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych