Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Produkty marki SIMMS

wodery buty do brodzenia simms

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1365 odpowiedzi w tym temacie

#161 OFFLINE   sslonio

sslonio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 771 postów
  • LokalizacjaLublin
  • Imię:Tomek

Napisano 15 grudzień 2015 - 21:27

http://m.ebay.com/it...WATCHING_ACTIVE

Jutro kończy się aukcja. Narazie cena jeszcze lepsza :-)

#162 OFFLINE   Wiktor

Wiktor

Zaawansowany

• Giełda komercyjna
  • PipPipPip
  • 1304 postów
  • LokalizacjaGdańsk

Napisano 15 grudzień 2015 - 22:45

http://m.ebay.com/it...WATCHING_ACTIVE

Jutro kończy się aukcja. Narazie cena jeszcze lepsza :-)

Niestety "May not ship to Poland" wiec nie dla psa kiełbasa ;)

#163 ONLINE   Drago

Drago

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 697 postów

Napisano 16 grudzień 2015 - 15:00

Niestety "May not ship to Poland" wiec nie dla psa kiełbasa  ;)

Spoko, czyli do Polski nie wysyłają tylko w maju, a mamy grudzień ;-)

Tak mi kiedyś miły pan pośrednik w sklepie tłumaczył jak elektronikę z USA chciałem zamówić :D

• Del Toro lubi to

#164 OFFLINE   Bander

Bander

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1000 postów
  • LokalizacjaGliwice
  • Imię:Radek

Napisano 16 grudzień 2015 - 16:53

Niestety "May not ship to Poland" wiec nie dla psa kiełbasa  ;)

w zasadzie stoi jak byk: UNITED STATES SHIPPING ONLY!  :(

#165 OFFLINE   Wędkarz87

Wędkarz87

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1347 postów

Napisano 20 grudzień 2015 - 15:00

Nie udzielałem się tu wcześniej, głównie z powodu braku czasu. Mam sporo ubrań tej marki i jak do tej pory żadne mnie nie zawiodło. Jest jednak coś, co chciałbym napisać na temat nowej kurtki G4 której jestem użytkownikiem od niespełna roku (styczeń 2015).

Otóż, przygotowując kurtkę do prania wyjmowałem z kieszeni wszystkie graty. Gdy zabrałem się za opróżnianie największych piersiowych kieszeni zauważyłem że rzepy na obydwu z nich są po prostu oderwane. Najlepiej opiszą to zdjęcia:

https://drive.google...254WVdqa0I0YXNV

https://drive.google...UROejhkdm5Hd1RF

https://drive.google...EhnUmRkNTdfUEhj

https://drive.google...0o5d2puZjZBWWhB

https://drive.google...UYxS1NtdkxGZjVF

Nie wiem jak długo z tym łażę, bo podczas wędkowania nie byłem w stanie zauważyć tej sytuacji mając kurtkę na sobie. Dopiero gdy położyłem ją w domu na podłodze zauważyłem "babol". Jak dla mnie wygląda to na ewidentny błąd produkcyjny. Wprowadzenie gumki na całej długości kieszeni pod rzepem mija się z celem, bo nie można go dobrze przyszyć do kurtki, na dodatek skrajny rzep na "klapce" łapie ten z kieszeni i zwyczajnie go odrywa od kurtki (mocne są cholernie) Mało tego, na samym początku miałem problem ze szwem łączącym kaptur z kołnierzem, który pękł i kaptur zaczął się rozłazić. Na szczęście szybka wizyta u krawcowej załatwiła sprawę. Teraz jednak muszę słać ciuch za granicę i liczyć że jakoś się tym zajmą. 

Piszę ten post głównie jako przestrogę, bo z tego co widziałem wszystkie nowe kurtki Simmsa są wykonane w podobny sposób. Mam też prośbę do użytkowników nowej G4. Zobaczcie czy nie macie podobnego problemu, chciałbym się dowiedzieć czy to ja trafiłem na taki egzemplarz czy to wszystko idzie w złym kierunku...

#166 OFFLINE   mganko

mganko

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 185 postów
  • LokalizacjaGRODZISK MAZOWIECKI
  • Imię:MIROSŁAW

Napisano 20 grudzień 2015 - 15:31

Sprawdziłem swoją czarna G4 u mnie brak takiej wady

#167 OFFLINE   Wędkarz87

Wędkarz87

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1347 postów

Napisano 20 grudzień 2015 - 15:41

Ile razy miałeś ją nad wodą jeśli mogę zapytać?

#168 OFFLINE   Krab

Krab

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 719 postów
  • Lokalizacjanad Drwęcą
  • Imię:Krzysztof
  • Nazwisko:Bartosiak

Napisano 20 grudzień 2015 - 18:05

Moja używana jakieś 50 razy na rybach. Bez takich efektów. Jedyny mankament to delikatne zmechacenie materiału na prawym rekawie. Najwyraźniej wskutek tarcia rękawem o kamizelkę w trakcie kręcenia korbką kołowrotka. Nie powiem, ale mnie troche to zdziwiło

#169 OFFLINE   Wędkarz87

Wędkarz87

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1347 postów

Napisano 20 grudzień 2015 - 18:27

Ja też od stycznia jakieś 40 razy na całodniowych wypadach. Zmechaceń za to zero ale ja nie chodzę z kamizelką na kurtce.

#170 OFFLINE   mganko

mganko

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 185 postów
  • LokalizacjaGRODZISK MAZOWIECKI
  • Imię:MIROSŁAW

Napisano 20 grudzień 2015 - 19:45

20 razy zero sladow zuzycia  

#171 OFFLINE   Wędkarz87

Wędkarz87

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1347 postów

Napisano 20 grudzień 2015 - 19:56

Kwestią jest pewnie to jak często zaglądacie do tych kieszeni... u mnie ta kurtka zastępuje kamizelkę więc każda zmiana przynęty = otwarcie kieszeni. Trzymam kciuki żeby jednak was ten problem nie dotknął ale jakby to dajcie znać.

#172 OFFLINE   Krab

Krab

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 719 postów
  • Lokalizacjanad Drwęcą

Napisano 20 grudzień 2015 - 20:21

Jak juz wiem co Ciebie spotkało, to nie mam zamiaru zbyt często używać tych kieszeni. Przy okazji opisz napisz recenzję na stronie Simms przy produkcie. Ciekawe, czy dopuszczą do publikacji...

Użytkownik Krab edytował ten post 20 grudzień 2015 - 20:21

#173 Guest_Kwinto_*

Guest_Kwinto_*
  • Guests

Napisano 20 grudzień 2015 - 20:39

Hahahaha.....z ta publikacja to roznie bywa.  ;)

• Wiktor lubi to

#174 OFFLINE   Wędkarz87

Wędkarz87

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1347 postów

Napisano 20 grudzień 2015 - 20:41

Po to te kieszenie są, żeby ich używać :) Gdybym jednak wiedział że takie coś będzie działo się z topową kurtką za 550$ to brałbym poprzedni model z wyprzedaży. Ciekaw jestem jak załatwią ta sprawę w Montanie bo będzie to moja pierwsza reklamacja w tej firmie.

#175 Guest_Kwinto_*

Guest_Kwinto_*
  • Guests

Napisano 20 grudzień 2015 - 21:09

Panowie, chyba sobie zdajecie sprawe, ze Simms tak jak wiekszosc producentow nie produkuje swoich wyrobow (z malymi wyjatkami). Sa onne w duzej wiekszosci robione w Chinach na zamowienie. Nie sa tam produkowane dlatego, ze chinskie raczki wykonuja lepsza robote niz amerykanskie (choc moze i tak byc), ale dlatego, ze sa tansze koszta. I to bardzo. Produkt ma byc wykonany tanio, a zysk duzy. Marza na wyroby Simms jest ogromna (i nie tylko Simms). Podejrzewam, ze koszta produkcji tej kurtki nie byly wieksze niz $20.00. Pracowalem swego czasu w firmie szyjacej koszulki, swetry i tam takie. Do wczesnych lat '90 tych produkowali w USA. Pozniej sciagali wszystko z Chin. Import koszulki szacowal sie w okolicy $1.00. Sprzedaz detaliczna byla juz $15.00 - $20.00.  

Ja odpuscilem kupno wyrobow firmy Simms po ostatnim fiasku z Kurtka Kinetic (wyjatkiem beda wodery i moze buty). Nie bede placil grubych, ciezko zarobionych pieniedzy za buble z Chin. Na dodatek, dwa razy nie opublikowali moich ocen na ich stronie. Napisalem bardzo wywazone teksty, aby szczerze opisac wade tej kurtki. Nie chce aby ludzie kupowali cos co sypie sie jeszcze przed zalozeniem.  Dalem jedna gwiazdke i cenzura Simms nie opublikowala. No coz, zapewne za bardzo by to uderzylo w ich image, wiec lepiej nadal ludzi oszukiwac, ze robi sie cos dobrego. 

Użytkownik Kwinto edytował ten post 20 grudzień 2015 - 21:11

• Wiktor lubi to

#176 OFFLINE   Krab

Krab

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 719 postów
  • Lokalizacjanad Drwęcą

Napisano 20 grudzień 2015 - 21:37

@Kwinto, a znalazłeś zamiennik do kurtek Simmsa?

#177 Guest_Kwinto_*

Guest_Kwinto_*
  • Guests

Napisano 20 grudzień 2015 - 21:52

Krzysiu, w kwesti woderow oraz butow, nie. Jesli chodzi o inne wyroby, tak. Ostatnio kupilem bardzo fajna kurteczke na deszcz z Gore-Texu firmy Marmot. Kosztowala mnie $80.00. Podobna z logiem Simms pewnie by mnie wyniosla ponad $200.00. 

Dzisiaj natomiast zafundowalem sobie kurtke z pierza od firmy Columbia za $69.99. Kurtka Kinetic ze sztucznymi "bebechami" kosztowala mnie $112.00. Normalna jej cena byla $249.00. Przeciez to jest przerazajace ile sie placi za naklejke "Simms". Oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze nie we wszystkim znajdzie sie zamienniki dla wyrobow Simms, ale kupowac tylko dlatego, ze widnieje na produkcie magiczne "SIMMS" jest juz dla mnie historia.

• Bander lubi to

#178 OFFLINE   robert.bednarczyk

robert.bednarczyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2064 postów
  • Lokalizacjalubelskie
  • Imię:Robert

Napisano 20 grudzień 2015 - 22:05

Ryszardzie - zapewne masz dużo racji, zwłaszcza z haniebnym procederem cenzurowania opinii, niemniej jednak, jako użytkownik, wezmę Simmsa, choć trochę w obronę. Zacznę od tego, że jestem absolutnym przeciwnikiem powszechnego przenoszenia produkcji do Azji przez znane i cenione firmy w najróżniejszych branżach. Niemniej jednak należy odróżnić zaprojektowanie produktu w "centrali" firmy i produkowanie przy wykorzystaniu taniej siły roboczej w Chinach, przy jednoczesnym rygorystycznym przestrzeganiu norm jakościowych, od wycieczki do Chin, celem znalezienia producenta i firmowania produktów kiepskiej jakości własnym znakiem firmowym. Klasyczny przykład dobrze działającej produkcji według pierwszego przykładu to choćby kołowrotki Orvisa - zdecydowana większość, nawet "wysokich" modeli to jednak Chiny, a jakość bardzo wysoka. Metoda nr 2 to w istocie w moim przekonaniu zwykle oszustwo, a przykładów w świecie wędkarskim znam bez liku, choć przytaczać nie będę. Pewności nie mam, ale pozostaję w przekonaniu, że jednak Simms większość, przynajmniej topowych modeli ciuchów, zwłaszcza tych robionych we współpracy z firmą Gore, projektuje u siebie, choć rzeczywiście dla pomnożenia zysku produkuje w Chinach. Mam sporo ich ciuchów z Chin - trzeci sezon kurtkę Guide (znacznie niższy model niź G4), która sprawuje się bez najmniejszych zastrzeżeń, drugi sezon genialne, bardzo mocno eksploatowane portki Pro Dry, których nie zamieniłbym na żadne inne, nie licząc jakichś tam czapeczek, t-shirtów itp., do których też brak uwag. Mam też ich produkt Made in USA - wodery G4, ale zbyt krótko by pisać o ich trwałości, choć jakość wykonania robi bardzo duże wrażenie. Myślę, że najlepszym zdarza się walnąć babola, a takim ewidentnie jest wadliwe przeszycie (zbyt blisko krawędzi) rzepów w kieszeni kurtki Kolegi, który opisał problem. Czy jest to dla firmy kompromitujące, zwłaszcza w top modelu, bo takim z założenia jest kurtka G4 ? Bez wątpienia - tak. Powinni przysłać nową kurteczkę, grzecznie przeprosić i dołożyć gratis w postaci super rękawic lub czapeczki na membranie Gore -tex, wedle życzenia zawiedzionego klienta. Jednak na pytanie czy zrezygnuję z Simmsa odowiem - nie, bo w życiu "przerobiłem" masę ciuchów outdorowych, w tym także świetnych firm myśliwskich i Simms jest dla ,nie numerem 1 dla wędkarza. Żeby było jasne z firmą i ich sprzedawcami nie łączy mnie nic poza wywaleniem kupy ciężko zarobionej kasy na ich ciuchy.
  • Wiktor i bartsiedlce lubią to

#179 Guest_Kwinto_*

Guest_Kwinto_*
  • Guests

Napisano 20 grudzień 2015 - 22:17

Robercie, zgadzam sie z Toba. Maja swoje "skarby" w lini produktow gdzie spora ilosc ich "wypiekow" to mimo wszytko chinszczyzna. Ogolnie uwazam, ze produkty na membranie z Gore-Texu maja udane lub nawet bardzo. Reszta to typowe zdzierstwo z ludzi ktorzy kochaja swoje hobby. 

• robert.bednarczyk lubi to

#180 OFFLINE   Krab

Krab

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 719 postów
  • Lokalizacjanad Drwęcą

Napisano 20 grudzień 2015 - 22:26

Panowie, obaj macie rację. Rysiu, faktycznie mozna znaleźć sobie ciuch zamienny dla Simmsa, ale Robert ma 100% racji w kontekście dedykowania ubrań wędkarzom. Tu nikt Simmsa nie pobije, co najwyżej zbliży się i będzie prawie jak Simms. Ale "prawie" robi wielką różnicę...
  • Wiktor, robert.bednarczyk i morales lubią to

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: wodery, buty do brodzenia, simms

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych