Twarz stała się tak znana, że nawet Mamoru zaczął wklejki sprzedawać.
#41 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2015 - 08:33
#42 Guest_Piokowal_*
Napisano 30 grudzień 2015 - 11:18
DAM/Cormoran były oficjalnymi sponsorami wszystkich polskich reprezentacji, monopolistą i dostawcą sprzętowym , a całe to zasmarkane, związkowe usportowienie miało z tego faktu swój prosty rodowód. Podobnie jak upodobania maluczkich.. Mój kolega Jacek dał temu zjawisku własną twarz i nazwisko - jaka szkoda..
Istotnie,tak było. Zastanawiam się teraz w dobie super,hiper,czułych wędzisk,całą masą sprzętu,który zalewa wędkarzy na ile jeszcze jest to moda,konieczność a na ile nachalna reklama tego czy tamtego jegomościa,który usilnie stara się przekonać,że np. ,,druciane przelotki,, są takie super,że do morskich badyli się nadają...
Użytkownik Piokowal edytował ten post 30 grudzień 2015 - 11:19
#43 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2015 - 20:11
Zakładając ten wątek, jego cel był nieco inny...ale Pan Moderator zmienił tytuł, a co za tym idzie dał Wam większe pole do popisu z Waszymi wypowiedziami
Pisałem coś w styl "Customowy kijek dla amatora" - Miałem dylemat czy amator, spinningista o dosyć wąskim przedziale sprzętu którego używam, spinningista poławiający głównie okonie i sandacze, powinien zabierać się za jakąkolwiek customizację.
Oraz czy warto na początek coś przerobić czy zbudować od zera.
Kiedyś uściśliłem, że chodzi o wklejankę średniego kalibru, Moderator zmienił tytuł wątku.
Wątek przebiegł jak widać...dziękuję za wszystkie merytoryczne wskazówki i porady.
Zostanę jednak przy swoim, wklejanki mi po prostu odpowiadają i nie zamierzam tego zmieniać mimo wszystko.
Skoro patyczki za 100 - 200 zł zadowalają mnie no powiedzmy w 80 % dlaczego nie dać więcej kasiutki nie mieć super wklejki ?
Ja nie widzę w tym problemu - mogę przerobić coś, a jak coś mnie najdzie to i w jakiejś pracowni zamówię od zera budowany patyk.
Jednym z problemów jakie pierwotnie poruszał ten wątek było - czy w ogóle amator powinien się zabierać za personalizowany kijek...i w jakim stopniu personalizowany.
Na razie, poczekam aż będę mógł przetestować jeszcze jeden kijek - jak mnie nie zadowoli, to zgłoszę się na PW to TomaszEs'a i będziemy przerabiać Inazumę
Tym czasem idę na nocną zmianę, a jutro pewnie nie będzie czasu na dyskusje
Także szczęśliwego nowego roku, samych sukcesów...nad wodą i nie tylko
- MarcinZ lubi to
#44 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2015 - 20:24
I nawzajem...Zakładając ten wątek, jego cel był nieco inny...ale Pan Moderator zmienił tytuł, a co za tym idzie dał Wam większe pole do popisu z Waszymi wypowiedziami
Pisałem coś w styl "Customowy kijek dla amatora" - Miałem dylemat czy amator, spinningista o dosyć wąskim przedziale sprzętu którego używam, spinningista poławiający głównie okonie i sandacze, powinien zabierać się za jakąkolwiek customizację.
Oraz czy warto na początek coś przerobić czy zbudować od zera.
Kiedyś uściśliłem, że chodzi o wklejankę średniego kalibru, Moderator zmienił tytuł wątku.
Wątek przebiegł jak widać...dziękuję za wszystkie merytoryczne wskazówki i porady.
Zostanę jednak przy swoim, wklejanki mi po prostu odpowiadają i nie zamierzam tego zmieniać mimo wszystko.
Skoro patyczki za 100 - 200 zł zadowalają mnie no powiedzmy w 80 % dlaczego nie dać więcej kasiutki nie mieć super wklejki ?
Ja nie widzę w tym problemu - mogę przerobić coś, a jak coś mnie najdzie to i w jakiejś pracowni zamówię od zera budowany patyk.
Jednym z problemów jakie pierwotnie poruszał ten wątek było - czy w ogóle amator powinien się zabierać za personalizowany kijek...i w jakim stopniu personalizowany.
Na razie, poczekam aż będę mógł przetestować jeszcze jeden kijek - jak mnie nie zadowoli, to zgłoszę się na PW to TomaszEs'a i będziemy przerabiać Inazumę
Tym czasem idę na nocną zmianę, a jutro pewnie nie będzie czasu na dyskusje
Także szczęśliwego nowego roku, samych sukcesów...nad wodą i nie tylko
Wysłane z mojego HUAWEI G525-U00 przy użyciu Tapatalka
#45 OFFLINE
Napisano 05 styczeń 2016 - 17:48
Zupełnie niedawno, ale też i już dawno niejeden raz miałem w ręku rozmaite cacka o gramaturze 1/32 - 1/8 oz i nieomal włosowej szczytówce, które miały wszelkie możliwe cechy autentycznego kija spinningowego czy castingowego..
Slawku, a co to za patyki w rece miales?
#46 OFFLINE
Napisano 05 styczeń 2016 - 22:21
Dopiero zauważyłem.. Najstarszy, pierwszy i jak do tej pory z najlżejszym cw blank jaki miałem w ręku to był amerykańskiej produkcji RX7 z serii IS, ale numeru już nie pamiętam - z 2001, może 2002. Było to 1/64 - do 3/16oz. Dwa są/ były w mieście Łodzi. Następny z tamtych czasów to był któryś z popping'ów Loomis'a, chyba GL3 od 1/32, później Lamiglas, a ostatnie lata to właściwie same panfish'e z różnych serii StC. Dużo jest tam blanków od 1/32, a jeśli ktoś potrafi dobrze uzbroić - jest to sprzęt dla profesjonalnego miłośnika UL bajeczny..
- Zwierzu, Del Toro i filser lubią to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blank
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
MJ Rod BlanksNapisany przez bartosz311287 , 26 paź 2021 blank, mjrodblanks |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank do morskiej wędki typu stickbait - prośba o pomocNapisany przez Such a Jerk... , 31 paź 2020 blank, pomoc, morski blank |
|
|
||
Hand made →
Blanki karpiowe TAC z takle24.de.Napisany przez MarcinZ , 05 paź 2019 blank, karp, tac |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank TR845-3-MHXNapisany przez Waldi , 12 wrz 2019 blank, mhx, travel |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych