Skocz do zawarto艣ci

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.

Zdj臋cie

Daiwa Ninja A 2016

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
478 odpowiedzi w tym temacie

#121 OFFLINE   Hunter_pike

Hunter_pike

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 1852 post贸w
  • LokalizacjaSieradz
  • Imi臋:Przemo

Napisano 06 maj 2016 - 17:13

Przysz艂a dzi艣 n贸wka sztuka na serwis, wi臋c prawdopodobnie jutro, pojutrze fotorelacja b臋dzie w temacie serwisowym.  ;)

• salmon1977, polifem8 i Przemek SzN lubi膮 to

#122 OFFLINE   wojciiech

wojciiech

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1636 post贸w
  • LokalizacjaOstr贸w Wielkopolski / Toru艅

Napisano 15 maj 2016 - 13:51

Koledzy, jako 偶e szukam m艂ynka na klenie i okonie a ta Daiwa kusi...

Czy Ninja 1500A to body w rozmiarze 2500 i p艂ytka szpulka czy te偶 1500A jest mniejsze od 2500?

Czy mniejsze modele nie skr臋caj膮 偶y艂ki? Miewa艂em ju偶 ten problem w mniejszych ko艂owrotkach.

Z g贸ry dzi臋ki za odpowiedzi.

#123 OFFLINE   etherni

etherni

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1848 post贸w
  • LokalizacjaWsch贸d
  • Imi臋:S艂awek

Napisano 15 maj 2016 - 17:13

Nie, 2500 ma inne body. Wspolne maj膮 1003, 1500 i 2000. Ale czy przek艂adnia w srodku nie jest taka sama w 1500 i 2500 to nie jestem pewien, roznica wielko艣ci jest niewielka, wagi ju偶 znacz膮ca.
  • wojciiech lubi to

#124 OFFLINE   pablitto83

pablitto83

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 105 post贸w
  • LokalizacjaSzkocja
  • Imi臋:Pawel

Napisano 16 maj 2016 - 00:48

Ja swoja ninje w rozmiarze 3000 podpialem do wklejanki okoniowej, jako ze stary kolowrotek do zadan delikatnych za bardzo terkocze. Moglby byc nieco mniejszy, ale wagowo wywaza dobrze kija. Hamulec pieknie gral na pstragach i szczupakach. Zastanawiam sie, czy nie wziasc koljenej, wlasnie w rozmiarze 2000-2500

#125 OFFLINE   etherni

etherni

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1848 post贸w
  • LokalizacjaWsch贸d

Napisano 16 maj 2016 - 05:32

Rzadko tak tani ko艂owrotek wywo艂uje na tym forum takie zainteresowanie. Szczeg贸lnie je艣li nie ma 偶adnych rewolucyjych rozwi膮za艅 albo nie jest sensacj膮 typu "jaxon zrobi艂 ekstra maszyn臋 (machine zx)".
Albo Daiwie uda艂 si臋 m艂ynek albo marketing ;)

#126 OFFLINE   Graghowski

Graghowski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 106 post贸w
  • Imi臋:Piotr

Napisano 16 maj 2016 - 05:40

Cho膰 podchodz臋 do tego do艣膰 sceptycznie musz臋 przyzna膰 偶e co艣 mo偶e by膰 w tym pierwszym. Sam posiadam ju偶 modele 1003 i 2500. Jeden i drugi regularnie jest ze mn膮 na rybach 2-3 razy w tygodniu, w deszczu i s艂o艅cu od pocz膮tku roku jak si臋 tylko pojawi艂y ( 2500 2 miesiace pozniej ). Mniejszy pracuje na okoni贸wce o masie przyn臋ty nie wi臋kszej ni偶 7g a drugi do 25g.  P贸ki co odpuka膰 oba pracuj膮 tak jak w chwili zakupu, czyli przyjemna cicha i p艂ynna praca. Nie jestem marzycielem i wiem, 偶e ko艂owrotki za 200 z艂 nie b臋d膮 s艂u偶y膰 mi kolejn膮 dekad臋, ale przyznam jestem ciekawy jak d艂ugo ten stan si臋 utrzyma, je艣li b臋dzie to rok czy dwa to na prawd臋 Daiwa mo偶e sta膰 si臋 bezkonkurencyjna w segmencie kr臋cio艂贸w w okolicach 200 z艂.

#127 OFFLINE   etherni

etherni

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1848 post贸w
  • LokalizacjaWsch贸d

Napisano 16 maj 2016 - 06:48

Wspomniany jaxon zx za 200z艂 niektorym na tym forum s艂u偶y prawie dekad臋... Nb. to pono膰 nie艣lubne dziecko Daiwy.
To chyba ju偶 nie jest tak proste jak kiedy艣, 偶e mozna by艂o przeliczy膰 cen臋 na lata bezawaryjnego u偶ytkowania. Full metal noncorrosion marine superkr臋cio艂y potrafi膮 zdechn膮膰 po roku, bud偶etowe plasticzaki chodz膮 3 sezony, zaubery sprzed 5-8 lat s膮 ekstra a nowe ju偶 w sklepie rz臋偶膮, rarenium 艂apie luzy po roku.
Do tego "pere艂ki" jak wspomniany jaxon (na plus), spro passion chwalony przez wszyskich mimo 偶e tani i plastikowy, chi艅skie noname z wormem za 150zl nie ustepuj膮ce jako艣ci膮 wykonania "markowym" m艂ynkom za 500zl, a z drugiej strony mikado z wormshaftem tylko w reklamie bo w m艂ynku go nie ma, penn battle b臋d膮cy pora偶k膮... G艂owa ma艂a.

#128 OFFLINE   spinspektor

spinspektor

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 421 post贸w
  • Lokalizacjaxyz

Napisano 17 maj 2016 - 19:46

ZX rozpoczyna u mnie 6 sezon ci臋偶kiego 艂owienia... Specjalnych oznak zu偶ycia opr贸cz w艂a艣ciwych dla u偶ywania nie stwierdzono.

P艂ynna cicha praca, bez rz臋偶enia, terkotania, szumienia, pierdzenia, zgrzytania. Ca艂a historia, a siano 艣mieszne  :D

Mo偶e Ninja to jego nast臋pca?  ;)

#129 OFFLINE   pablitto83

pablitto83

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 105 post贸w
  • LokalizacjaSzkocja

Napisano 17 maj 2016 - 19:52

Gdybym tylko mogl pomacac jaxona u siebie, albo spro.. Pozostaje mi na miejscu Daiwa. Nie zebym narzekal, ale w sklepie mialem 2 egzemplarze w reku, i oba mialy duzy luz miedzy lozyskiem a rotorem. Serwis zalatwil sprawe w 5 min, ale nie bede tam jezdzil z kazdym kolowrotkiem. Coz, zawsze mozna zamowic kilka podkladek, koszt znikomy 馃槉

#130 OFFLINE   etherni

etherni

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1848 post贸w
  • LokalizacjaWsch贸d

Napisano 17 maj 2016 - 23:03

@spinspektor, sam bym ch臋tnie przytuli艂 ZX ale tylko w rozmiarze 100 czyli widmo. By艂, ale nikt nie ma, nie widzia艂, chyba sko艅czy艂o si臋 na katalogu...
Ale Ninja jako nastepca? Nie widz臋 tego. ZX to klon KIX czyli z dwie-trzy klasy wy偶ej.

#131 OFFLINE   Maraky

Maraky

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 525 post贸w
  • LokalizacjaMesogeios

Napisano 18 maj 2016 - 09:37

Od 13:00 podgl膮d "bebech贸w":

#132 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 post贸w
  • Imi臋:艁ukasz
  • Nazwisko:Borucki

Napisano 18 maj 2016 - 11:11

Czyli standardowo nic si臋 w tej p贸艂ce cenowej w Daiwie nie zmieni艂o...ewentualnie jaka艣 kosmetyka materia艂owa.

#133 OFFLINE   DumFish

DumFish

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 335 post贸w

Napisano 18 maj 2016 - 19:36

Przysz艂a dzi艣 n贸wka sztuka na serwis, wi臋c prawdopodobnie jutro, pojutrze fotorelacja b臋dzie w temacie serwisowym.  ;)

co z ta fotorelacja?

#134 OFFLINE   Hunter_pike

Hunter_pike

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 1852 post贸w
  • LokalizacjaSieradz
  • Imi臋:Przemo

Napisano 19 maj 2016 - 05:21

Zajrzyj w m贸j temat serwisowy w dziale Naprawy, tam masz dalszy ci膮g.

#135 OFFLINE   neronhell

neronhell

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 235 post贸w

Napisano 21 maj 2016 - 08:27

@spinspektor, sam bym ch臋tnie przytuli艂 ZX ale tylko w rozmiarze 100 czyli widmo. By艂, ale nikt nie ma, nie widzia艂, chyba sko艅czy艂o si臋 na katalogu...
Ale Ninja jako nastepca? Nie widz臋 tego. ZX to klon KIX czyli z dwie-trzy klasy wy偶ej.

Je偶eli szukasz ZX w rozmiarze 100 to jest tutaj, pzdr.

http://tanie-wedkowa...8886&pro=528724

tyle 偶e nie wysy艂aj膮, nie wiem dlaczego? Jedynie odbi贸r osobisty.

#136 OFFLINE   etherni

etherni

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1848 post贸w
  • LokalizacjaWsch贸d

Napisano 21 maj 2016 - 08:37

Troch臋 mi nie po drodze do K臋dzierzyna-Ko藕la, a sam fakt ze jest na stronie jeszcze nie znaczy ze faktycznie maj膮 towar. W ostatnim czasie rozmawia艂am z 4 sklepami ktorych strony by艂y nieaktualizowane od lat...

#137 OFFLINE   neronhell

neronhell

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 235 post贸w

Napisano 21 maj 2016 - 08:50

Ja dzisiaj zam贸wi艂em tu

http://www.szczupak....hine-i3083.html

ale widz臋 偶e ju偶 nie maj膮, chyba kupi艂em ostatni膮.

U偶ytkownik neronhell edytowa艂 ten post 21 maj 2016 - 09:01

#138 OFFLINE   Alek_Art.

Alek_Art.

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 318 post贸w
  • LokalizacjaZach-pom
  • Imi臋:Arek
  • Nazwisko:S.

Napisano 22 maj 2016 - 13:24

Daiwa Ninja 2500 katowana wczoraj przeze mnie by艂a wszystkim, co mia艂em w pude艂ku, od rana do wieczora. Od 7,5 cm gumek na g艂贸wkach 8g, poprzez obrot贸wki nr 3 i 4, a偶 do woblera 21 cm, 26 g. Kr臋cenie na zakotwiczonej 艂odzi, w dryfie oraz podczas przep艂ywania pomi臋dzy miejsc贸wkami. Mocno oporowy wobler podczas 艣ci膮gania go przy przep艂ywaniu z miejsca na miejsce nie wywar艂 na tej Dawie wi臋kszego wra偶enia. Da艂a rad臋 bez ziewania :) Zakocha艂em si臋 w tym ko艂owrotku :)

#139 OFFLINE   pablitto83

pablitto83

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 105 post贸w
  • LokalizacjaSzkocja

Napisano 22 maj 2016 - 13:27

Czy masz rowniez luzu na korbie (luz miedzy przekladnia glowna a lozyskiem)? Moj egzemplaz, i inny macany w sklepie, mial ten problem. Poza tym mankamentem, latwym do zniwelowania, bardzo mi pasuje. Pieknie gral hmaulec na delikatnym sprz臋cie. Moj w rozmiarze 3000

#140 OFFLINE   Alek_Art.

Alek_Art.

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 318 post贸w
  • LokalizacjaZach-pom
  • Imi臋:Arek
  • Nazwisko:S.

Napisano 22 maj 2016 - 14:52

Jest pewien malutki luz, korbka lekko si臋 giba. Efekt maleje do pewnej granicy, jak si臋 dobrze dokr臋ci 艣rub臋 w osi korbki ale nie znika ca艂kiem do zera. Dodatkowa dobrana podk艂adka pewnie to zniweluje, ale powiem szczerze, 偶e jak dla mnie, to szkoda zachodu. W moim odczuciu to nie jest wada, kt贸ra by dyskwalifikowa艂a ko艂owrotek z u偶ytkowania.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 5

0 u偶ytkownik贸w, 5 go艣ci, 0 anonimowych